Egy barátom zugtenyésztő áldozata lesz, ha nem tudom meggyőzni! Szerintetek?
Barátom Angol bulldogot szeretne venni ajándékba, de spórolni akar, ezért kinézett egy hírdetést. Kb 5-6 kutyát hírdetnek. A szukák 1,5-3 évesek, a 3 évesek már 4-szer ellettek, és a 1,5 éves is már ellett egyszer!!! Szerintem nem normális ez, mert ha már leválasztották akölyköket, akkor kb 14 hónaposan fedeztették be.
Szerintetek ez normális?
Nem, ez baromira nem normális. Ráadásul a bulldog nagyon beteges kutya, ha a vételáron spórolsz háromszor fizeted vissza.
Én legalábbis így jártam, hogy a bulldogom műtétjei árából bőven vehettem volna igazán szuper genetikájú egészséges kutyát is.
Olyan,hogy zugtenyésztő nincs, csak zug szaporító!Dehogy normális! Jézusom! Van ahol már 1éves korában elletik a szukákat. Undorító! Nem szabad minden tüzelésnél fedeztetni a szukákat, mert beteg, fejletlen utódaik lesznek! Ilyen helyről mentenék ki felnőtteket,hogy utána normális életük legyen. Először is a tulajjad elvinném egy dokihoz,hogy minden rendben van-e a kutyákkal,amit addig ő fizet/orvosi ellátást/. Ha beleegyezik,az jó hír,ha nem,akkor ott van takargatnivaló.Főleg egy angol bulldog esetében,amelyik már így is túl van szaporítva és nehezen viseli az altatást.
A barátod kölyköt akar vagy felnőttet? Ajándékba sehol nem fog kapni.Menhelyen is vannak,de ott szigorú kikötések vannak.
Ő pénzért szeretne venni, csak ajándékba szánja.
Azért nézett szerintem felnőttet, mert abból van olcsó(bár ezek szerintem mind "szételletett", már nem nyereséget hozó kutyák....)
2 napja papolok neki, de nem képes megérteni.
Szerintem ha egy 1-1,5 éves kutya vemhes, ellik, szoptat, akkor saját maga is visszamarad a fejlődésben, nem csak a kicsik...
Igen igazad van. ÉS ez csak az egyik probléma. Egy szaporított bulldognak a szembetegségei borítékolhatók (márpedig gondolom nem tk-s), annó a bátyám kutyájának a szemét négyszer műtötték, és az enyémét is egyszer. Ez eddig 40 ezer.
Ha kifog egy diszpláziás egyedet, ami bulldognál nem ritka, akkor az a műtét 300 ezer, illetve élete végéig baromi drága étrendkiegészítőket kell kapni.
Ha minden áron olcsó bulldogot akar, akkor menjen a fajtamentőkhöz, nekik nincs takargatni valójuk.
De ők meg nagyon megnézik kinek adnak fajtatiszta kutyát. Egyébként azt nem is értem eleve, hogy milyen ötlet ajándékba adni valakinek egy kutyát, pláne felnőttet. Az válasszon kutyát, akié a kutya lesz.
Marha jó ajándék lehet egy szaporítótól származó beteg vagy ideggyenge kutya...
Egyébként alap:ÉLŐLÉNYT NEM AJÁNDÉKOZUNK!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!