Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan előznétek meg vemhességet?

Hogyan előznétek meg vemhességet?

Figyelt kérdés
Egy 10 éves 20kg-os keverék szukát nem lehet altatni. Mit lehet tenni, hogy véletlenül se legyenek kölykök. A bezárás nem alternatíva, mert a szomszéd kutyája kibontja a kőfalat is, a kutyára pedig nem tudunk egyfolytában vigyázni.
2011. szept. 20. 09:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

pedig akkor a bezárás marad...

egyébként ha jó kondiban és egészségben van a szuka, akkor én még elgondolkoznék a műtéten.

2011. szept. 20. 09:08
 2/14 Catz ***** válasza:

Én nagyon vigyáznék rá ilyen esetben, ha nem lehet megmúteni.

Nálunk a szomszéd a boxerét mindig elviteti egyik ismerőséhez ilyenkor.

Ha meg ne adj isten vemhesül a kutyád, akkor el lehet vetetni. Erről a módszerről az állatorvosod tud bővebb felvilágosítást adni.

2011. szept. 20. 09:24
 3/14 anonim ***** válasza:

Én kérdeztem egy másik kérdésnél, hogy miért nem lehet altatni a kutyádat.

És abban a néhány napban nem lehetne a lakásban? 3-4 alkalommal kivinnéd sétálni, és semmi baj nem lenne.

2011. szept. 20. 09:29
 4/14 A kérdező kommentje:
Első válaszoló: mint mondtam, nem lehet altatni. Tudsz esetleg olyan ivartalanítási eljárást, amiben nem kell a kutyát elaltatni?
2011. szept. 20. 09:30
 5/14 A kérdező kommentje:
A kutyus kinti, egy-két óra után nem érzi magát jól idebent, mert nem tudja a megszokott helyéről szemlélni az utcát és az ő kis birodalmát :) Megpróbálhatom, hogy a következő tüzelésnél bezárom, de mi van ha mégis átszökik az a lelkes kan?
2011. szept. 20. 09:34
 6/14 anonim ***** válasza:
63%

nagyon meg tudlak érteni, nálunk is szétroncsolták a kerítést a kanok...

70.000 forint volt a teljes javítás.

én megkerestem a kanok gazdáit, és megmondtam nekik, hogy amíg így vérzik a kutyám, kockázatos az ivartalaníttatás (frissen fogadtam be az utcáról), ezért lesznek szívesek benn tartani a kanjaikat, különben kénytelen leszek kihívni a sintért, aki minden további nélkül befogja az utcán gazdátlanul kóborló ebeket.

(természetesen eszem ágában sem lett volna sintért hívni szerencsétlen kutyákra, de a gazdáknak elég elrettentő volt, hogy gondoskodjanak a kutyák benntartásáról arra a 3 hétre...)

hátha annak a kannak a gazdája is komolyan venne így Téged...

2011. szept. 20. 10:34
 7/14 anonim ***** válasza:
50%

illetve az Alpha zoo-ban láttam kanriasztó spray-t...

fogalmam sincs, mennyire hatásos, de egy próbát megér...

2011. szept. 20. 10:35
 8/14 anonim ***** válasza:
vannak biztonságos altatószerek már amellyel lehet altatni idős kutyát is, keress egy felkészültebb állatorvost és az ivartalanítás persze a legtutibb megoldás
2011. szept. 20. 21:03
 9/14 A kérdező kommentje:
Kipróbálom a kanriasztót :) és kerítést építek. És mi van ha a legtutibb módszer sem jön be az altatásnál? Lehet én vagyok túl aggódó, de egy 10 éves kutyát nem akarok elveszíteni a saját döntésem miatt. Esetleg van valaki akinek ilyen korban ivartalanították a kutyáját?
2011. szept. 20. 21:58
 10/14 anonim ***** válasza:

Én a helyedben nem tudom,mit tennék, én 8 éves korában ivartalaníttattam a 13 kilós szuka kutyumat, szerencsére baja nem lett belőle, de a 10 évesnél már tényeg elgondolkoznék :SS

van valami injekció i, úgy hallottam! Menj el állatorvohoz a kutyáddal, kérdezz rá, vizsgálja meg, hátha úgy ítéli meg, hogy a szíve is bírná, és erős kutya.

2011. szept. 20. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!