Érdemes-e pároztatni egy fajtiszta ordas német juhászt?
Lenne rá vevő? Persze nem beteges szinten szaporítanám évi 1 ellés max. de érdekelné a kutyatartókat?
Malamutokat is tenyésztünk és arra nagy a kereslet, az ordas németjuhászra is van kereslet, vagy a nyakunkon maradna a sok kölyök?
hivatalosan tenyésztők vagytok? A kutyáitok szűrve vannak? Törzskönyvük vizsgáltatva? MEOE minden helyén van?
Vagy csak azt mondjátok, hogy tenyésztők vagytok, mert nem mindegy!
Én személy szerint nem vennék szaporítótól, pláne német juhászt nem...:S
23N
a saját példám:vettem TENYÉSZTŐTÖL ordas nj-t,drágán persze és ideggyenge kutya volt amin nem is lehetett sokat javítani.kaptam SZAPORÍTÓTOL egy törpe schnauzert,törzskönyvvel! rühesen gombásan betegen,kikezeltettem,mire felépült kikúpálódott,egy pompás kutya lett belőle,igazi büszkesége a fajtájának.
szóval ma már nem életbiztosítás semmi,pláne ha még sokba is kerül!
Az ordas nem a divatkutya.
Általában, akik ilyent vesznek, versenyezni, munkára szánják.Ők viszont célzottan, vérvonalra néznek maguknak kiskutyát.
Annyi nj van bármely változatban,hogy ingyen se kellenek.Fajtamentők belefulladnak a mentendő kutyákba.Gyepik,menhelyek mind tele vannak német juhászokkal.Ingyen se kellenek senkinek.
Nem,a szaporítás nem fog hasznot hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!