Mekkora veszéllyel jár egy amerikai staffordshire tartása?
Olvasd ki Jan Fennel kutyapszichológia című könyvét. 131 oldal, én két nap alatt kiolvastam, pedig csak délutánonként álltam neki. Nagyon megéri! Akkor megfelelő tudással állsz neki a kutyázásnak, és olyan tökéletes kiskkutyád lesz, amilyet csak akarsz. Nem kutya"pszichológiáról" szól egyébként a könyv, úgyhogy a címe se rettentsen el.
És én a helyedben letöltenék vagy megvennék egy könyvet a kutya nevelésével,képzésével kapcsolatban. Hogy hogyan, mikor kell, érdemes tanítani alapengedelmességi gyakorlatokat, Ül, Fekszik, Marad, Gyere ide, Lábhoz, Hozd vissza...stb stb stb.
Én a kiskutyát az alomból, ha mindenképpen nyugodt és behodoló típusu kutyát szeretnél, akkor olyat választanék az alomból. Egy kölyökkutya testbeszéde sokat elárul a jelleméről. Például, ha "a kutya választ ki téged" effektust tekintjük: a kölyökkutya inkább irányító természet, kissé erőszakosan közeledik feléd, rád "erőszakolja magát", a te esetetben, mivel nem ezek a belső tulajdonságok az elvárásaid, ne ez legyen az általad kiválasztott kölyökkutya. De nem is az, amleyik a sarokba húzódva, vagy az anyakutya mögé bújva, félősen pillantgat feléd. Az túl félős, ő vele azért lenne nehéz. Neked az alomból inkább egy olyan kölyköt kellene választanod, amelyik, észrevesz téged, örül is neked, de nem ácsorog a lábadnál, hanem miután konstatálta a jelenléted, visszamegy a többiekhez játszani...stb.
Ehhez a részéhez pont nem értek anyira, úgyhogy csak tippelgetek, google-z rá, hogy kölyök kutya kiválasztása alomból (vagy valami ilyesmi) és olvasgass, hogyan juthatsz hozzá a számodra tökéletes kölyökhöz.
És Jan Fennel (rövid!) olvasmányát se feletsd el! :-) Tényleg hasznos és semmiből nem áll elolvasni. Tényleg rövid.
Sok sikert és örömöt kívánok a kutyázáshoz!
a szülők a törzskönyv,a szakszerű tenyésztő ??????????
ezek úgy 5-10 % ban befolyásolják a születendő kutya VISELKEDÉSÉT !!
A MARADÉK 90-95 % ban a gazdák viselkedése,hozzáértése,a következetességük és persze a felelősség tudatuk az ami egy kutyát viselkedését jó-vagy rossz irányba tereli .
ezek a tények, ez az igazság, a többi csak önáltatás
például . ( az én kutyám hiperaktív = lófasz.....t csak lusta a gazdi a kutyáját megfelelően tartani, lefárasztani,tanítani,stb,az eb meg örül ha végre szabadon futhat,csak azért rosszaklkodik rágcsál mert UNATKOZIK
!!!!
az én kutyám agresszív-ideggyenge = egy fenét ,a szaporítótol 10-20-30-50 000-ft-ért vett kutya is kutya ! csak a lelki-fizikai-szellemi alakulását a gazdi elcseszte, mert NEM ÉRTETT HOZZÁ, VAGY MERT SÍMÁN LUSTA! meg kellene végre jegyezni,hogy az esetek 99%.ban az ember a hibás ,ha a kutyája viselkedése rossz !!!
egy kutya ára sok mindentől függ : egy németjuhász kölyök már 30 000 ft-tól is megkapható jó nevű tenyészetekben, mert rengeteg tenyészet van !
sok a kölyök !
az el nem adott kölykökből sokat el kell altatnia a tenyésztőnek ,mert nem képes etetni !!
az altatás is pénzbe kerül 4
egy angol buldog jó nevű tenyészetben talán 200000.-ft-nál is többe kerül !!!!!
egy ---AMSTAFF remek kutyád lehet ,ha megfelelő módon neveled ! és fegyverré is válhat ellened ,vagy mások ellen ,ha rosszul !
egy pincsi,ha harap az esetleg megkarcol, egy amstaff csak egyszer harap meg !!!!!!
tehát a lényeg,csak rajtad áll !!!!!!!
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!