Hogyan szoktathatom le erről a viselkedésről?
Az én kutyám is ilyen!!
Szerintem ez az ösztönei közé tartozik!
Ez igen komoly dominancaiaprobléma!!!
Sürgősen tenni kell ellene valamit,mert baj lehet.
Ha pesti vagy,tudok olyan kutyasulit ajánlani,ahol direkt az ilyen problémás kutyákat teszik rendbe,és ingyenes!
Addig is apró,de fontos dolgok:
Te vagy a falkavezér,Te döntesz mindenben,neki ez nem dolga.Ő alárendelted(kellene,hogy legyen),nem védhet előled semmit.
Alap dolgok:mindenhova Te lépsz be először,Te lépsz ki először,kutya nem előzhet meg.
Érdemes 24 órán keresztül kizárni a falkából,figyelmen kívül hagyni a létezését.
Odamegy hozzád,elfordulsz,ellépsz tőle.Nem szól hozzá,nem foglalkozik vele a családból senki.
Séta:szó nélkül ráteszed a pórázt,ellenkező irányba indulsz vele,mint amerre menni akar,pisi-kaki,aztán irány haza.
Etetés:szó nélkül elérakod a tányért,fél óra múlva elveszed előle ha evett,ha nem.
Jutifali,rágicsa egyáltalán nem.
Elsőre kb.ennyi.
Az én bullterrieremnél hasznos volt ez a "drasztikus"módszer.
Addig jutottunk,hogy az ágyamra pisilve jelezte,hogy ő a falkavezér,olyan magas rangú a falkánkban,hogy még ezt is megteheti.
Eredetileg 1 hét(!!!)kizárást javasolt a problémás kutyák rehabjával foglalkozó nagyon sikeres szakértő,de egy napot is alig bírtunk ki.
A kutya már nem pisil azóta az ágyra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!