Kép a kutyátokról? Mesélhettek is róla!
Igen, azokban a kutyákban van benne a német dog, a bernáthegyi és az egyéb fajták, pontosan a méretnövelés miatt. Sajnos a küllemtenyésztők teljesen tönkre teszik ezeket az ősi fajtákat, szerencsére mivel van munkakutya állománya is, ezért megmarad az ősi vér is. Sajnos a belevitt fajták nem pásztorkutyák, emiatt nemcsak a méretük változik meg, hanem az ösztönkészletük is. Munkára nem alkalmasak, csupán jól mutat az ember mellett. A túl nagy kutya sokat eszik, lomha, lassú, a farkasok seperc alatt kifárasztják, majd megeszik.
A kangalnál leonbergit és német dogot vittek bele, láttam szamár mellett álló azzal kb. egy magas kutyát. Persze a fejének köze nincs a kangalhoz, teljesen molosszeres lett az állkapcsa.
Nézd meg mi az angol masztiffból vagy akár a bernáthegyiből. Túlméretes példányok, amik nem tudnak már normálisan mozogni. A német dogok méretnövelése pedig oda vezetett, hogy a kutyák átlagéletkora 7-8 év, van amelyik a 6 évet sem éli meg.
A bobtail pedig showkutya lett.
Nem az említett kennel oldalán olvastam, másikon. A dzselal addin kennelnek is magas kutyái vannak (80-86cm-s kanok), viszont a tömegük átlagos. Inkább olyanok mint egy átlagos munka KÁJ, csupán jóval hosszabb végtagokkal.
Egyébként a Te kutyád kifejlett méretét olyan 85cm marra és 60-65kg-ra tippelem azok alapján, hogy most mekkora. Ez szerintem elég jó kompromisszum. Nem lesz annyira lomha, mint egy túlméretes eb, viszont mégis tekintélyt parancsoló.
hát igen, ezt mondom, hogy az én kájom teljesen normális.
Türkmenisztánban is vannak akkora dögök, hogy a feje a pasi könyökénél van...
Rasid nincs túletetve, sem keresztezve más fajtákkal, tehát normális, csupán a lábai szép hosszúak.
viszont nem tudom, miért kellene kennelnevet mondanom?...
én tisztában vagyok a kutyám származásával:D
Azért, hogy utána kérdezz, nekem meg kellemetlen legyen, hogy a barátunkhoz visszajut a hír, és azt hiszi, hogy kételkedem a hozzáértésében?
Bocsi, de nem akarok ilyen hülye helyzetbe kerülni.
Jaja, csak a türkmén fazonok átlagmagassága 160cm. :-) És a fotó sem mindegy milyen szögből megy. Hidd el, a nyáj mellett dolgozó kutyák nincsenek magasabbak 75cm-nél és többek 60kg-nál. És akkor már sokat mondtam.
A túl hosszú láb nem baj egyáltalán. Gyakorlatilag sok fajta azért tűnik nagynak, mert hosszú a lába. Állítottam én már a kutyám 90cm-es ír farkas mellé, mégis arányait tekintve eltörpült a komondor mellett.
Érdekel a kennel, ennyi. Mit nem lehet ezen elmondani? Számomra ezzel pont az jön le, hogy nem mered elmondani, mert valami simlisség van a dologban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!