Szeretnék egy kiskutyát venni, de nem nagyon találok kennelt, és törzskönyvezetten meghírdetetett sem. Honnan tudhatom, hogy ki megbízható tenyésztő?
Előzőnek.
Na, az ilyet hívon törzskönyves szaporítónak.
Mit értesz az alatt, hogy a törzskönyve nélkül fele annyiért adod a kutyát? És akkor mit csinálsz a törzskönyvvel? Megy egy szaporított kutyához? Mert az alombejelentőt ugye leadod, tehát a kutya törzskönyve csak párezer forintba és a chip árába kerül.
Akkor hogy lesz a kutya ára fele annyi?
Ha tudnám, hogy mi a kennelnevetek már menne is a feljelentés a MEOE-nak.
Honnan lehetne tudni akkor, ha az ember tőletek vesz kutyát, hogy nem egy ismeretlen, szűretlen szülőktől származó kölyköt kapok egy másik törzskönyvével?
Nekem is leesett az állam. Először a lelkemre köti, hogy ne vegyek törzskönyv nélkül, aztán meg felajánlja hogy ő ad nekem féláron egy ugyancsak törzskönyv nélkülit. Ez nem jó ajánlat, hanem gyanús.
Ha nem adsz törzskönyvet (vagyis adnál 50000-ért...) akkor honnan tudhatnom hogy megbízható vagy-e, mint azt a kérdésben írtam... na mindegy, kutya témában nem vagyok otthon, de ezekre a dolgokra már megtanultam figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!