Miert lilut be a kutyámnak a micsodája?
Én nem tudom, de hogy azonnal vinném ivartalanítani a szukát, az egészen biztos.
És Te hogy hogy nem tudod 100%-ig biztosan, hogy ivartalanok e? Miért gondolod, hogy mindkettő rejtett heréjű lehet?
Egyébként ivartalan kanok nem ragadnak össze a szukával szerintem.
Sajnos ha nincs rendesen ivartalanítva akkor igen is pározhatnak. Én is úgy jártam hogy a szukámat elvittem még 6 hónapos korában direkt céloztam rá hogy vegyen ki mindent.
Erre most 9 hónapos korában elkezdett tüzelni. Így tudtam meg hogyha az ivarmirigyből benne marad egy kis darab akkor elkezd hormont termelni, de kis kutya nem lesz. Hát köszi, de a tüzelés akkor is ugyanolyan szar. Mindenkinek ajánlom mielőtt ivartalanít, hogy vigyázzon kihez viszi.
Igen, megbízható helyre kell vinni, és nem oda, ahol akciós. Műtét előtt mindent megbeszélni.
Tapasztalat, az én szuka kutyámat (utólag tudtam meg) úgy ivartalanították, hogy csak a petefészkeit vették ki, a méhét bent hagyták. Igaz így nagyon kicsi az esélye (hisz nincs hormontermelés) még de lehet méhgyulladása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!