Kutyatámadások séta közben. Mivel védjem meg?
kutyariasztó spré, hajlakk, pálca
a gázpisztoly okozhat sérülést, és neked lesz belőle bajod - feljelenthetnek
2011. aug. 26. 19:15
egy gázpisztolyhoz engedély kell,plusz pénzbe kerül
szöges drótos nyakörvöt szerintem illegális használni.
paprika,bors vagy gáz sparyt veszel és befújod a kutya szemét.
1500 Ft-ért már be lehet szerezni és hatásos is.
2011. aug. 26. 19:15
3/33 anonim válasza:
Feljelentés mert amúgy a kutyát csak "megfelelő" felszerelésben lehet csak sétáltatni vagy szólni kell a gazdának ha nem szeretnél egyéb konfliktusokat.
2011. aug. 26. 19:16
Én bőrdíszművessel csináltattam 12 centi széles hegyes szegecses nyakörvet, szerencsére eddig nem volt rá szükség.
Paprikaspray, vagy legalább vmi hajlakk, attól is visszahőköl, ha szembefújod. De hol a picsba laksz te, hogy ilyen gyakran kap ilyen súlyos sebeket a kutyád? S ha nem lenne veled, akkor téged támadnának meg, vagy hogy..?
6/33 anonim válasza:
Sprayezd be vmivel a kutyádat. Valamivel amitől húzódozik.
2011. aug. 26. 19:20
7/33 A kérdező kommentje:
Miért illegális a szögesnyakörv? Ha nem támad neki a másik kutya akkor nem fogja megszúrni, maximum engem fog ,ha nekemdől, de ez van.Póráz nélkül felügyelet nélkül vadállatokat kiengedni nem illegális?
8/33 A kérdező kommentje:
Gázsprayn is gondolkodtam ,csak a pisztolyt jobbnak tartom mert mégis annak van hangja és talán az is elég ,ha nem sikerül jól célozni a felénk rohanó kutyára.Engedély nem gond ,ismerősömnek is megadták csak papírmunka a rendőrségen és kis idő mire kiállítják.Próbáltam szólni a polg.mesteri hivatalban de nem foglakoznak a kobórkutyákkal, itt normális ebtelep sincs nemhogy sintér.
9/33 A kérdező kommentje:
Egyik gazdát fel is jelentettem ,de mivel nevét címét nem tudtam csak egy hozzávetőleges személyleírást ,meg a kutyája leírását ezért ejtették az ügyet ,ismeretlen tettes blabla.Éjszaka ment neki az enyémnek ,és egyáltalán nem hallgatott a gazdájára ,úgy kellett lecibálnom róla a lábánál fogva,és rúgdalva, a gazdája oda se jött csak messziről drukkolt, se elnézést se semmi.
nem kell ahhoz a világ végén lakni, hogy ez történjék valakivel... minket is folyamatosan támadnak meg olyan idegbeteg kutyák,hogy csak nézek... a kicsi foxi mix banda a kedvencem, nekijönnek a kaukázusinknak .. :S de ez még semmi... németjuhász és társai (és itt csak a méretet emelem ki, nem a fajtát), a gazda nem is szól... feljelentéssel csak akkor foglalkoznak, ha nagyobb a kutya mérete.. egyszer meglátták, hogy nyakörv nélkül sétáltatok, jött is másnak a levél, hogy ha még egyszer előfordul, 30 e ft bírság.. azóta csak falun kívül mehetünk póráz nélkül... de az idegbeteg rotweilerek szaladgálhatnak kint, a hivatalba bnő van: még az a szerencse, hogy estefele már nincs kint annyi ember..
szóval:), én is a paprika spét tudom ajánlani, meg nekem az is segített, hogy egy ilyen járó/sétabotot (pálcát) vittem magammal, és ha oda akart jönni, többször a földhöz ütöttem.
2011. aug. 26. 19:56
Kapcsolódó kérdések: