Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ajánlgatják mindenkinek...

Miért ajánlgatják mindenkinek a border collie-t?!

Figyelt kérdés

Már olyan sok helyen olvastam hogy ha valaki írja hogy kutyát akar, nagy a kertje, minden nap játszana vele egy kicsit, egyből rávágják sokan hogy: Border Collie-t!

Emberek, a border egy MUNKAKUTYA, nem egy cuki kis kutyuska, aki megelégszik azzal hogy a kertben szaladgáljon.

Miért van ez?

2011. aug. 24. 14:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
vannak kivételek.
2011. aug. 24. 17:38
 12/14 anonim ***** válasza:

"ma 17:01"

az a "tudna terelni" elárulja, hogy nem sok közöd van a terelősporthoz :)

én is tudok énekelni, szoktam is a zuhany alatt, mégse fog sose úgy menni a skálázás, mint a Susan Boyle-nak... :D

láttam már olyan kutyát, amit zéró terelőösztönnel is felkészítettek munkavizsgára (át is ment), de ezt ne hasonlítsuk össze az ösztönerős kutya munkájával! egy ISDS bordert látni munka közben igazi élmény (még nekem is az volt, pedig nem vagyok borderes), show vonalú kutya olyat nem tud, bármennyire is szeretné ezt hinni a gazdája.

a terelő ösztönpróbával meg e téren fölösleges érvelni, mert ott csak az ösztön meglétét nézik, és nagyon könnyű átmenni (főleg ha olyan a bíró), de egy komolyabb terelőmunka során már elvéreznek. főleg egy életerős, friss birkákból álló nyájnál - míg az ösztönerős kutyát a szétszaladó, makacskodó birka pont, hogy felpörgeti, és szebben dolgozik!

2011. aug. 24. 21:42
 13/14 anonim ***** válasza:

ezen én is gondolkoztam és két lehetőség van szerintem:

1) nem ismernek más fajtákat

2) mindig ugyan azok az emberek írnak

Ha megnézed nem csak a border collie megy így. Mindenkire berni pásztort akarnak még sózni. Ezen kívül roti, doberman, vizsla, puli, amstaff és ausztrál juhász a leggyakoribb.

A múltkor egy 14 éves lánynak ajánlotta vki a dobermant első kutyának, mert a lány olyan kutyát akart, ami a házat is őrzi. Persze ott volt még a roti is alatta, valamelyik okos még hozzátette, hogy legyen kuvasz. Szerintem még az a legkevesebb, hogy a border collie-t ajánlgatják.

2011. aug. 25. 01:58
 14/14 A kérdező kommentje:

Látom, azért vannak olyan emberek akik megértették hogy miről beszélek...

Ebben az egészben az a legszörnyűbb, hogy ha így folytatják, kettéválik a fajta: lesznek ezek a kicsi, alig 40cm-es szőrös kis plüssállatok, amikben a terelőösztön egyenlő a nullával, meg az 50cm feletti igazi border collie-k.

Amikor a kutyámmal voltunk a terelő ösztönpróbán, voltak olyan show vonalú kutyák akik szabályosan féltek a birkáktól, persze meg is buktak. Ennyi. Tehát itt látszik hogy azoknak a kutyáknak nincs a "vérében" a terelés, mégha a gazdik úgy is gondolják.

2011. aug. 30. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!