A kutyám sose lesz normális?
Az ivartalanítást nem tervezni kell, hanem azonnal megcsináltatni. Kistestű kan kutyánál nem nagy összeg, de szerintem sokat segíthet.
És segítséget kellene kérned a nevelésében. Hozzá kell őt szoktatnod más kutyákhoz, és meg kell tanulnia, hogy hallgasson rád.
Mennyi idős ?
Ha már nem kölyök akkor szerintem valamit kölyök korban rontottatok el nála.
Minden képen ajánlom az ivartalanítást. Jó lenne ha megtudnád oldani a kutyasulit is.
Akkor miért tartotok kutyát, ha nem tudjátok finanszírozni? Azért, hogy kínozzátok? Eszem megáll. Én sem tudom kifizetni az cirkuszi oroszlánidomárt, nem is tartok oroszlánt.
Mondok valamit akkor, a kérdésre válaszolva:
Kérdés: A kutyám sose lesz normális?
Válasz: Sose.
Mert nem értesz hozzá, fogalmad sincs, hogy hogyan lehet bánni egy kutyával, és nem is fogod megtanulni soha, ha nem szakértőtől kérdezed meg, hanem interneten olyan idióta dolgokat olvasgatsz, hogy "még jobban meg kell ütni, akkor majd szót fogad". Szerencsétlen kutya.
Legalább vegyél egy-két könyvet: például "A kutyakiképzés alapjai" és/vagy "Kutyapszichológia".
Jesszus, én meg egy nagy vad dobermannt vagy rotit képzeltem el a leírásod alapján. Akkor azért annyira nem lesz nehéz vele.
Ütés helyett tedd a kezed a vállára vagy a fejére és ne hagyd, hogy kibújjon alóla amíg meg nem nyugszik. Ha nagyon hülye, kicsit meg is emelheted így a tarkójánál fogva, egy egészen kicsit rázd meg, de !!ne durván, és közben nézz a szemébe. Morogva szidd meg, ha rosszat csinál, ha jól viselkedik, dicsérd meg nagyon.
Mindig ő egyen utoljára.
Adj neki kaját, és amíg eszik, nyúlj bele a tálba. Ha meg akar harapni, koppints az orrára. Ha harap, gyorsan szorítsd össze a száját, de ne üsd meg.
Legyen nálad egy csomó jutalomfalat, és adagold neki minden jó viselkedésre.
Tanulja meg, hogy mi az, hogy "nem".
A lényeg, egyszerre egy dolgot tanuljon. Tudd, hogy mit akarsz tőle, és ahhoz tartsd magad minden esetben.
Olvasd el a Kutyapszichológia könyvet.
Ha a falkavezérség már oké, akkor a kutyának a legnagyobb büntetés az, ha elzavarod magad mellől. Ezt csak akkor alkalmazd, ha nagyon csúnyát csinált.
Az, hogy a másik kutyával hülye, az más kérdés. A másik kutya keze is nagyon benne van, ha így összekapnak. Ivartalanítást tanácsolok én is. Néha vannak ingyenes ivartalanítási akciók, ha nagyon nem akarsz fizetni erre, de hidd el, hogy egyébként is nagyon olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!