Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehet egy kutyatámadás...

Mit tehet egy kutyatámadás áldozata?

Figyelt kérdés

A kutyák indokolatlan megmérgezése, bántalmazása büntetőjogi kategória ma Magyarországon. De...Mit tehet az akit kutyák támadnak meg? Sehol nincsen a neten olyan szervezet aki a kutyatámadások áldozatainak adna segítséget. Tegnap egy kutya odajött a kapunkhoz, és a kerítésnél két kismacskánkat kirántotta, és megölte. Anyósom bemenekült az udvarra, őt nem érte el a dög. Nem sokkal később a kutyát és a két meggyilkolt macskát is le tudtam fényképezni. Csak mi van akkor amikor a 3,5 és 2 éves gyerekemet támadná meg az a dög? Akkor sem verhetem agyon? És a gazdáját sem? Nem tehetem, aké. De mindenesetre a polgármesteri hivatalban a fotókkal feljelentést fogunk tenni, és amennyiben nem lesz következménye, akkor megyünk tovább. Nem akarom elaltattatni a kutyát, de a gazdája igenis kapjon egy figyelmeztetést:Ne engedje ki az utcára! Ha még egyszer meglátom az utcán sintért hívok. Különösen hogy az a kutya már sok kárt csinált másnak is...

Tulajdonképpen ilyen esetekben a kutyáktól kárt szenvedő vagy azok által bántalmazottat semmilyen jog nem illeti meg?

2011. aug. 22. 11:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%

Nagyon szomorú, ami veletek történt. Egyértelműen azé a felelősség, aki kiengedte a kutyáját, de mint tudjuk, kettőn áll a vásár. Ilyen esetben a lehető legrosszabb, ha elkezdetek kiabálni. Ha nyugodtak maradtatok volna, akkor a kutya valószínűleg csak megszaglász benneteket és odébb megy, a kiabálással viszont kiváltottatok belőle egy félelmi agressziót. Magyarul ugyan úgy megijedt a kutya is mint ti, és ő erre morgással meg vicsorgással reagált. A visítozással soha nem fogtok eredményt elérni, azzal csak súlyosbítjátok a helyzetet. A leírásodból egyértelműen kiderül, hogy annak a kutyának eszében sem volt bántani titeket. Az, hogy te pitbullnak vélted semmit sem jelent. Nem hiszem, hogy meg tudsz különböztetni ilyen jellegű kutyákat egymástól. Ráadásul a pitbull egy végtelenül aranyos és kedves kutya az emberekkel, főleg a gyerekekkel szemben. Náluk akkor van gond, ha másik kutya van a színen, emberre ugyanis nem támadnak. A bejelentéseddel meg azért nem foglalkoztak, mert nem történt sérülés, tehát nem volt "ügy" amivel foglalkozzanak, meg amúgy sem tilos pitbullt tartani.

Szerintem már általános iskolában oktatni kellene a kutya-ember kommunikácót, mert sajnos úgy látom, hogy a felnőttek nagy része nincs tisztában azzal, hogy hogyan kell kutyával szemben viselkedni, épp ezért a gyerekeiktől sem lehet elvárni, hogy tudják. Sokszor visítva, ugrálva, csapkodva, bottal hadonászva közelítenek a gyerekek a kutyák felé (persze pusztán jóidulatból), de ezt a kutya könnyen támadásnak veheti. És a szülők csak állnak és vigyorognak. Utána meg csodálkoznak, ha a kutya odamorrant, és jön az anyázás meg a "harcikutyázás". A kutya az emberi környezet része, ugyan úgy meg kell tanulni együtt élni vele, mint ahogy megtanítjuk a gyerekeinknek, hogy ha piros a lámpa, akkor nem megyünk át az úttesten!

