Rövid szőrű magyar vizsla a lakásban?
Kinek milyen TAPASZTALATAI vannak (nem véleménye!!!) ezzel kapcsolatban? Pl. sok szőr van a házban, nincs szaga az állatnak, ha rendszeresen fürdik, jól érzi magát a lakásban, nem rágcsál...stb.?
Egy kutyát tartunk a lakásban már, ő egy havanese, neki borzalom a szőre... Tudom, h nagy a mozgásigénye, ezzel nem lenne probléma, mert egy 1 hektáros telken élünk...
Köszi!
rövidszőrű fajtáknak nem látványos a szőrhullatása
ha egy kutya jól van táplálva és tudatosan nevelik, nem éri stressz akkor nem büdös és mivel a tudatos gazdi szabályokat, döntéseket hoz és kijelöli kutya határait akkor nem is rágcsál semmit csak amit odaadnak neki
1 hektáros telek nem pótolja a kutya mozgásigényét ehhez egy vizslának legalább 5-6 hektár kellene de pszichés igénye is egy kutyának, hogy a séta-vadászat tevékenységét irányítsa valaki tehát sétáltatni, nevelni és képezni kell a kutyát!-ehhez meg naponta legalább 4-5 óra tudatos foglalkozásra van szüksége
11:41-es nem jól írta
első vagyok és mint már mondtam eléggé hullik a szőre de a havanesenél nem rosszabb
Értem, köszi!
Ma jött meg a furminatorunk, amit rendeltem! Ki is próbáltuk a kis havimon, nagyon szép lett tőle a szőre, de ez az izé úgy vágja el a szőrszálakat? Nekem úgy tűnik, bár tényleg szép a kutyus és sok szőr kijött belő...
Azért egyszer szívesen megnéznék egy házat, ahol egy vizsla él... Nem bírom elképzelni mennyi szőre lehet és hogy milyen. :S
Nem vágja el, ne aggódj, csak mindennél hatékonyabban kiszedi az elhalt aljszőrt, a fedőszört nem bántja elvileg.
Na, hát látod megoszlanak a vélemények. De szerintem ha egy bichon szőre ennyire zavar, ami ugye közismerten alig szőröz, akkor a vizslától megőrülnél.
Hááát, annyira azért csak nem zavar ám. :) Imádom a kutyám, ennél 1000* több szőrt is elviselnék érte.
Köszi a választ amúgy! Ma is fésültem és ma is nagyon sok szőrt szedtünk ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!