Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy kiskutyát...

Szeretnék egy kiskutyát venni, de nem nagyon találok kennelt, és törzskönyvezetten meghírdetetett sem. Honnan tudhatom, hogy ki megbízható tenyésztő?

Figyelt kérdés
Már hetek óta keresgélek kislány uszkárt, törpe méretben, és bármilyen színben csak nem ezüstben, de szinte egytől egyig törzskönyvezettlenként vannak meghírdetve és kennelben meg a legtöbb ezüst. Vagy amik eladóak például az expresszen, megbízhatóak? A vásárlás körübelül egy hét múlva bármikor jó lenne, de nem tudom mit csináljak. Tudnátok ajánlani, linkelni nekem? Nagyon megköszönném a segítséget!
2009. máj. 3. 16:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szerintem attól, hogy kiállítási célra van, megkérdezheted azt aki árulja, hogy nem adja-e hobby célra. Szerintem megéri. A későbbiekben pedig lehet, hogy meggondolod és fedeztetnél vele, úgyhogy szerintem gondold még át.
2009. máj. 5. 14:36
 12/17 A kérdező kommentje:

És nézd csak ezt: [link]

Ők, hogy hangzanak?

2009. máj. 5. 14:48
 13/17 A kérdező kommentje:
Bár a szülők méretét sehol nem láttam, vagy csak vak vagyok:)
2009. máj. 5. 14:49
 14/17 anonim ***** válasza:
Mi uszkárokat tenyésztünk többféle színben is és hamarosan születnek majd fehér törpeuszkárok. De nem ajánlom hogy törzskönyv nélkülit vegyél mert azok nem elég megbízhatóak. Az első uszkárom amit hobbicélra vettem törzskönyv nélkül nem volt valami egészséges. Patellás volt és néhány éven belül meg is vakult mert nem volt szűrve a különböző betegségek elkerülésére. Mi minimum csak 60000-ért adjuk a törzskönyves kölyköket. De csak akkor ha a vevővel jól meg tudunk eggyezni.
2009. jún. 9. 20:46
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem ajánlom h törzskönyv nélkül vegyél uszkárt mert sok rejtett betegsége lehet. Még meg is vakulhat. Ha nem akarod kiállításra hordani vagy ilyesmi akkor fel tudom ajánlani neked azt hogy a kutyát a törzskönyve nélkül veszed meg, és így az ára 100000-ről 50000-re csökken. Most hamarosan lesznek eladó fehér törpeuszkárok ha érdekel akkor majd írj vissza.
2009. jún. 9. 20:49
 16/17 anonim ***** válasza:

Előzőnek.

Na, az ilyet hívon törzskönyves szaporítónak.

Mit értesz az alatt, hogy a törzskönyve nélkül fele annyiért adod a kutyát? És akkor mit csinálsz a törzskönyvvel? Megy egy szaporított kutyához? Mert az alombejelentőt ugye leadod, tehát a kutya törzskönyve csak párezer forintba és a chip árába kerül.

Akkor hogy lesz a kutya ára fele annyi?

Ha tudnám, hogy mi a kennelnevetek már menne is a feljelentés a MEOE-nak.

Honnan lehetne tudni akkor, ha az ember tőletek vesz kutyát, hogy nem egy ismeretlen, szűretlen szülőktől származó kölyköt kapok egy másik törzskönyvével?

2009. jún. 10. 19:54
 17/17 A kérdező kommentje:

Nekem is leesett az állam. Először a lelkemre köti, hogy ne vegyek törzskönyv nélkül, aztán meg felajánlja hogy ő ad nekem féláron egy ugyancsak törzskönyv nélkülit. Ez nem jó ajánlat, hanem gyanús.

Ha nem adsz törzskönyvet (vagyis adnál 50000-ért...) akkor honnan tudhatnom hogy megbízható vagy-e, mint azt a kérdésben írtam... na mindegy, kutya témában nem vagyok otthon, de ezekre a dolgokra már megtanultam figyelni.

2009. jún. 11. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!