Van egy 5 hetes Staffordom. Hogyan tanítsam szobatisztára?
túl korán hoztad el azt a csöppséget, 8 hetes koráig az anyja mellett a helye. Gusztustalan hogy ilyen korán már elpasszolják a kicsiket. Még csak most tanulna meg egy csomó dolgot a testvéreitől és az anyukájától. :S
Szobatisztaságra úgy tudod nevelni, hogy minden alkalommal mikor látod, hogy szimatol, keres, jön-megy (izgatottan) akkor kiviszed, hogy kint végezze el a dolgát a kertbe. És mikor elintézi, akkor naaagyon örülsz neki. :) Megdicséred.
Én a csivavának úgy tanítottam meg, hogy kimentünk és mondogattam "pisi-kaki". Már tudta, hogyha ezt hallja, akkor dolgát kell végeznie. De mivel sokkal többet van a kertbe mint a házba, ezért logikus neki, hogy kint kell elvégeznie a dolgát, nem bent. :)
5 hetesen max. ujságpapírra kezd el tanítani wc-ni, ki ne vidd még. Gondolom 1 vagy egy oltása sincs szerencsétlennek. Majd 3 oltás után tudod utcára vinni.
Mindig egy időben etesd és utánna irány wc-ni, ha jó helyre végzi a dolgát, jutalom falat, dícséret.
Én sem értem, hogy lehet 5 hetesen elvinni egy kiskutyát.:-(
5 hetes tényleg nagyon fiatalak. Nekem kilenc hetesen lett amstaffom, de még így is sok gond volt vele. A szobatisztaságot megszenvedtem rendesen.
Próbálkoztam kutyapelussal, ujságpapirral, de nem vált be maximálisan. Papirt szétszedte, pelust nem szerette.
Végül, egy alomtálcát csináltam neki, nagyot, és mai napig abba végzi a dolgát, ami nagy ritkán történik. Ha rendszeresen sétálsz vele, beáll a szervezete
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!