Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szomszédomnál már megint...

A szomszédomnál már megint kutya van. Az előző kutyáit is beismerte, hogy megölte. (kb.9 éves kisfiú) Mit tehetek a kutyáért?

Figyelt kérdés

9 éve lakunk ebben a házban.Ezalatt az idő alatt több kutyát is kapott.Sajnos mindről kiderült,hogy titokzatos módon elhaláloztak.A legutóbb karácsony előtt egy yorki-tacsi keveréke volt.Azt mondta,hogy megfürdette,de nagyon meleg volt a víz és sebes lett.Próbálták bolhairtóval beszórni a sebeit,de elpusztult!!!!Érthetetlen.....Orvos persze nem látta és nem hinném,hogy oltva lett volna.Hozzáteszem 9 éves fiúról van szó aki a nagymamájával él.Rezzenéstelen arccal mesélte mindezt.

3 napja láttam,hogy kapott megint egy tacsi keveréket....Felháborító!!Mit tudok tenni??Van valamilyen ötletetek?Hogyan lehetne eltiltani,felelősségre vonni??

kutyatartó szomszéd..

2009. ápr. 29. 13:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell megverni. Egy jó nagy pofon megteszi a hatását. Csak vigyázz nehogy elkapjanak gyermekbántalmazásért xD Mindenesetre az állatvédőknek szólj, vagy akár a rendőrségen is megpróbálhatod jelenteni. Max nem foglalkoznak veled, de legalább megpróbáltad.
2009. ápr. 29. 15:33
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Csáth Gézás vagyok.

Elsősorban jelentsed be állatvédőknek, ér e valamit vagy sem, egy próbát megér. valami befolyásosabbnak. Illetve lehet próbélkozni rendőrésgen is, szintén próba alapon, de valszeg elhajtanak ,de azért hajrá.

Illetve még lehetne beszélni az öreganyjával.

Ha az sikertelen "Hááát gyermekem, az unokámmal nincs smemi baj, nem tudok hatrni rá, stb", akkor meg lehet a gyámügyeseknél is egy bejelentést tenni.

Egy radikáli slépésként meg vegyél egy 500db-os papírcsomagot, meg 1-2festékpatront nyomtatóhoz. És nyomtassad ki a gyerek képét, lakcímét és írd a kép alá, hogy mocskos állatkínzó, vagy valami lejáratót ezzel kapcs. És egy éjszaka plakátozzad ki a városrészt vele, az iskolájához jó sokat kell kitenni. Jah tleg, lehet szólni a sulinak is, azok talán többet is tudnak tenni. Iskolapszicho, stb..

2009. ápr. 29. 16:01
 13/22 anonim ***** válasza:

Szerintem is, mindenképpen mond el a redőrségnek, a helyi állatvédőknek és a gyámügyeseknek, hogy szerinted miért tünnek el a kutyák és, hogy mit mesélt neked maga a gyerek.

A gyerek iskolája sem rossz ötlet.

Vmi majd csak történik, de szerintem olyan magán akcióba ne kezdj, mint pl. a verés és a plakátolás.

2009. ápr. 29. 19:29
 14/22 anonim ***** válasza:
videó felvétel?fotó?készíts bizonyítékokat amikor bántja a kutyát és állatvédő+gyámügy!!!
2009. ápr. 29. 19:55
 15/22 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

Remélem sikerrel járok majd.

2009. ápr. 29. 21:09
 16/22 anonim ***** válasza:
A jegyzőnél tehetsz bejelentést. Ha konkrét bizonyítékod van, rendőrség.
2009. máj. 3. 04:49
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszodat.

Mindenképpen lépek az ügyben....sajna azóta megint nem látom a kutyust...Megpróbálom megtudakolni,hogy hova lett...Remélem nincs baja..

2009. máj. 3. 08:56
 18/22 anonim válasza:

Szörnyű, hogy milyen beteg lelkű ez a gyerek! Megoldást keresel és az semmi képpen nem az, ha megvered. Szerintem. Sajnos nem. Ha a Te gyereked közel egykorú vele, még őt is betámadhatja. Nincs esetleg olyan ismerősöd, aki rendőr? Az jutott eszembe, ha egy rendőr egy szép napon határozottan elbeszélgetne vele akár a társaságodban, az talán segítene. Magyarán "beszaratná". Már elnézést. Másrészről viszont a nagymama már felnőtt. Lehet őt fel lehetne jelenteni és talán hoznának olyan végzést, hogy ne tarthasson többet az otthonában kutyát, így a lökött unokája sem kapna. Ezen túl akár a maminak el lehetne mesélni, hogy ennyi kutya megölése egyértelműen egy beteg lelkű gyereket jelent s ha nem bír vele, a gyámügy elveheti tőle a gyereket. (Nem tudom, hogy így van-e, de ők sem tudják. Fenyegetésnek beválhat.) Még az is előfordulhat, hogy a gyereknek kötelezően pszichológushoz kellene járni. Azt hiszem én beszélnék a mamival, és jelezném felé, ha ennek a kutyának is baja lesz, feljelented. 9 eset után biztosan ülne kicsit...akkor meg mi lesz szeretett kisunokájával?!

Sok sikert!

2009. máj. 5. 20:22
 19/22 anonim ***** válasza:

eszembe jutott egy olyan hogy a lakók - nem tudom pontosan de talánb - 70%-ának el kell fogadnia hogy kutyája lehessen bárkinek is a lépcsőházban. vagyis ha aláírást gyűjtesz ezzel kapcsolatban akkor nem tarthat kutyát a gyerek. jah és érdeklődj a helyi önkormányzatnál hogy hogy is van ez a törvény, rendelet és hogyan lehetne ez ellen tenni. elnézést kérek hogy nem volt valami összeszedett a mondani valóm, de izgalomba jöttem ahogy ez eszembe jutott, sokat gondolkodtam rajta mit lehetne tenni. remélem sikerül bármit is elérni ebben a dologban.

Sok sikert kívánok!!!

2009. máj. 5. 20:54
 20/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az új tippeket.Megpróbálok mielőbb utána járni.Mindent megteszek ez ügyben.Csütörtökön megyek be az önkormányzathoz.Hát igen és nekem van egy 8 éves kislányom akit nem lenne jó ha betámadna.(nának a barátaival)Szóval nem hagyom a dolgot.

Majd még írok és ha valami eszetekbe jut írjatok légyszi.Figyelni fogom.

Üdv.

2009. máj. 5. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!