Hol ajándékozhatnám el a kutyámat?
5 éves, 4 évesen került hozzám. Francia bulldog.
Esetleg fajtamentésnél?
Próbáld meg a fajtamentést ha már nagyon nem sikerül. Hirdesd meg különböző oldalakon. Van egy csomó ingyenes a neten.
Miért válsz meg tőle?
Mindenképpen a fajtamentést keresd meg, mert az ilyen divatos fajták könnyen szaporítóhoz kerülnek, főleg, ha ingyen adják őket. A fajtamentők segítenek a gazdikeresésben, de jó lenne ha te ivartalaníttatnád a kutyát és nálad maradna, amíg nem kerül gazdija, mert a fajtamentés kapacitása véges, nem várható el tőlük, hogy minden megunt kutyát befogadjanak.
Lényeg a lényeg, ivartalanítás nélkül senkinek ne add oda a kutyát, különben nagy eséllyel egy apró ketrecben fogja gyártani a kölyköket egész életében. Ne dőlj be annak se, ha egy kedvednek tűnő család jön érte, ez a szaporítók kedvelt módszere.
Azért mert nem szobatiszta.
Elmegyek fél órára és már elintézi bent a dolgát, pedig előtte kiengedem a kertbe. Bezzeg, amikor itthon vagyok, képes 10 órán keresztül is visszatartani. Gondolom ideges, hogy elmegyek, és azért.
Nem hiszem, hogy én nem tudom jól megtanítani, mert eddig minden kutyám megértette 1-2 hét után, hogy kint a kertben kell wc-zni.
Úgy voltam vele, hogy pár hónap belefér, na de 1 év után kicsit sokkol, hogy akárhányszor hazajövök, áll a ház a kutyasz.rban és a pisiben. Iszonyatos bűz is van,és tönkreteszi a padlót. Már megelégeltem.
Ha csak ez a gond, ezen nagyon könnyen lehet segíteni. Próbál meg, hogy amikor elmész beteszed egy nagyobb boxba, ebbe garantáltan nem fogja elvégezni a dolgát. Ha hazaérsz azonnal viszed is le sétálni, ha már régebb óta tartja vissza, akkor egész biztosan üríteni fog. Ezután hatalmas dicséret, jutalomfalat vagy játék következzen és egy kisebb-nagyobb séta. Ezt minden alkalommal meg kellene ismételni, mindig be kell zárni, amikor elmész és jutalmazni ha odakint végezte a dolgát.
Ha jól értelmeztem a kommented, akkor nem végzi bent a dolgát, ha otthon vagy, vagyis nincsenek vizelettartási problémái a kutyának, így mindenképp a nevelésre, szoktatásra kellene a hangsúlyt fektetni. Röpke pár hét alatt megszokja majd, hogy neki odakint kell üríteni, próbáld meg ezt a módszert, már több kutyánál is működött. Kb 1 hónap után már be se kell majd zárni a kutyust, annyira rögzülni fog benne, hogy amíg a gazdi elmegy pihenés van és odakint van a WC.
Azért a mentalitás magáért beszél: nem tudja megnevelni... megoldás: elajándékozzuk, hadd legyen a kutya még stresszesebb.... Csirió.
Nekem is ezt kellett volna tennem az örökbefogadott kutyámmal, amikor szétszedte a fekhelyét, a kanapén lyukat harapott és szétkaparta az ajtót. Énhülye meg inkább megkerestem az okát, orvosoltam, és alig fél-1 év alatt lett egy normális kutyám, akit imádok, és aki imád :o) (de ő is volt előtte már gazdánál, és ő 1 hónap után visszapasszolta) balga én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!