2011. aug. 23. 09:01
 12/20 salhajni válasza:
66%
Én ezzel azért nem értek teljes mértékben egyet ,mert mi megálltunk , csöndbe voltunk , a kutya azonnal a kislányomra támadt. Épp ezért ijedtünk meg ! Nem kiabáltunk semmit sem tettünk , csak miután rátámadt a gyermekemre. A másik , nem bántásból írom , megtudom különböztetni a pitbullt és a masztiffot, és a boxert. De írom , csak reagáltam , nem bántás volt. Írtad a véleményed , természetesen kultúrált módon , de mindenkinek más a véleménye. Hidd el , addíg sosem féltünk , és tényleg meg sem mozdultunk , szinte megmerevedtünk,csak amikor támadt , akkor jajveszékeltünk. Képzeld Magad a helyünkbe , ha a Te gyermekedre támad ! A nagyfiamra rá sem hederített , egyből a kicsinek ugrott..
2011. aug. 23. 09:23
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Bocs, de nem tudom elképzelni azt a támadást. Semmi sérülés, semmi harapás, de azért nekiugrott, csak épp hozzá sem ért? Na mindegy. Nem voltam ott, nem láttam, így nehéz okosnak lenni. Sokszor az emberek olyasmit is támadásként értékelnek, ami nem az. Akinek nincs kutyás tapasztalata, az főleg! De azért hidd el, hogy a kiabálással nem segítettetek a dolgon! Én ilyen esetben a dominancia minden jelét mutatva, morogva, teljes testfelülettel rányomulnék a támadó kutyára és elzavarnám. Ehhez azért kell némi tapasztalat és kellően meggyőző, határozott fellépés, hogy a kutyának eszébe se jusson megkérdőjelezni az én dominanciámat. De a kapkodásnál és a kiabálásnál még a semmittevés is jobb.
2011. aug. 23. 10:09
 14/20 salhajni válasza:
56%
Igen , nekiugrott , csak szerencsére volt nálam egy nagy szatyor , azt raktam a gyermekem elé. Védekezés képp. Csak azt nem értem miért nem lehet azt elhinni , ismerem a kutyafajtákat , és azt hogy semmit sem csináltunk , csak mentünk , úgy szaladt a kislányom felé. Akik szemtanúk voltak , azok csak utána mondták hogy még szerencse hogy semmi sem történt. Csak lelki nyomok maradtak. Nem veszekszem , csak nemtudom Te ill. Ön minek vélné ha séta közben egy PITBULL ráront a gyerekére. Akkor is ez lenne a véleménye? De mindegy , mi voltunk ott , éltük át. Rotink van , imádom , ölembe ül , stb.
2011. aug. 23. 11:18
 15/20 anonim ***** válasza:
69%
Azért álljon meg a menet! Nehogy már a járókelőnek kelljen alkalmazkodni a szabadon rohangáló vadállatokhoz ez nem az amazonasi őserdő ,hanem egy emberi település ahol semmi ,de semmi keresnivalója szabadon póráz nélkül eregetett kutyáknak ,főleg nagytestű ,agresszív súlyos sérülések okozására képes gazda behívására fittyet hányó ebeknek!Vannak szabályok ugyanis ,amit mindenki elfelejt.Póráz és felügyelet nélkül tilos kutyát közterületre engedni!Ennyi .Kőkemény bírságot szabnék ki aki ezt nem tartja be ,a szabadon kieresztett félvad kutyákat meg be kell gyűjteni ,ha kell a gazdának ,jópénzért kiválthatja .Ne síkitson a kisgyerek ,jó vicc ,egy hozzá képest elefántnyi vicsorgó állat rohan felé ,jó hogy sikít! Gázspray legális ,azonnal le kell fújni a kutyát ha közelít ,de a gázpisztoly is tökéletes az még jó nagyot szól is és szintén legális csak engedélyt kell rá kérni de azt megadják ,csak papírforma..ha már ráfogott egy ilyen pitbull a gyerekre akkor már késő.Ilyenkor szokta mondani az okos gazdája sápítozva,hogy nem érti a fifike ilyet még soha nem csinált..
2011. aug. 25. 20:05
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. A fényképet is bevittem a polgármesteri hivatalba, a jegyzőhöz, azt mondja mindenképpen kivizsgálják az ügyet. Még jó hogy!

Egyébként a kutya gazdája nem jött ki, csak kikiabált, hogy tűnjek el onnan. Na...Jellemező. Amúgy ismerem a pasast. Beképzelt p.cs.

Ha valami fejlemény van írok még.

2011. aug. 26. 19:10
 17/20 salhajni válasza:
35%
Igen , pontosan azt mondta a gazdája , mégcsak 8 hónapos a kutya ,nem érti miért csinálta. De nemtudom , aki előzőekben írt , mit gondol ? Azt írta ha nem történt harapás , ez nem is támadás volt , meg hogy hogyan tudok megismerni egy pittbullt??? Mi csak sétáltunk , kirohant , egyenesen a kislányom felé. Nem harapott , az igaz , de a kislányomtól nem volt fél méterre sem , és mint aki támadni készül , úgy viselkedett. Morgott stb...a csaj meg a lányom mögött... Én a gyerek és a kutya közé áltam volna , ha az én kutyám. De csak lemerevedtem, védtem a kicsim , ahogy tudtam. És pittbull volt ! Hát még jó hogy nem harapott!!!!
2011. aug. 28. 06:21
 18/20 anonim ***** válasza:
verd agyon löd fejbe
2012. nov. 11. 12:37
 19/20 anonim válasza:

Ha van egy megvadult kutya, nyugodtan öld meg. Egy állatoknak nincsenek jogaik, az embereknek vannak kötelezettségeik, például az állatkínzásra vonatkozóan.

Ha a gazdával nem lehet beszélni, elmondod a rendőröknek, hogy az veszélyes állat, a rendőrök pedig a közbiztonságot fogják a szemük előtt tartani.

2015. máj. 11. 10:59
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"Mit tehet az akit kutyák támadnak meg?"

Azonnal hívj rendőrt, ők le is lőhetik akár.

Kicsit más szitu, de megtörtént. Szomszédban húsbolt van, disznókat tartanak, nem laknak itt. Éjjelre a Kaukázusi ad védelmet. Besurrant 2 cigány lopni, a kutya eltépte a láncot, és az utcára kergette a 2 cigányt. Azok felmásztak a villanyoszlopra, és rendőrt hívtak. Azok már majdnem lelőtték a kutyát, amikor felfigyeltünk az esetre (éjjel volt). A férjem visszavitte a kutyát a portájára, én meg hívtam a szomszédom, hogy jöjjön, mert baj van.

A cigó lehorzsolta a kezét menekülés közben, és azt mondta, a kutya harapta meg... A kutya gazdája elvitte az ügyeletre, és az orvos leírta, hogy az NEM kutyaharapás.

De a rendőrség is foglalkozott az üggyel.

(Amúgy jó volt látni a 2 rettegő tolvajt a villanyoszlopon kapaszkodni...)

Szóval hívj rendőrt nyugodtan, ha ő is agresszívnak, támadónak ítéli meg, simán lelövi...

2015. máj. 11. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!