Repülővel vagy autóval utaztassam kutyámat?
Valakinek tapasztalata a repülőn történő szállírásról?
1000 km-ről lenne szó, autóval kb 13 óra, repülővel 1.
Repülővel csak akkor vinném, ha felengedik az utastérbe, ami nem biztos, mert dobozzal együtt 8.2 kiló ( bár gondoltam előtte megkozmetikázom, plusz leveszem róla nyakörvet, hátha akkor csak 8 kilo lenne)
Mert azt olvastam, h 7-8 kilóig lehet utastérbe szállítani állatot.
Ti, hogy vinnétek?
Félreértettetek, én is mennék vele, ha repülünk. Én amúgy is repülővel megyek mert visszük a babánkat is, párom meg kocsival megy, és az a kérdés kivel menjen a kutya.
A boxban imád lenni, abban alszik itthon is, plusz volt már benne 3 órát mikor itthon elmentünk vidékre nyaralni.
Na nem tudom, hogy vigyem, lehet tényleg fel sem engedik a gépre, mert valami olcsóval megyünk szerintem. Easy jet ha jó emlékszem.
Melyik országba repültök?
Pár éve költöztem Párizsba a 7 kilós ebemmel úgyhogy már van tapasztalatom kutya szállításba. Fapadosson (easyjet, wizzair,skyeurope...) nem lehet kutyát szállítani, se utastérben, se csomagokkal.
A súlyhatár a légitársaságtól függ, Malévnál dobozzal együtt 10kg-ig viheted fel magaddal az utastérbe, míg Airfrance-nál 6kilóig, bár ha szépen nézel 1-2 kilót elnéznek.
Autóban szállítás egyszerűbbnek tűnhet, de 13óra nagyon hosszú főleg ha egy aktív nyüzsisebb kutyáról van szó, és benziben is nagyon drága, tehát én inkább ki fizetem a repülőn szállítást.
Szerintem, ha a párod egyébként is autóval megy, akkor vigye inkább ő. 2-3 óránként úgyis meg kell állnia neki is egy kis nyújtózásra,mozgásra.
Mi Horvátországba vittünk kutyát autóval, az út nagy részét átaludta. :-)
Baleset mentes utat kívánok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!