Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan sétáltassam a kutyámat...

Hogyan sétáltassam a kutyámat falun?

Figyelt kérdés

Tudom mindenki azt mondja, hogy sétáltatni kell a kutyust, de ez itt falun lehetetlennek tűnik.

Tegnap kivittem a 4,5 hónapos kutyámat, hogy megejtsük az első sétálást, de elég ijesztő volt az egész. Végig ahol sétáltunk a kutyák elkezdtek őrjöngeni, végig hangos kutyaugatás kísért minket. Volt olyan udvar ahonnan a kutya majdnem kiugrott, nem sok hiányzott; egy másik pedig majdnem kidöntötte a kaput, gondolom a gazdik is örültek volna, ha sikerül a kis terve. Az én kis dögöm élvezte a sétálást, nem nagyon zavartatta magát, én viszont folyton csak azt lestem honnan fog kiszabadulni egy bekattant eb. A kérdésem az lenne, hogy így is sétáltassam-e a kutyámat és ha igen akkor hogyan védjem meg a kiszabaduló kutyáktól? Felkapni nem akarom, nehogy utána félni kezdjen bármitől is, de viszont azt sem szeretném, ha megtámadnák. Felrúghatom a másik kutyát, ha bántani akarja az enyémet? A rétre kiszoktam vinni kocsival (elég messze van és odáig tényleg nem kockáztatom meg a sétálást), ott elengedem, de sétálni így nem igazán sétálunk. Ez baj? Van megoldás erre a helyzetre?

2011. okt. 19. 10:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez jó kérdés... Nekem annyi a könnyebbségem, hogy lóval együtt szoktam vinni a kutyát is, és a lovamat már "megismerték" a környéken élő kutyák, és tartanak tőle.

De vannak ilyen spray-k is, amivel távol lehet tartani a többi kutyát.

Egyébként, amíg ló nélkül sétáltattam, addig sajnos több verekedés is történt, és annyira elkeserített ez, hogy inkább beültünk a kocsiba, és az erdőben szálltunk csak ki sétálni.

2011. okt. 19. 11:03
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

a paprika spray-s vagyok...

igen, a gázpisztoly még jobb lehet!:)

én is lány vagyok! és nem a vaskosabb fajtából...:D:D

mégis amikor a kutyámra ráment két kóbor kan (fejenként 30 kilósak lehettek) futottam, rúgtam, ahol értem, az egyiket kézzel leemeltem a kutyámról.

ilyenkor az emberből akkora erők szabadulnak fel, hogy rövid ideig sokkal nagyobb erőkifejtésre képes.

de ez veszélyes lehet, mert a kutya vissza is kaphatott volna rám.

ezért ajánlottam a paprika sprayt.

de jó lehet, ha egy üres vizes palackba teszel kavicsot, és jól megcsörgeted. ettől általában elijednek a kutyák. ha nem, orrba is vágod vele.

amúgy nem tudom, miért lettem lepontozva??:O

2011. okt. 19. 11:07
 13/18 anonim ***** válasza:
Lehet kapni ultrahangos kutyariasztót ,talán az is megér egy próbát
2011. okt. 19. 11:08
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Hordjad sétálni. A kutyának százszor jobb élete lesz, ha kijársz vele. Én is falun lakom, és bár szerencsére viszonylag közel (kb 500 m) van a rét és a mező, addig is van pár elég durva kutya, akikkel nem szívesen akadnék össze.

A paprika spray nagyon jó dolog, nekem is van, bár eddig még szerencsére nem kellett, mert aki megtámadott, sikerült megfutamítanom anélkül is.

Esetleg még annyit tehetsz meg (nem túl szabályos...) hogy nem a járdán, hanem az úttest szélén sétálsz a kutyáddal, ha tud láb mellett jönni. Akkor talán nem gajdulnak be rá annyira a többi kutyák, mint ha az orruk előtt vonulnátok.

Én az egyik kutyámat megtanítottam, hogy hátizsákban cipelhessem mindenhova. Simán beleugrott, ráhúztam a cipzárt, csak a feje tekintgetett mindenfelé, aztán fel a biciklire és mehettünk jó messze. A réten/erdőben meg elengedtem. Imádta, mert tudta, hogy a hátizsák sétát jelent. A házőrző kutyák meg nem veszik így észre....

2011. okt. 19. 12:03
 15/18 A kérdező kommentje:
Én mindenkit felpontoztam, mindenkinek megértem az érveit, annak is akinek nincs kedve bajlódni ilyen helyen a sétáltatással. Köszi mindenkinek a tanácsokat, nem adjuk fel és remélhetőleg nem fog történni soha semmi baj.
2011. okt. 19. 12:08
 16/18 anonim ***** válasza:

10:40

A jelzo, a megszolitas!

Nem ertesz egyet azzal, amit irtam, de ezt lehet maskeppen is kozolni, egy szebb stilusban, mivel en nem egy eb vagyok pl.

A videken tartott kutyakat elengedik ejszaka, igy az elmehet felfedezo utjara pl. TEhat ellehet vinni setalni, de nem feltetlen szukseges!

2011. okt. 19. 13:22
 17/18 anonim ***** válasza:
Énis falun lakok, és énis szoktam sétáltatni a kutyámat. Itt is ugatnak a kutyák, ugrálnak stb. Ettől függetlenül én szoktam sétáltatni. A kutyámat nem zavarja így éngem se az ugatás, de ha kinn van valamelyik az úton akkor gyorsan ölbekapom. Úgyhogy nyugodtan kapd fel a kutyád ha az egyik kiszökik mert az enyémnek sincs ettöl semmi baja.
2011. dec. 28. 22:08
 18/18 anonim ***** válasza:
Az én ír farkassommal is ez volt.mindig megtámadták és háát megkellet magát védenie így mindet megverte.viszont sosem ölte meg őket inkább eléggé megverte őket erősen ráharapott majd elngedte.Aztán miután elköltöztünk jobb lett.És ezen a helyen játszani is tud a többi kutyával :) Csak szegény mulya mamutom nem tud bánni a kisebb termetű kutyákkal és sokszor véletlenül fájdalmat okoz nekik:D
2013. ápr. 25. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!