Van egy 10 hónapos csivavám, sajnos befedezte a fiú kutyám minden óvintézkedésem ellenére. Nem tudom, hogy mi veszélytelenebb:ha kihordja, vagy ha hormonális injekcióval megszakíttatom a vemhességet. Melyik megoldás jár kisebb veszéllyel?
IVARTALANÍTÁS!
Később sem kell egyszer sem ellenie életében.
Ha meg azért vetted,hogy majd a kanod jól érezze magát,ki kell ábrándítsalak:a kan sem élvezi a fedezést,mindkét kutyának fájdalmas és kellemetlen a dolog.Nem élvezetből csinálják,hanem a fajfenntartás ösztöne miatt.
És van épp elég kiskutya a világon,nincs szükség még egy almot szaporítani.
Hiába írod privátban, a válaszom akkor is publikus lesz. Azt nem nevezzük tenyésztésnek, amikor valakinek van egy kanja meg egy szukája, akiket időnként összerak, majd tökéletesen egyforma génállományú almokkal árasztja el a piacot. Ez egyenes út a fajta tönkretétele és a beltenyészet növelése felé. Ezért van annyi PRA-s, epilepsziás, allergiás csivi.
Még ha a szükséges szűrésekkel, tenyésszemlével, törzskönyvvel rendelkeznek is (amit kétlek) akkor is teljesen hibás koncepció ugyanazt a tenyészpárt többször összerakni.
Illetve az lenne még a kérdésem, hogyha most nem tudtál vigyázni, akkor ezentúl hogy fogsz? Vagy majd félévente fog elleni az a szerencsétlen?
Bravo,egy újabb szaporítóval "gazdagodtunk".
A csivavák alapból idegbetegek és problémásak,most majd lesz belőlük még több,ahányszor csak tüzel csóri szuka.
Kell a zsebpénz a kölykökből?
Szerintem a vemhesen ivartalaníttatás a legkímélőbb. Hormoninjekciót nem is adnak már nagyon a rengeteg szövődmény miatt - ha jól tudom.
Plusz két legyet egy csapásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!