Jó kaják ezek a kutyámnak?
Inkább vegyél neki pulykaszárnyat! ha 25 napból egyen kap, már megvan a 4%!!! A kutyatápban nem lehet jobb anyag, mint amit te veszel. S az lesz az ideális összetétel, amit megengedhettek magatoknak. Te s a kutyád.
Ha munkanélküli vagy, van annyi időd, hogy megfőzd neki.Akkor meg minek a táp? Van ehhez irodalom, ha olyan jót akarsz. Megfőzöd négy-öt napra.
Arról még nem hallottál,hogy a kutya táplálékigénye más,mint a miénk?
És nem a kutya akart hozzánk jönni,mi választottuk őt,hadd kapja már meg mindenből a legjobbat!
Mi is csórók vagyunk,igen.De inkább a kutyámnak vettem jó minőségű bolhanyakörvet meg kaját,mint magamnak bérletet.
Mi is sz@r minőségű kaját eszünk,igen,ilyen pl. a felvágott.Nem véletlen,hogy az onkológiai osztályok tele vannak rákbetegekkel.
Meg egyébként sok olyat ismerek,akinek a segílykéből cigire,piára,játékgépre telik,nijncs melójuk,de egész nap a kocsmában rohadnak,otthon meg gyártják a gyerekeket.
A cigi meg pia helyett én inkább a kutyámra költök.
Ha főzöl a kutyádnak olyat,amiben benne van hús,vitamin,zöldség stb.minden,ami kell neki+a gáz vagy villany ára,mindjárt olcsóbb a jó táp.
Én heti 1-2 nap adok egyébként Hill's marhahúsos tápot,a többi napon főtt kaját kap,pl.marhaszív(400 ft/kg)meg rizs vagy tészta.
De mániája a tojásrántotta hagymával,abból is kap,ha az van.
Amióta jó tápot eszik,rendbejött az emésztése és a szőre is szép.
Nagyon a tápok ellen voltam eddig,de a tapasztalatom azt mutatja,hogy tényleg jók.
És állatorvosra azóta alig költünk,csak az oltások.
Köszi a válaszokat, elolvastam most az összeset. Nem gyöztek meg azok akik azt mondták nehogy már a kutya jobbat egyen. mert ő régen eukanubát kapott, de az drága volt miután elvesztettem a munkám. sőt után sokáig még azt kapott mert ibkább mi nem ettünk. de most már eljutottunk oda hogy mi sem eszünk jó kaját, ő sem. De veszek Acanát a boltban májusban, én tudom hogy más kell neki és nem maradék, de azt hitem ez nem olyan rosz, de már látom hogy igen és elhszem.
Köszi a válaszokat amik felnyitoták a szemem.
ez a marhavéres stori brrr. kiráz a hideg. biztos nem adok már ilyen sz*rokat a kiskutyámnak. egyébként rajta is meglátszott hogy gagyival van etetve mert könyen törik a szőre és elég fakó is lett azóta.
de akkor az Acanából tuti eégkevesebb?
Szerintem válassz középutat: javasolnám én is a Dog Chow-t, ha rosszabbul megy akkor az én kutyám is azt kapja (most azt eszik pro plannal keverve, de ő 40 kilo, elég nagy a fogyasztása :) )
Ami ehető olcsó táp még az a Fressinek a Multifittje, az sem drágább a Chapinél, de lényegesen jobb összetételü.
A kajamaradékkal a sóbevitelre ügyelj, abból sokkal kevesebb kell a kutyusnak mint nekünk .. nehogy rámenjen a veséje.
Kedves Kérdező!
Acana etetéssel kapcsolatos kérdésedre válaszolnék: én egy spánielt etetek vele (a kutya kb 11-12 kg) és az útmutató szerint így kéne kapnia:
"10-20 kg: 150-225 g (normál aktivitás) 200-295 g (magas aktivitás)"
Mivel közelebb van a súlya az alsó határhoz, én naponta kb. 120 grammot adok neki, néha kevesebbet és így is kikerekedett tőle (korábban 10-11 kg volt, de a táp mellé jutalomfalatot is bőven kapott)! Szóval hidd el, ha jó minőségű a táp, elég keveset adni, persze furcsán néz ki a tál alján az a "pár szem táp", de elég neki. Ha tudtok, néha azért a főtt zöldségekből kapjon Ő is - bár tudom, a kutya húsevő, de igenis a vadon élő állatok is ettek/esznek mást is húson kívül.
Hidd el, hamar behozza az árát, és valóban kevesebbet kell majd tápra költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!