Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek milyen táp vált vagy...

Kinek milyen táp vált vagy nem vált be? Melyiket tartjátok a legjobbnak? Persze szuperprémium tápokról van szó, nem az olcsó, gyenge minőségűekről.

Figyelt kérdés
2009. ápr. 27. 14:37
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
A szója milyen bajt okozhat?
2009. ápr. 28. 21:05
 22/26 anonim ***** válasza:

Ebben benne van minden:

[link]

2009. ápr. 28. 22:22
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

A cikkből kiemelném ezt:

A gyári kutyatápok nagyon gyakran a kutya számára nem természetes táplálékot, táplálék összetevőt is tartalmaznak viszonylag nagy mennyiségben. Mik is lehetnek ezek az összetevők, amelyek nem természetesek kutyáink számára? A leggyakoribb talán a szója. Miért kell kiemelnem az egyéb hasonlók közül a szóját? Mert napjainkban rengeteg allergiás problémával találkozhatunk a kedvenceinknél, és a vizsgált egyedek tetemes százalékánál pont erre az összetevőre alakult ki a túlérzékenység. Miért is kerül szója a kutyatápokba: Az állattartók mindig azt vizsgálják egy kutyatápnál, hogy mennyi is a fehérjetartalma, ez alapján próbálnak következtetni annak minőségére, beltartalmára. A gyártók meg is adják annak értékét a csomagoláson, csak sajnos az össz „nyersfehérje százalékot”. Ez az adat eléggé semmitmondó, lehet az 20% vagy akár 30%, ebből nem derül ki, hogy a ténylegesen emészthető nyersfehérje mennyi is. Az összfehérje tartalom növelésére kerül a tápokba a szója, csakhogy ez a kutyáink emésztőrendszerében nem kellőképpen hasznosul.

Amúgy szója van még a Royal Caninban is. Azon még azt sem tűntetik fel mennyi hús van benne khmmm... Csak tudnám hogy van pofájuk ennyi pénzt elkérni ezekért a tápokért mikor tele vannak sz*rral. Az Acana és Orijen megéri a pénzét, mert abba tényleg raknak rengeteg húst, gyógynövényeket, gyümit, zöldséget.

2009. ápr. 28. 22:27
 24/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm,értem már!
2009. ápr. 28. 22:33
 25/26 anonim ***** válasza:
Nincs mit.
2009. ápr. 28. 22:35
 26/26 anonim ***** válasza:
Ez igazából attól is függ, milyen fajta kutyád van. Nekünk például nem vált be az Acana épp azért mert kevés benne a szénhidrát és az én kutyám kifejezetten sovány lett tőle, ezért nekem jó a Royal Canin de kizárólag hússal vagy Acanával keverve. Az egy dolog, hogy nem tartalmaz megfelelő mennyiségű húst de mégis akárhány Royal Caninnal etetett kutyát láttam, mind kifogástalanul nézett ki, sőt kifejezetten gyönyörű volt fajtatársaihoz képest. Ez az én tapasztalatom, nem mondom, hogy mindig helytálló. Csak arra akarok kilyukadni, hogy érdemes több tápot kipróbálni, bár a te esetedben (kissé elhízott kutya) tényleg nagy fehérje- és kis szénhidrát tartalmú tápot kell választani.
2009. ápr. 29. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!