Kép a kutyátokról? Mesélhettek is róla!
Sajnos nincs FB-m, így nem tudom megnézni őket.
Lehet félre értettem, de a Rasid 5 hónapos KÁJ és ŐV-re hordod?
igen, most kezdtük 2 hete. miért?
36 kg és 69 cm a marmagassága, és elég jól teszi a dolgát a 2. óra óta.
de miért? nem kellene?
a kutyasuliban nem mondták, hogy "korhatáros".
Hát ne haragudj, hogy ezt mondom, de elég ostoba kutyaiskolába jársz...
1. Fogváltás előtt TILOS, majd 7 hónapos kora után szabad elkezdeni az ŐV-t legkorábban. Károsodhat a fog és az állkapocs is. Sokan az 1 éves kor betöltése utánra esküsznek egyébként.
2. Pásztorkutyát finoman szólva is nem javasolt ŐV foglalkozásra hordani. Ezek nem ŐV munkakutyák, hanem területőrzők. ŐV-re van rengeteg remek fajta, a pásztorkutya ösztön- és harcrendszerét gyakorlatilag elrontják az ŐV foglalkozással. Az a segéd, aki ért a pásztorkutyához (sajnos ritka az ilyen az országban), megpróbálja lebeszélni a pásztorkutyás gazdikat erről, van aki nem is vállalja.
A kutya méretei mennyire pontosak és hány hónapos korban lett mérve? Mert kissé nagynak tűnik.
Én a komondorom mindig pontosan havonta mértem.
5 hónaposan 62cm mar és 33kg, 6 hónaposan 68cm és 38kg.
Ha a kutyád valóban 5 hónaposan 69cm és 36kg, érdemes lenne kicsit visszafogni a kajáját, mert tönkremehetnek a végtagjai és lesz egy szerzett DP-je.
a kutyám méretei pontosak, rendszeresen járunk orvoshoz, és szerencsére teljesen normálisan fejlődik, csak elég nagy lesz...
(az apja marmagassága 89 cm.)
a fogváltáson pedig már átesett, meg is van az egyik foga!
erről azért még beszélek a kiképzőkkel is, mert a Budakeszi kutyasuliba járunk, aminek elég jó híre van, és még nem szóltak, hogy baj lenne a kutyám korával...
na meg az, hogy csibészeltetik egy párnával - nem karon lógatják -, szerintem nem katasztrófa...
ennél még játék közben is nagyobb megterhelés éri.
Egyébként sem a párna után kap, hanem az ember után... (van ennyi esze...:))
csak nem akarjuk, hogy váratlan helyzetekben rosszul reagáljon.
Értem. Ez már a tenyésztett verzió, nem az eredeti pásztorkutya. Sajnos a tömeg és a méret növelése miatt a küllemtenyésztők már belevittek néhány egyéb fajtát (bernáthegyi, spanyol masztiff, stb.), mint a kangalnál a leonbergit és a német dogot. Melyik kennelből származik a kutya?
A fogváltáson még nem eshetett át, 7 hónapos korig tart (+/- 1, max 2 hét). Szóval 6,5 hónapos koráig tuti nem.
Ha párnával és karral csibészeltetnek egy ilyen kutyát az sajnos katasztrófa. Ugyanis az ŐV képzésnek van egy felépített menetrendje. Eleinte inkább csak önbizalmat adnak a kutyának és rongyoznak, majd később jön a párna, a kar pedig utoljára...
köszönöm, de nem szükséges, a kérdésem ugyanis nem erre irányult...
és köszönöm a nagy dicséretet a kutyámnak, ezt betudom annak, hogy nem nagyon ismered a fajtát...
a káj az egyik leghomogénebb kutya. finoman szólva nagy területről származik, van alacsonyabb tömzsi is, és van magasabb, szikárabb fajta is.
Az ő anyja elég testes, izmos kutya, de alacsonyabb, az apja viszont nagyon magas, vékonyabb.
Ő volt az alomból messze a legnagyobb és legelevenebb kutya, mondta is a tenyésztő, hogy milyen méretekre számítsunk.
az egyik hozzászólásomban töltöttem fel képet is, ha szerinted ebben van más fajta, kicsit elmentek otthonról.
Én nem fogok vitatkozni ezen és nem is gyanúsítgatok senkit.
Ismerem valamennyire a fajtát, bár biztos nem annyira mint Te.
Bár az egyik híres KÁJ tenyésztő is írja a honlapján, hogy a nagyobb, testesebb kutyákban bernáthegyi és spanyol masztiff és még ki tudja milyen egyéb fajta vére van belekeverve, a nyers pásztorkutyák 65-75cm és 40-60kg között mozognak. De végülis ő csak egy tenyésztő.
igen, ez így igaz. gondolom, a dzselal ad-din honlapján olvastad.
ők ezt az ágat preferálják - ezt is leírják.
ettől még vannak egyéb ágak is, sőt, regisztráltak már méteres kutyát is Türkmenisztánban.
az más kérdés, hogy a túl kicsi, vagy épp túl lomha állatot általában vagy maga a pásztor üti agyon, vagy elhullik munka közben...
Rasid viszont mivel nem munkakutya, nem hátrány, hogy elég méretesre nő.
ha lenne facebookod, látnád a képet, most nem fogok emiatt a képfeltöltés.hu-n bénázni, a tenyésztő pedig, akitől van, apukám jó barátja, ajándékba adta nekem születésnapomra tk-vel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!