Hogyan neveljek házőrzőt?
Az ilyen fajtájú kutyákat nem nevelni kell a házőrzésre, hanem úgy születnek, hogy őriznek.
Valószínűleg olyan kutyád van, amelyben ez a tulajdonság jó mélyen el van dugva már.
Megette a fene, ha tanítani kell egy fajtának azt, amire született.
Amúgy, ha Te engedsz be bárkit is, azt nem kell megennie egy kutyának. Attól még jól őrizhet ,amikor rá van bízva a terület.
a "szakemberek" nagyon ritkán tudják, hogy hogyan is kell valójában foglalkozni egy pásztorkutyával...
a kaut nem kell házőrzésre nevelni, sőt nem is szabad, ezt ösztönösen tennie kéne. sajnos ezek szerint ez a szuka nem felel meg. mivel későn érő fajtáról van szó, én várnék még vele, és ha 3-4 évesen sem akar még jelezni sem, akkor vennék mellé még egyet. mondjuk egy kant, de azt már olyan tenyésztőtől, akit már elég jól ismerek, láttam a kutyáit, és tudom róla, hogy odafigyel a jó munkaképességre, csak hogy még egyszer ne járjak pórul.
attól még szeresd a kutyád, foglalkozz vele, a rosszindulatúak nagy többségének szerencsére az is elég, ha látják, hogy egy hatalmas kutya fekszik a kapuban.
11:54 vagyok,
párom bordeauxi kanja 2 évesen szintén csak játszott volna az idegenekkel. Most 2,5 éves. Arra is "ordít", morog, aki az utcán van és nem tetszik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!