Létezik kutyaugatás elleni riasztó?
Költözz lakótelepre. Ott kutyaugatás tutira nem lesz, helyette viszont hallgathatod a szomszédok krákogását, üvöltözését, fúrását, csörömpölését, valamint a cseszegetésüket, hogy TE legyél csendben.
Őszintén szólva irigyellek.
csendháborítás ilyen esetben nincsen, hiába hívod ki a rendőröket nem tudnak odamenni a kutyához hogy bémeg, ne ugass, mert megbírságollak.
Szokd meg, vagy állj be te is közéjük és ugass.
Ilyen ez a kertváros.
Sajnos nem hülye kérdés, mert sok ilyen van.Van akit ez szórakoztat, másokat zavar. Mindenkinek joga van a pihenéshez, főleg ha azt ilyen megoldható, mások érdektelenségéből, nem törődömségéből eredő dolog gátolja. Szerintem az ember, annak nyugalma, sokkal fontosabb, mint a felelőtlenül összezsúfolt állatok " szórakozása". Jó lenne, ha ezt végre valamilyen felső fórumon is kimondanák. Európa kulturált részein szinten alig lehet kutyát látni, kutyaugatást hallani, mig itt az a menő, akinek legalább 3 kutyája van, az átlagnak kető, a szegényebbeknek csak egy, és akinek nincs, az már nem is számit embernek. Magyarországon a kutya irányitja az embert,és nem forditva. El kellene végre gondolkodni a fontossági sorrenden.Ha mindenki nem csak a saját érdekeivel foglalkozna, hanem túl tudna lépni önzésén, figyelni másokra, mindenkinek sokkal könnyebb lenne. Sajnos ettől még nagyon messze vagyunk, emiatt keseritik meg az emberek egymás életét.
Fordulj az önkormányzathoz,az állattartással foglalkozó kollegákhoz. Ők tudnak hivatalosan segiteni.
Ne haragudj, kedves utolsó válaszoló, de nem értek veled egyet!
Három kutyám van, közülük egyik sem szokott állandó jelleggel ugatni, de azért, mert kutyák, valószínűleg néha vakkantanak egyet, hogy kifejezzék tetszésüket/nem tetszésüket.
Más az, amikor egy kutya éjt nappallá téve ugat, és más az, amikor néha rákezd. Veled is van olyan, hogy akkor szólalsz meg amikor nem kéne, esetleg emiatt és forduljanak az önkormányzathoz?
Az állandóan ugatnak is relatív, elvégre valamikor aludniuk is kell. Lehet beszélni a szomszédokkal, hogy próbáljanak rajta változtatni, de szerintem felesleges hivatalos úton intézni a dolgot, mert az is tipikus magyar hozzáállás, hogyha már nekem nem jó, legyen rossz a másiknak is.
utolsonak adok igazat
ha zavar a kutyaugatás akkor sem tudsz mit tenni
AZÉRT KUTYA HOGY UGASSON!!!!!
a mi szomszédunkban egy boxer és egy németjuhász van szo szerint ugatnak ha meglátnak valakit
és ez állando
de azert az állatkinzás hogy kivágatni a hangszálát
télleg menj pestre lakni a betondzsungelbe ott nem fogod hallani
Próbáld ki szerintem az ultrahangos kutyaugatás gátlót!
OFF:
Más az, ha egy kutya ugat valami ok miatt 5-10 percig és más az, amikor órák hosszán keresztül monotonon non-stop ugat. Nekem is hasonló a problémám mert beköltözött 2 hónapja egy szomszéd akinek be van zárva a kutyája és vasárnaponként amikor jó idő van, télen meg szinte minden nap órák hosszáig ugat, felteszem azért, mert fázik (ráadásul nem akkor amikor a többi kutya, mert valaki elmegy pl., hanem tök más időpontokban kezdi el, ezért feltételezem hogy ráadásul a kutya siket is.) Az ilyen primitív felfogás, mint ami a kedves utolsó hozzászólónak van, hogy "akutyaazé'vahogyugasson' keseríti meg a környék életét. Nem is beszélve arról, ha valaki felemeli a hangját azért, mert zavarja a szomszéd (aki nem tud bánni a kutyákkal) kutyája, az rögtön állatkínzó és azért az emberiség ellensége, meg hogy 'aki az állatokat bántani tudja az már az embereket is'! Elterjedt ez a görcsös felfogás a divatba jött állatvédelem. Még mielőtt állatkínzás miatt feljelent valaki engem, közlöm, hogy nekünk is van kutyánk és érdekes módon nem ugat órák hosszán keresztül ok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!