Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet-e humán táplálékkiegészí...

Lehet-e humán táplálékkiegészítőket kutyáknak adni?

Figyelt kérdés
A porcképzést segítő zöld-kagylós kivonatok az emberi táplálékkiegészítők esetén olcsóbbak és jóval több a választék.
2011. szept. 13. 08:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

ma 10:35

Tudod, nemrég valaki egy fórumon ajánlott egy új fajta tápot. Kiemelte, hogy zöldkagyló van benne. Megkérdeztem tőle,mennyi a tartalma grammra. Aztán számoltam. Ha az ajánlott mennyiséget adnám a kutyának étkezésre, a zöldkagyló mennyiség elenyésző napi szinten.

Szerintem, aki nagytestű kutyáját felnőtt korig erősíteni szeretné a kagylóval, érdemesebb arra az időre kutyának készített terméket adnia. Aztán ,ha már felnőtt a kutya, akkor mehet a táp szinten tartásra.

de pl komolyan sportoló kutyánál már ugyan úgy kevés az a tartalom.

2011. szept. 13. 19:27
 12/14 anonim ***** válasza:
46%

oké, kedves utolsó, szerinted a zöldkagyló erősítésre való????:O:O:O

én ajánlottam a Happy dogot.

képzeld, a zöldkagyló a porcok közötti kenőanyag képződését segíti elő.

ennyit csinál és nem többet.

azért adják nagytestű kutyáknak, hogy csökkentsék az esetleges porcsúrlódás fájdalmait a növési szakaszban.

ha az én diszpláziagyanús kutyámnak egy baromi jó, nem lehúzós doktor a happy dogot ajánlotta, valószínűleg csak jó valamire a táp nem?

nekem mindegy, nem az én kutyám.

2011. szept. 13. 19:46
 13/14 Akiteki ***** válasza:

Egy josera tápot semmiképp ne cserélj le happy dogra. Kategóriányi különbség van köztük.

Nézd meg a humán és az állati zöldkagyló kivonat készítmény összetételét. Lehet, hogy semmi különbség köztük.

Én is adtam a kutyámnak humán készítményt, mivel amit én kerestem, azt nem lehet állatiban kapni.

2011. szept. 14. 00:03
 14/14 anonim ***** válasza:

tegnap 19:46

A zöldkagyló az inak, porcok ízületek erősítésére való. Kenésre a cápaporc, a Hyaluron való.

Amúgy számolj. Egy fejlődő kutyának adsz napi 2x 500-600 mg tartalmú kagylós tabit. A tápban nézd meg, mennyi a grammra beírt kagyló tartalom. Szorozd meg a napi adagjával és lehet összehasonlítani.

Pontosan ezért írtam, hogy felnőtt kutyánál már elég szinten tartásra a tápban lévő mennyiség.

Viszont aktívan sportoló kutyánál már ismét kevés.

2011. szept. 14. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!