Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy barátom zugtenyésztő...

Egy barátom zugtenyésztő áldozata lesz, ha nem tudom meggyőzni! Szerintetek?

Figyelt kérdés

Barátom Angol bulldogot szeretne venni ajándékba, de spórolni akar, ezért kinézett egy hírdetést. Kb 5-6 kutyát hírdetnek. A szukák 1,5-3 évesek, a 3 évesek már 4-szer ellettek, és a 1,5 éves is már ellett egyszer!!! Szerintem nem normális ez, mert ha már leválasztották akölyköket, akkor kb 14 hónaposan fedeztették be.

Szerintetek ez normális?

2010. okt. 22. 13:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez baromira nem normális. Ráadásul a bulldog nagyon beteges kutya, ha a vételáron spórolsz háromszor fizeted vissza.

Én legalábbis így jártam, hogy a bulldogom műtétjei árából bőven vehettem volna igazán szuper genetikájú egészséges kutyát is.

2010. okt. 22. 13:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez nem normális, úgyhogy beszéld le róla a barátod. Pláne, hogy pont az egyik legbetegesebb fajtába akar belenyúlni, nem valószínű, hogy jó vége lesz a dolognak.
2010. okt. 22. 13:44
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
Ez egy szaporító, rendes tenyésztő nem válik meg felnőtt kutyáitól fölég nem ennyitől. Angol Bulldogon nem fog tudni spórolni, vagy a tenyésztőnek fizet vagy a dokinak, és azt garantálom hogy hosszútávon a doki fog többe kerülni, nem beszélve a lelki fájdalomról végig nézni ahogy szenved. Ha nem tudod erről meggyőzni a barátodat, én a helyedben ezentúl biztos nem nevezném barátnak.
2010. okt. 22. 13:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Olyan,hogy zugtenyésztő nincs, csak zug szaporító!Dehogy normális! Jézusom! Van ahol már 1éves korában elletik a szukákat. Undorító! Nem szabad minden tüzelésnél fedeztetni a szukákat, mert beteg, fejletlen utódaik lesznek! Ilyen helyről mentenék ki felnőtteket,hogy utána normális életük legyen. Először is a tulajjad elvinném egy dokihoz,hogy minden rendben van-e a kutyákkal,amit addig ő fizet/orvosi ellátást/. Ha beleegyezik,az jó hír,ha nem,akkor ott van takargatnivaló.Főleg egy angol bulldog esetében,amelyik már így is túl van szaporítva és nehezen viseli az altatást.

A barátod kölyköt akar vagy felnőttet? Ajándékba sehol nem fog kapni.Menhelyen is vannak,de ott szigorú kikötések vannak.

2010. okt. 22. 13:55
 5/9 A kérdező kommentje:

Ő pénzért szeretne venni, csak ajándékba szánja.

Azért nézett szerintem felnőttet, mert abból van olcsó(bár ezek szerintem mind "szételletett", már nem nyereséget hozó kutyák....)

2 napja papolok neki, de nem képes megérteni.

Szerintem ha egy 1-1,5 éves kutya vemhes, ellik, szoptat, akkor saját maga is visszamarad a fejlődésben, nem csak a kicsik...

2010. okt. 22. 14:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen igazad van. ÉS ez csak az egyik probléma. Egy szaporított bulldognak a szembetegségei borítékolhatók (márpedig gondolom nem tk-s), annó a bátyám kutyájának a szemét négyszer műtötték, és az enyémét is egyszer. Ez eddig 40 ezer.

Ha kifog egy diszpláziás egyedet, ami bulldognál nem ritka, akkor az a műtét 300 ezer, illetve élete végéig baromi drága étrendkiegészítőket kell kapni.

Ha minden áron olcsó bulldogot akar, akkor menjen a fajtamentőkhöz, nekik nincs takargatni valójuk.

[link]

De ők meg nagyon megnézik kinek adnak fajtatiszta kutyát. Egyébként azt nem is értem eleve, hogy milyen ötlet ajándékba adni valakinek egy kutyát, pláne felnőttet. Az válasszon kutyát, akié a kutya lesz.

2010. okt. 22. 14:12
 7/9 anonim ***** válasza:
48%

Marha jó ajándék lehet egy szaporítótól származó beteg vagy ideggyenge kutya...

Egyébként alap:ÉLŐLÉNYT NEM AJÁNDÉKOZUNK!!!!

2010. okt. 22. 20:49
 8/9 anonim ***** válasza:
2010. okt. 22. 21:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem ha valaki ilyen kutyát ajándékozna nem jópofiskodnék, kikaparnám a szemét. És nem érdekelne a jó szándék. Egyébként sem értem, miért jó valakinek kutyát ajándékozni. Én minden kutyámnál hosszan válogattak, hogy megtaláljam a hozzám legjobban passzolót. Attól még, hogy menhelyről válogatok magamnak keresek társat, nem csak a kutyát akarom megmenteni.
2020. aug. 6. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!