Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a Németjuhás...

Mi a véleményetek a Németjuhász-ról? "farkaskutya"

Figyelt kérdés

Nekem nagyon bejön ez a kutya fajta :)

Szerintem ez a legértelmesebb kutya ami csak létezik..

Én is szeretnék egy ilyet :)

Falun lakom és 17 éves fiú vagyok :)

"illene hozzám" , bevállalhatnék-e egy ilyen kutyát.. ?

2011. szept. 5. 21:50
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Annyi időm sajnos nincs :(

Reggel 6:30-kor indulok iskolába.. 17:00 felé érek haza..

18:00 -ig kint vagyok.. segítek a ház körül..

ezután el tudok menni sétálni de napi szinten nem mert tanulnom is kell..

Jelenleg tudnák naponta sétálni vele ha lenne mert még az iskola is csak most kezdődött így van még időm..

2011. szept. 5. 22:28
 12/23 A kérdező kommentje:

18 év. Az szép.

De sajnos már 10 fölött az már nem 100%-ra beszámítható.. :S

2011. szept. 5. 22:30
 13/23 anonim ***** válasza:
Ha ennyi időd van ne vállalj be német juhászt. Nekem is van, másfél éves tele energiával. Naponta két séta, nagy udvar, otthon van egy társa(golden retriever), akivel egész nap játszik, mégse fáradnak el. Munkakutya hatalmas mozgásigénnyel, ráadásul nem csak fizikailag, hanem agyilag is meg kell dolgoztatni. Domináns kutya, de ha kiskorától tisztában van a ragsorral nincs gond.
2011. szept. 5. 22:45
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

szerintem azért várj még vele, mert ahogy előttem is írták, ennyi idő kevés sajnos a lemozgatásához...

el kellene járnod vele kutyasuliba, agility, apport, stb...

és napi minimum 1-2 órát sétálni vele (de úgy, hogy annak a 3/4-e futás legyen.)

ez azért fontos, mert ha nincs kielégítve ez az igénye levezeti máson...

pl. minden reggel pakolhatod vissza a kukátokba a tartalmát, vehettek hetente új kábeleket, búcsút mondhattok a szép kertnek - mert kukázni, rágni, ásni fog... meg ugatni...:)

+ most vagy 17, mindjárt itt az érettségi, többet kell tanulnod majd, utána meg ki tudja, hová vesznek fel egyetemre, lehet elkerülsz pl. Szegedre egy koliba, ahonnan jó ha hétvégente haza tudsz járni...

ja és még egy fontos:

ha a német juhászt egyedül hagyjátok otthon lelki beteg lesz, egyszerűen szomorú, azt hiszi meg akarjátok büntetni...

2011. szept. 6. 08:26
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"igazi" német juhásznak gazdájának lenni egy életforma,

,Naponta szinte minden szabadidőt vele ajánlatos tölteni, mert mozgatni kell, megdolgoztatni az agyát különböző feladatokkal. Az iskola is kell neki, mert ott fizikailag és agyilag is megkapja a megfelelő terhelést. Ráadásul élvezi is. Ha még a szaglását is ki akarja az ember használni, nyomkövetésre is el lehet vele járni.

Igazán akkor megelégedett, ha a gazdájával szinte együtt élhet. Akkor napközben még nyugodtan el tudja viselni, ha magára hagyják. Szépen pihen és gyűjti az erőt, hogyha megjön a gazda, lehessen pörögni, nyüzsögni:))

2011. szept. 6. 10:49
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy német juhásznak nem elég annyi foglalkozás amit most nyújtani tudnál neki.

Őket nem elég fizikailag lefárasztani, szellemileg is kell.

Mi naponta sétálunk minimum 4 órát, hetente 3-szor sulizunk, de látom, hogy így sincs eléggé lefárasztva.

2011. szept. 6. 12:28
 17/23 anonim ***** válasza:
56%
"A NÉMET JUHÁSZ A KUTYÁK KIRÁLYA" bizony, mert nekem már 23 éve CSAK német juhászom van. eddig 4 kutyám volt. A mostani a legokosabb. Rin Tin Tin egy harcikutya volt. és semmilyen másfajta kutya sem léphet a német juhász helyébe. Már mint értelmesség, alkat és minden más terén. Érdemes lenne olyan kutyát tartanod!!
2012. jan. 6. 14:05
 18/23 anonim ***** válasza:
54%
A Német Juhászkutya az nem farkaskutya, kisfiam!
2012. márc. 19. 22:26
 19/23 anonim ***** válasza:
"Minden idõk egyik legsokoldalúbb kutyája ez az elzászi farkaskutyának is nevezett fajta. " Részlet az "Arany kutyakönyv" cîmũ könyvbõl. Egy kis javítás, kedves elõttem szóló! ;))
2012. márc. 20. 19:11
 20/23 anonim ***** válasza:
Igen ám, de a kérdésben nem volt így kiírva, csak hogy németjuhász és hogy farkaskutya, az meg nem a pontos elnevezése! Ugyanis van pl a Csehszlovák farkaskutya is és még a Saarloosi farkaskutya is, ami bizony nem Németjuhász.
2012. márc. 21. 07:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!