Lehet-e humán táplálékkiegészítőket kutyáknak adni?
ma 10:35
Tudod, nemrég valaki egy fórumon ajánlott egy új fajta tápot. Kiemelte, hogy zöldkagyló van benne. Megkérdeztem tőle,mennyi a tartalma grammra. Aztán számoltam. Ha az ajánlott mennyiséget adnám a kutyának étkezésre, a zöldkagyló mennyiség elenyésző napi szinten.
Szerintem, aki nagytestű kutyáját felnőtt korig erősíteni szeretné a kagylóval, érdemesebb arra az időre kutyának készített terméket adnia. Aztán ,ha már felnőtt a kutya, akkor mehet a táp szinten tartásra.
de pl komolyan sportoló kutyánál már ugyan úgy kevés az a tartalom.
oké, kedves utolsó, szerinted a zöldkagyló erősítésre való????:O:O:O
én ajánlottam a Happy dogot.
képzeld, a zöldkagyló a porcok közötti kenőanyag képződését segíti elő.
ennyit csinál és nem többet.
azért adják nagytestű kutyáknak, hogy csökkentsék az esetleges porcsúrlódás fájdalmait a növési szakaszban.
ha az én diszpláziagyanús kutyámnak egy baromi jó, nem lehúzós doktor a happy dogot ajánlotta, valószínűleg csak jó valamire a táp nem?
nekem mindegy, nem az én kutyám.
Egy josera tápot semmiképp ne cserélj le happy dogra. Kategóriányi különbség van köztük.
Nézd meg a humán és az állati zöldkagyló kivonat készítmény összetételét. Lehet, hogy semmi különbség köztük.
Én is adtam a kutyámnak humán készítményt, mivel amit én kerestem, azt nem lehet állatiban kapni.
tegnap 19:46
A zöldkagyló az inak, porcok ízületek erősítésére való. Kenésre a cápaporc, a Hyaluron való.
Amúgy számolj. Egy fejlődő kutyának adsz napi 2x 500-600 mg tartalmú kagylós tabit. A tápban nézd meg, mennyi a grammra beírt kagyló tartalom. Szorozd meg a napi adagjával és lehet összehasonlítani.
Pontosan ezért írtam, hogy felnőtt kutyánál már elég szinten tartásra a tápban lévő mennyiség.
Viszont aktívan sportoló kutyánál már ismét kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!