Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha földre nyomok egy kutyát a...

Ha földre nyomok egy kutyát a nyakánál fogva, akkor elismer vezérként?

Figyelt kérdés

Mert mondjuk a kutyadoki ezt mutatta.

De, kipróbálhatom, hogy ismerősöm kutyáját oda hívom, és földre nyomom, oldalt fektetem, a nyakánál fogom, és azt mondom neki, hogy "add meg magad!".

akkor megadja magát, és onnantól tisztelni fog, és engedelmeskedni nekem?

De tuti válaszokat kérdek, mert ha valami rosszul sül el, akkor gáz van, mert egy 50 kiló körűli rottweileről beszélünk!

2011. aug. 30. 21:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nem vagy hülye:-))) Falkavezérnek válni egy kutya számára nem egyszerű dolog, mert nagyon intelligens, érzékeny jószágok. De épp emiatt szeretjük őket, emiatt merjük rájuk bízni a házunkat, a biztonságunkat, azt az érzést, hogy rájuk mindig számíthatunk. Egy jól nevelt, szeretett kutya, olyan mint egy őrangyal. Én már megtapasztaltam, hogy mi mindenre képes egy kutya, és őszintén mondom, hogy lenyűgöző, bámulatos, és megható. Pedig nem vagyok nagy kutyabarát.
2011. aug. 30. 22:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ennek így semmi értelme, a kutya nem fogja tudni értelmezni. Lehet, hogy félni fog Tőled, lehet, hogy agressziót vált ki belőle. De hogy nem ezért fog falkavezérnek tekinteni, abban biztos lehetsz.

Egy határozott ember pár perc alatt eléri, hogy a kutya fölnézzen rá. És ehhez semmi szükség ilyen szélsőséges megnyilvánulásokra.

2011. aug. 30. 23:09
 13/19 anonim ***** válasza:

Ok nélkül?

Most pl. hétvégén volt , egy kiállitáson, a kutya nekiugrott a gazdinak, nem egyszerű módon, pont a torkának. na ő nyekkent, de akkorát, hogy azt hittem ott pusztul el. A pasi még egy ideig lenyomva tartotta a földön, és amikor már nem hörgött, meg kapálózott, engedte. És ez egy max. 8 hónapos kan volt.

2011. aug. 31. 07:30
 14/19 anonim ***** válasza:
87%

NEM ! az egy őrült!! Mármint a "kutyadoki"!! Meg ne próbáld ezt egy idegen kutyával!

Ez a pali valahol nagyon el van tévedve.

Mert hogy falkavezér így, falkavezér úgy , de alapbl a gond van, hogy a farkasok (mert úgye belőlük indul ki) csak nagyon ritkán nyomják le egymást a földre. Felajánlják egymásnak, hogy az alárendelt lefekszik a domináns előtt, de nem kényszerítik egymást, csak a legritkább esetben.

Ha ezt a módszert alkalmazod, akkor a legjobb esetben is azt éred el, hogy pont az ellenkezőjét éred el annak amit eredetileg szerettél volna, mert nem ő ajánlja fel ezt a viselkedést, hanem te kényszeríted. Hogy a legrosszabb esetről már ne is beszéljünk...

Nem tudom mért imádja mindenki azt a majmot, aki úgy szoktatja le az ágyra való felugráláról a kutyákat, hogy szöges nyakörvet tesz rá és azzal ráncigálja, amikor pedig a kutya fájdalmában vonyít képes azt mondani, hogy csak azért vonyít mert ellenszegül a falkavezérnek.. -.-"

2011. aug. 31. 11:27
 15/19 anonim ***** válasza:
Az előttem szóló sajna nagy hülyeséget írt. Először is az igaz, hogy idegen kutyát ne teperj le a földre, ahhoz nagyon érteni kell hozzá. De Cesar Millan nem csak úgy leteper vkit azt kész. Az előttem szólónak írom, hogy látom nem érted a műsor lényegét, Cesar is csak nagyon ritkán teperi le a kutyákat, amikor már nincsen más választás, pont úgy mint a farkasfalkában. Ha a kutya behódol leteperés nélkül, akkor nem dönti le a földre. Három teljes évadot láttam, szval tudom h miről beszélek, énis tanulom a kutyapszichológiát, és ezen három évadban cesar kb max 3-szor tepert le kutyát. És az ágyról sem a szöges nyakörvel szoktatja le én nem tudom h te milyen műsort nézel. A lényeg, hogy nem érted az egész műsor mondanivalóját, lényegét. Azt hiszed hogy igen, pedig nem. Én amióta megértettem a kutyapszichológiát, azóta nincs semmilyen problémám a kutyámmal szabadon sétálok vele, úgy h jön mögöttem, ha futok ő is csahol stb :D
2011. szept. 1. 22:00
 16/19 anonim ***** válasza:
65%

Hát a szögeshez csak annyit, hogy ezt ő maga mondta... -.-"

De most komolyan, egy kutya nem attól boldog, hogy folyton "ledominálják" Mifelénk ez úgy van, hogy felőlem a kutya kimehet előttem az ajtón, nincs lelkiismeret furdalásom hogyha elköszönök tőle amikor megyek valahová, együtt örülök vele amikor hazaértem. még sincs semmi baj vele. Észrevetted, hogy ez nem egy farkasfalka? te ember vagy , ő meg kutya...

2011. szept. 8. 19:33
 17/19 anonim ***** válasza:
64%
Na erről beszélek, nem érted a lényeget. Mivel a kutya nem tud emberként gondolkozni, ezért nekünk, embereknek kell kutyaként gondolkodni. És igen, mi emberek tudjuk h ez nem farkasfalka, de a kutyák nem tudják ezt értsd már meg. Nekünk, kell úgy hozzáállni ahogy a kutya látja ezt, szval mint egy falka. ha ezt nem tudod felfogni, vagy csak nem akarod, akkor nagy problémáid lesznek a kutyáddal. Én meg nem is mondtam olyat h a kutya akkor boldog csak ha ledomináljuk. Ezt is azért írtad mert nem érted a lényeget. A kutyának vezér kell, ha nincs akkor ő akar lenni a vezér ami frusztrációt okoz neki. Na ilyenkor nem boldog. Egy kutya akkor boldog, ha tudja h egy falkához tartozik, van kit követnie, van aki mellett biztonságban érzi magát és tudja h nem kell feszengenie, és ha ki vannak az igényei elégítve. Előtted megy ki a kapun az már régen rossz, ha lusta vagy megnevelni akkor ne legyen kutyád. Ha hazajövök akkor nekem is örül a kutyám, de nem ugrál fel, az nagyon fontos. Ha felugrál azzal nem az örömét fejezi ki, csak mi emberek hisszük azt, mert megint emberként gondolkodunk és nem kutyaként. De mondom amíg nem akarod megérteni addig nem is fogod, persze h könnyebb úgy hagyni a dolgokat ahogy van, ahelyett h változtatnál rajtuk.
2011. szept. 9. 17:46
 18/19 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

A fórumukban vannak róluk infók. Hátha valamelyikük megtetszik :)

2011. szept. 10. 16:25
 19/19 anonim ***** válasza:
Jajj ezt nem ide akartam, bocs :)
2011. szept. 10. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!