Mit tehet as zomszéd, ha zavarja a kutyaugatás? Papír alá van iratva a falszomszédokkal! Fel akar jelenteni! Ha éjszakás vagyok néha ugat!
"12/20
nem, nem tehet semmit.
én falun lakom, és nálunk is ilyen idióta az egyik szomszéd
szerintem ne görcsölj ezen, Te teljesen törvényesen tartod a kutyád, hiszen a szükséges aláírások megvannak.
Ha ettől az idegbeteg szomszédtól nem kell aláírás, akkor annyit pampog, amennyit akar - nem lesz eredménye.
13/20
előző vagyok.
ha mégis el akarnák venni a kutyádat, írj ide, és megpróbálok kiokoskodni valamit, van pár ismerősöm, akik esetleg tudnak tenni ez ellen jogi úton valamit, mert ismerik a kiskapukat."
Micsoda egy buta, ember vagy!
Adod az idiótábbnál idiótább tanácsaidat, "jogi kiskapukat" emlegető ismerőseidet ajánlgatod (gondolom, pont olyan hatökrök mint te).
Pihenni vágyó ember viselje el a másik prosztó hobbiját,ha éppen zavarja a kutyának az ugatása akkor egyből idegbeteg! Idióták...., próbáljátok ki milyen közvetlen szomszédként élni egy ilyen prosztó mellett!
Ha valaki nincs tisztában a lakóközösség szabályaival, az ne költözzön társas házba, az költözzön falura olyan tirpákhoz mint 12, 13-as tippadó.
Mi megoldottuk...
2 db hangfalat kölcsön kértem az egyik discos havertól,közvetlen a fal mellé tettük és persze oda is fordítottuk.Szomszédban albérlők laktak (főbérlő lesz.rta, hiába szóltunk hónapokon keresztül), reggel elmentünk, feltettünk egy DVD-t nonstop lejátszással, harangjáték,operák, parlamenti közvetítéssel..:)
Köcsög gyerek egyik délután felháborodva át jött, hogy nem bírják..
1 hét után eltakarodtak!
Főbérlő pedig az apehnál magyarázkodott, hogy az utolsó 10 évben miért is nem vallotta be a bérbeadást.
Birtokvédelmet minden további nélkül kérhet az illető, és a jegyzőnek hatásköre és kötelessége is lefolytatni azt. Nem mondom, hogy eredménnyel zárul ez az ügy (mármint a "zavart félre nézve"), hiszen a közvetlen szomszédok meghallgatásakor egyetértőek lesznek veled. Persze ha kiderül, hogy a kutya ugat, és ez az illetőt zavarja, akkor a birtokháborítás ténye is megállhat.
Szóval ki tudja, mindenesetre LÉPNI TUD az illető ez ügyben, ha akar. És eljárás is indítható, amelynek a kimenete kérdéses, de véleményem szerint a kutya elkobzása nem játszik :).
Igen csökött gondolkodásmódra vall a "ha nem tetszik az ugatás, költözz el " féle hozzászólás.
1. Egy lakótelepi és társasházi lakás az ott lakók nyugalmát és érdekeit kell hogy szolgálja, ha már egyszer megvette, vagy bérli. A rendszeres kuytaugatás ebbe nem fér bele.
2. Egy kutya nem lehet előbbre való az embernél, s a gazdájának, persze csak ha van elég esze hozzá, ezt bizony fel kell fognia, s ha a "dög" zavaró a szomszédnak, akkor bizony a szomszéd érdekeit figyelembe kell venni, s a jószágot el kell tüntetni, ha másképp nem megy.
Egy ideális világban így működik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!