Miért mindenkinek Labrador, német juhász, pitt, staffi, corso?
Barátom, te nagyon el vagy tévedve. Dobálózol olyan kifejezésekkel, amikkel nyilvánvalóan nem vagy tisztában. Egy kalap alá veszed a gondos munkával tenyésztett és a hátul a sufniban, nagy haszon reményében ki tudja milyen párosítással szaporított egyedeket. Első körben ezeket kellene tisztázni a fejekben, nem csak neked, hanem egy-két válaszolónak is.
Egyébként miért baj az neked, ha valaki tanácsot kér és olyan fajtát ajánlanak neki ami természetéből adódóan kooperatív, könnyen tanítható, az agresszivitásnak legkisebb jelét sem mutatja, még rossz nevelés esetén sem? A Goldenbe az agresszivitás egyébként a felelőtlen szaporítás miatt jött be, egy kutya elhízása pedig 99%-ban (ha nem 100) a gazda hibája.
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy olyannak, aki csak most szeretné első kutyáját megvenni, meg szeretné tanulni a kutyát nevelni, tanítani, egy pumit, mudit esetleg egy komondort vagy kuvaszt kellene ajánlani?
Yorkshire-om van.
Minden bizonnyal azért tetszett meg anno ez a fajta, mert sok embernél láttam, és külsőre nagyon megfogott. Nem lakunk kertes házban, tehát még "praktikus is". Szinte egyáltalán nem hullik a szőre, ezért édesanyám is beleegyezett.
Egészséges, kiegyensúlyozott kutya, iskolát végeztem vele.
De tartanék még szívesen perzsa agarat, bearded collie-t, német dogot, pulit, vagy tacskót. Viszont igyekszem reálisan felmérni az életkörülményeimet, és a kutya igényeit, és nem hiszem, hogy ezeknek a fajtáknak mindent tudnék biztosítani.
Szóval ha azért is van yorkim, mert divatos, nem érdekel. Ő az én kutyám, szeretem, és tudom, hogy boldog élete van.
Szerintem inkább azon puffogj, hogy miért tartanak a mai napig több tízezren élhetetlen körülmények között kutyákat, láncra verve.
szia!
Na ezért vettem én mudit! Legalább megismertethetem minden séta alkalmával néhány tudatlan embertársamat eme elfeledett magyar fajtával! És ráadásul okos is, nem kell a szájába rágni a dolgokat, mint ezeknek a fajtáknak.
Olyan sok emberrel találkozok, akik azt mondják, hogy soha nem hallottak még a mudiról. De a yorkie-t, német juhászt azt persze ismerik...
Óh, "több százezer fajta"? Lemaradtam az utóbbi fél napban.
Persze, nem csak ez a tíz létezik.
Nekem tetszik a cane corso, de mire oda jutok, hogy másik kutya lehet, addigra mindenkinek ilyen lesz, akkor már én leszek a bunkó, hogy nekem is olyan lesz? Basszus kereshetek másik "kedvenc" fajtát.
Nem értem, hogy miért akadsz ki. Mindig voltak, vannak és lesznek divatfajták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!