Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tapasztalatot kérnék elektromo...

Tapasztalatot kérnék elektromos nyakörvről?

Figyelt kérdés
A kutyánk végig ugatja azt az időt (szomszédok panaszkodnak) amikor nincs senki itthon. - állítólag - Mi ebből semmit sem tapasztalunk, mivel amikor valaki van itthon teljesen csendes. Megdöbbenve hallottuk a panaszokat, mi nem tapasztaltunk belőle semmit. Az mondjuk igaz,ha idegen jön vagy ha becsengetnek, elkezd ugatni, vagy ha kopognak az ajtón, lehet hogy ha nincs ki rászóljon, nem hagyja abba? Akkor sincs baj, ha az előszobába ki van csukva, mi másik szobába, szóval nem igényli hogy ténylegesen mindig mellettünk legyen, nagyon jól elvan más helyiségben. Viszont ha senki sincs rajta kivül a lakásban lehet fél(?) vagy úgy gondolja rá van bízva az őrzés (?) ami igaz is, de volt hogy azt mondták, hogy 6 (!) órán át ugatott folyamatosan. Muszáj lesz valami megoldást találnunk mielőtt betörik az ablakot, bedobnak valami mérgezett cuccot, kiszórják a szemetet az ajtó elé vagy simán csak feljelentenek, de így is már az egyik dühösebb szomszéd elmondás alapján elég durván püfölte az ajtót - ami persze csak olaj volt a tűzre. A panasz után direkt elmentünk egy jó három órát, közben a kutyát bekameráztuk, hanggal együtt csináltunk felvételt, akkor visszajátszottuk, egy mukkja sem volt rajta. Olyan nyakörvet szeretnénk, ami magától megy, első ugatásra halkan sípol, másodikra hangosan sípol, harmadikra sípol és kicsit ráz, negyedikre hangosan sípol és nagyobbat ráz. Fél perc után újraindul, szóval ha két vakkantás között eltelik egy óra akkor az már újra halk sípolással indul. Az a baj hogy ha itthon vagyunk vele, jól viselkedik, ha nem vagyunk, nem tudunk rászólni.
2011. okt. 10. 08:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
OK, ha meggyőződtetek róla, hogy nem az, akkor rendben! Ha ott vagy vele és ugatni kezd, akkor le tudod tiltani egy rászólással? Mert ha igen, akkor a számítógépes, webkamerás dolog is működhet. A hangszórót felcsavarod a maximumra, és amikor elkezd ugatni, azonnal letiltod. Gyorsan rá fog jönni, hogy a Vezér akkor is tudja mit csinálok, ha én nem látom őt, és le fog szokni a felesleges ugatásról.
2011. okt. 10. 09:57
 12/22 anonim ***** válasza:
55%
Én nem vagyok híve ezeknek a nyakörveknek, de mivel sürget az idő, így muszáj a radikális megoldás. Nem tudom milyen lehet az ultrahangos, de nekem a neve alapján szimpatikusabbnak tűnik. Nekem is volt ilyen problémám, kertes házban, s elég hosszadalmas folyamat, de meg lehet szüntetni az ok nélküli ugatást. Viszont, ha nem vagytok otthon, akkor már sokkal, de sokkal nehezebb, és nem tudnék más módszert mondani, ami gyors, és jelen helyzetben segít. Azért az ledöbbent, hogy mennyire türelmetlenek tudnak lenni az emberek. Mert még ha mindennapos lenne, akkor megértem, de ha ritkán fordul elő, akkor nem értem ezt a nagy felháborodást. Az egyik szomszéd, egyszer nekem esett, hogy csináljunk valamit a kutyáinkkal, mert négy nappal ezelőtt nem hagyták őt aludni. Na puff. Eszükbe sem jut ilyenkor, hogy talán történt valami az éjszaka közepén, ami miatt az egyébként csendes kutyák így reagáltak?
2011. okt. 10. 10:02
 13/22 anonim ***** válasza:

szobakennelhez kell hozzászoktatni szakszerűen és akkor tudja majd nem az ő dolga a területvédelem hanem csak annyi, hogy nyugodtan pihengél a helyén...

nem ártana egy házhozjáró szakember aki megvizsgálja az ember-kutya viszonyt és gyakorlati útmutatással láthat el

2011. okt. 10. 11:28
 14/22 anonim ***** válasza:

Én nem bíznék egy ilyen kütyüben. Az még oké, hogy távolról, képernyőn át figyelitek, és TI adtok jelet a nyakörvnek az enyhébb rázásra, de hogy magától :S Ha fizetnének se kockáztatnám - és ha bedöglik (= következetlenné válik a büntetés, ergo mintha nem is tettél volna semmit, csak felesleges kínzás), ha egyéb módon meghibásodik (akkor is ráz, ha nem kéne)... Nem vagytok ott, hogy tudjátok, mi történik, és javítsátok!

Ha megtudjátok oldani, hogy figyeljétek a kutyát, és ti kezeljétek a nyakörvet, nem pedig automata lenne, akkor nem tartanám olyan rossz ötletnek (bár azért kicsit nagy horderejű eszköz egy szimpla ugatási problémához, ami lehet, hogy nem is hú de nagy esemény, csak a szomszédok fújják fel így, hiszen te is láthattad, hogy még 3 óra alatt sem kezdett neki).

Így viszont nekem tiltólistán lenne.

Ne haragudj, hogy nem tudok tapasztalattal szolgálni, de az tény, hogy mindig megvan a hibásodás rizikója, akármilyen kicsi is, de ott van...

