Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki több kutyát tart, hogyan...

Aki több kutyát tart, hogyan old meg bizonyos szituáicókat?

Figyelt kérdés
Sok kutyám volt már, de kettő egyszerre még nem. Úgy néz ki most lesz. Egy kistestű kutya mellé lesz egy nagytestű is. A kicsi nagyon jólnevelt, rendes kutya, szoktuk vinni magunkkal szinte mindenhová, a barátaink is szívesen beengedik a lakásukba. Viszont ha már két kutya lesz, gondolom a nagynak már nem örülnének annyira. Viszont ha a kicsit magunkkal visszük a nagyot meg otthon hagyjuk nem fog ez lelki törést okozni neki? A kicsi benti kutya, ebben nőtt fel, mivel lakásban kezdte a pályafutását. A nagyot max. az előszobába akarjuk majd beengedni, szintén ugyanaz a kérdés. Nem akarom, hogy bármelyik kutya is szenvedjen.
2011. okt. 18. 09:23
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Most komolyan elgondolkodtam mi lenne ha akkor a nagyot is beengednénk a lakásba.

Amúgy a kicsi egy 7 kilós westie keverék, a nagy meg egy kuvasz-németjuhász keverék lenne.

2011. okt. 18. 11:01
 12/13 anonim ***** válasza:

Nálunk is egy kicsi van és egy nagy.

Mindketten a laksában vannak. De általában külön szobában, mert mindkét kutya valaki másnak a kutyája a családban. Szóval a kicsi utánam szokott lézengeni, a nagy meg a testvérem után. A kicsi az én szobámban alszik, a nagy a testvérem szobájában...stb. Az etetés is általában külön szokott lenni, de ez az eltérő napirendjük miatt van.

Együtt is tudnak enni egyébként. Naponta 2-szer, 3-szor összefutnak egy-egy szobában, akkor nagy játék van...stb. A sétáltatás is külön szokott lenni és soha nincs belőle féltékenykedés. Előzör a kicsit viszem, mert ő bepiszkít, ha nem őt viszem előbb, és utána a nagyot. Soha nem volt belőle hiszti vagy féltékenykedés. Mindkettőnek megvan a helye és nincs vita köztük soha. Amíg az egyiket sétáltatom, a másik alszik. :-)

A kicsit én is szoktam vinni magammal néha, egy héten kb egyszer elviszem ide-oda, rokonokhoz...stb. A nagy ilyenkor sem csinál ebből ügyet. Szerintem észre se veszi, csak max azt veszi észre, hogy mikor elvittem a kicsit, nem fut vele össze mondjuk 3-szor aznap, csak mondjuk 1-szer. :-)

2011. okt. 18. 13:25
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekem még mindig az a véleményem, hogy ha te vagy a főnök akkor azt csinálsz amit akarsz. Az irigykedés meg a féltékenység hülyeség, legfeljebb rangsorvita van ha nem vagy elég egyértelmű, hogy ki a főnök. Nem fog belehalni a kutya ha csak a kicsit viszed magaddal. Nem kell folyton egymás fenekében lenni. A házba viszont szerintem nyugodtan beengedheted, ha nem akar bent lenni úgyis látod, a mérete meg szerintem nem számít itt.
2011. okt. 18. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!