Lehet-e humán táplálékkiegészítőket kutyáknak adni?
mindenképpen beszélj állatorvossal erről.
elvileg nem, mivel más összetétel/más mennyiség szükséges nekik, mint nekünk...
orvos megkérdezése nélkül ne csinálj ilyesmit, különben nagyon nagy kárt okozhatsz a kutyában!
(egyébként is hülyeség ilyen kiegészítőkkel telenyomni, ha orvosi ok nincs rá...)
hány éves/hónapos a kutyád?
milyen fajta?
ha keverék, mekkora?
- ha ezeket tudom, talán én is tudok segíteni, hogy a vacak kiegészítők helyett mit adj neki, vagy milyen kiegészítőt ajánlok.
(pl. nagytestű kölyök esetén.)
A vitamin az vitamin. A többi meg csak a hülye reklám. :) Láttál már olyan reklámot ami nem hazudik? Én még nem.
Nem egy kedves történetet tudnék mesélni állatorvos ismerőstől. Évek óta ajánlja az FLP termékeket a páciensek gazdáinak.
A zöldkagyló igenis hasznos a kutyáknak.
Sokan adják a humán terméket pont az olcsóbb ár miatt. Viszont az emberi termékekben egészen mások a vivő anyagok, mint a kutyáknál. Hiszen biztosan másként tud felszívódni.
Van egy nem olcsó kutyád. Legalább amíg felnő, megérdemelné a neki való kiegészítőt, ahogy tápban is a kölyöknek százszorosan visszajön egészségben, ha a fejlődési időszakban megfelelően van etetve.
na így már mindjárt más!:)
szerintem térj át a Happy dogra, abban alapból van zöldkagyló.
szerintem kicsit svindlis a dokid...
amúgy igen, van átfedés a kutya és embergyógyszerek között, de nagyon vigyázni kell az ilyesmivel...
a vivőanyag, a mennyiség,...
nem jó házilag praktikázni az ilyesmivel.
és kalciumot meg ilyesmit ne adj neki pluszban!
azzal többet ártasz neki, mert a kölyök szervezete nem tudja még szabályozni a felszívódó anyag mennyiségét.
ez a porcokban, a csontokban de más szerveiben is csúnya károkat okozhat.
(pl. deformálódott csontok, nehézkes mozgás...)
Bizony, nem olcsóbb.
Meg lehet nézni az olcsóbb termékekben egy kapszulában lévő kagyló tartalmat és, hogy abból mennyit kell adni naponta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!