2011. okt. 10. 11:41
 15/22 anonim ***** válasza:
Én sajnos hallottam olyan kutyáról, aki egy ilyen nyakörvvel belehempergett egy pocsojába. Hadd ne mondjam el mi lett az ederménye, de nem élte túl.
2011. okt. 10. 11:51
 16/22 A kérdező kommentje:

köszi szépen minden választ megpróbálok mindenre reagálni.

lehet hogy igaz,hogy a szomszéd felfújja a dolgot, mert nem tudom mi történt, nem tudom mennyire ugatott mert nem voltunk itt, viszont az igaz, hogy van egy hangja, és a kapucsengőre, amit gyakran megnyomtak - eddig - és az ajtócsapkodásra ugat, az biztos hogy nem ok nélkül, és nincs szeparációs szorongása mert estére nem velünk van, hanem másik szobában,nem nyüszít, nem kapar, nem akar hozzánk jönni,ilyennel sosem volt baj és több órányi felvétel van arról hogy nyugodtan elvan úgy ha nem vagyunk itt, de a felvételt akkor csináltuk már amikor kikötöttük a kaputelefont, külső zaj nem jött be akkor. akkor lehet a baj szerintem, ha egyedül van, vagy csengetnek vagy kopognak, akkor elkezd ugatni és annyira belelendül hogy abba sem hagyja, amikor itthon vagyunk, ilyen esetekben szintén elkezd ugatni de egy max kettő felszólításra abbahagyja, szóval "kérésre" engedelmes, a baj az hogy ha nem vagyunk itt, nem tudjuk megkérni hogy legyen szíves maradjon csendben. a sürgető a történetben az hogy bár még itthon vagyok és nagyon keveset van egyedül mert váltjuk egymást a felügyeletében, nemsokára ez megváltozik és napi 6-8 órát egyedül lesz, hétköznaponként. igaz hogy nagyon nem toleránsak az emberek hiszen nagyon kevés alkalom lehetett egyáltalán amikor egyedül volt, és kétlem hogy abból a nagyon kevés alkalomból mindig ugatott volna, de ha már ez is ilyen reakciókat vált ki, akkor később ha többször megtörténne már nem is tudom mi lenne. azt meg nem akarom megvárni. a kamerás követés és mikrofonon beszólás nagyon jó lenne de sajnos a munkahelyemen nem én leszek az atyaúristen, hogy megengedhessem magamnak hogy a fél szemem mindig a kutyán legyen, és nem is számítógéppel fogok dolgozni, és a többiek sem azzal dolgoznak.

a kutyának az egyik szobában kb két négyzetméteren elzárt helye van vadászkerítésből és van rajta egy ajtó, az az ő úri helye (ilyesmi lehet a szobakennel is, nem?) ha itt vagyunk, nyitva az ajtó, ki-be járkálhat, ha épp unja magát oda megy be és ott alszik, nagyon szereti, sétából azonnal fut vissza oda és ha elmegyünk, oda zárjuk el, onnan ugatott a múltkor is... :-S mit lehetne ebből kihozni?

én is gondolkoztam hogy most ez a készülék enyhe nyüszítésre is, vagy esetleg más zajra is aktiválódik e? például ha fent fúrják a falat vagy akármi van akkor a kutyát non-stop rázni fogja az "áram" (?) hogy lehetséges e olyan, hogy olyan hangra amit nem is ő tesz, mégis megrázza? (azt írták erről amit néztem hogy elméletileg még arra sem reagál mert olyan érzékeny vagy nem tudom, ha egy másik kutya ugat mellette - de ki tudja, ha elromlana, az engem is aggaszt)

nem tudom milyen nyakörv volt a pocsolyába esett kutyán, de ez amit én akarok elemmel megy, nem hiszem hogy nagyobb fájdalmat okozna mint amikor az ember megnyalja a lapos elemet... vagy hát nem tudom ez olyan rémmesének tűnik csak nekem, olyan urban legend-nek, de mi eleve csak akkor tennénk rá amikor nem vagyunk itthon amikor muszáj, úgy meg nem lesz pocsolya közelében... :-S

2011. okt. 10. 12:52
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
szerintem folytassátok a kamerát, mindig kapcsoljátok be ha elmentek otthonról, majd ha hazaértek nézzétek meg a felvételt. Ha megint nem találtok rajta semmi különöset, és a szomszéd mégis ugyanúgy panaszkodik, akkor mutassátok meg neki is..bár nem tudom miért találná ki, de sosem lehet tudni.
2011. okt. 10. 13:59
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
A webkamerás dolgot hétvégén is le lehet játszani, amikor nem dolgoztok. Sőt, ki is lehet provokálni az ugatást olyasmivel, amire be szokott indulni. Pl. kapucsengő. Kiprovokálod az ugatást, letiltod, dicséred, ha csendben marad. Szerintem pár óra alatt közömbösíteni lehet és legközelebb már akkor sem fogja csinálni, ha épp nem figyeled.
2011. okt. 10. 14:29
 19/22 anonim ***** válasza:

Láttam már olyan nyakörvet is, ami ugatásra vizet spriccel a pofijába. Ha nem szereti a vizet, ez is hatásos lehet és nem olyan drasztikus, mint az elektromos.

Nekünk volt elektromos nyakörvünk, szökős kutya ellen, az a fajta, ami akkor ráz, ha átmászik a kerítésen. Először magunkon próbáltuk ki, hát nem hiszem hogy egy ekkora ütésbe belehalhat egy kutya. A sárban fetrengős történet csak városi legenda lehet. 6V-os elemmel működik!

2011. okt. 10. 14:40
 20/22 anonim ***** válasza:
Elég régen történt, és akkor még lehet, hogy nem 6V-os volt, de nem emlékszem már a pontos storyra, az is lehet, hogy csak bepánikolt, és befutott a kocsi alá.
2011. okt. 10. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!