Miért szökik folyton?
Amikor odamegy hozzád a kutya sose szidd meg, mert ő ezt úgy kapcsolja össze, hogy most idejöttem hozzád, leszidsz, akkor legközelebb minek jöjjek?
A sétáltatás meg sztem pont játszana, mert veled legyen buli elmenni sétálni, ne egyedül.
Lefárasztás, kerítés, ivartalanatítás...
1. Kerítést megcsinálni, hogy a kutya ne tudjon átmászni, átugrani.
2. Kutyát naponta (pórázon) rendszeresen sétáltatni, kielégíteni az igényeit...stb. Lefárasztani.
3. Kutyát alaposan megjutalmazni, ha legközelebb odamegy hozzád, mikor hívod! Azért szaladt el következő alkalommal még messzebb, mert leutóbb, mikor szófogadó volt, s odament hozzád, de megbüntetted!
4. Ha nincs olyan nagy tapasztalatod kutyanevelésben, elmehetnél a kutyusoddal egy kutyasuliba. Nem drága, de nagyon megéri. Szorosabb köztetek a kapcsolat, s téged a kutyasuliban megtanítanak kezelni a kutyusod, nevelni, tanítani.
az ivartalanítás valóban nem csodaszer, bár kétségtelenül segít.
a mozgatás önmagában nem elég, ha már egyszer rákapott a kutya az önálló vadászatokra (nézz utána Fennel módszerének, ő a nem megfelelő hierarchiára vezeti vissza a kóborlást - logikusan!), viszont a séta nem fogja őt további szökésre sarkallni! vidd csak el nyugodtan.
kerítés. JÓ kerítés. megmondom mi a nem jó kerítés: az, amelyiken ki tud menni a kutya!
magas kerítés, a végén egy fél méteres szakaszt 45°-ban befelé dönteni, alul pedig vagy lebetonozni, vagy leásni rácsot. a drótháló meg felejtős, a rutinos kutya pillanatok alatt felbontja...
összegezve tehát:
-tisztességes kerítést felhúzni, és/vagy kennelbe zárni a kutyát. megakadályozva AZONNAL a további szökéseket (a kutya és a környezete érdekében, mert ki tudja milyen károkat okoz míg odavan!)
-utánanézni a kutyanevelés mikéntjének (én Jan Fennel könyveit ajánlom)és betartani az alapdolgokat
-rendszeresen sétáltatni
-ivartalanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!