SÜRGŐS! Fáj a kutyának az elaltatás?
A kutyám holnap lesz elaltava.Már lett mütve de nem segitet semmit.A daganatoka ahasán szétfakadtak,már feküdni se bir nagyon és ojan saga van mintha rohadna a húsa.10 éne az egyik legjobb barátom és érdekelne hogy fáj e neki amikor elaltatják.Fogalmam nincs mijen gyógyszert használnak csak anyit tudok hogy csak egy inekcióta kap(nem légzésbénitót).
14/F
Előrre is kösz a válaszokat.
ahogy írták: két szurit kap, és nem érz mást csak tűszúrást.
amit még hozzá akartam tenni: az első után műtéti altatásban lesz, és nem légzésbénítóznak már, az a szer amitől az állat rángani kezdett pedig be van tiltva.
A mi macskánknak is a szívébe adták a másodikat 6 éve.
Megremegett és kilehelte a lelkét egy hangos sóhajjal, elég szívszorító volt.
Nem. Ahhoz a szenvedéshez képest nem, amit a mostani "megléte" okoz neki. Amit leírtál - azaz milyen rossz állapotban van a kutya - az megszüntetendő. Gyógyítani nem lehet, tehát csak a megváltó, a szenvedéstől megváltó halál következhet.
Ne legyél önző. Ne arra gondolj, hogy szeretem - szerettem - ezt a kutyát, és kell nekem. Engedd el! Az a "fájdalom" ami az elmúlásba segíti, meg sem közelíti a "megléte" kínjait.
Amúgy meg nyugi...
dellfil
Könnyebben elragadja, mint az álom :) Én már sok végleges altatásnál voltam ott (egy kivétellel mind az én állataim voltak sajnos), és szerintem a gazdinak végig ott kellene lennie a kutyája mellett. Tapasztalatból állítom, hogy nagyon humánus, semmit sem reagálnak rá, nem éreznek belőle semmit.
Egy-két esetben volt egy kis enyhe rángatózás, de az sem kínból, hanem ahogy hatott az injekció. Még én is örülnék, ha így mehetnék el, eutanáziával. Ne aggódj. Nagyon sajnálom :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!