Alábbi kutyák súlya? (többi lent)
Tapasztalt emberek írjanak,akiknek már volt ilyen kutyájuk,vagy tudják mekkorára nőnek.
Mivel legtöbb könyvben rosszul van írva a súly a fajták súlya,ezért lenne pár fajta aminek szeretném tudni,hogy egy felnőtt kan abból a fajtából mennyit nyom,de csak tapasztalt emberek,akik tudják,azok írjanak.
Abruzzói juhászkutya
Anatóliai juhászkutya
Bordeauxi-dog
Orosz Fekete terrier
Kaukázusi juhászkutya
Komondor
Közép.Ázsiai
Sarplaninai
Tátrai juhászkutya
Tibeti Masztiff
előre is köszönöm,a hozzáértő emberek véleményét,aki csak tippelget,az kérem ne írjon.
Az FCI Standard nem tévedhet, ott nézd meg:
Abruzzói juhászkutya: 35-50kg
Anatóliai juhászkutya: 40-60kg
Bordeauxi dog: 40-55kg
Orosz fekete terrier: 35-50kg
Kaukázusi juhászkutya: 40-70kg
Komondor: 40-70kg
Közép-ázsiai juhászkutya: 40-70kg
Sarplaninai kutya: 35-65kg
Tátrai juhászkutya: 35-50kg
Tibeti masztiff: 50-70kg
Ja, hogy csak a felnőtt kan érdekelt. Akkor természetesen más a lista.
Nekem egy nem teljesen kifejlett komondorom van, ő 63kg jelenleg, szerintem a végleges súlya 68kg körül lesz valahol.
köszi és bocsi,de 2 dologban ki kell javítsalak,amit most tudtam meg.
OFT 55-75 kg
Tibeti Masztiff 80-100 Kg
Ezek téves adatok. Mind a kettő. Tibeti masztiff nincs több 80kg-nál, hiszen jóval kisebb mint az angol masztiff, aminek a normális súlya 70-90kg között van. A 90kg feletti példányok már elhízottnak számítanak.
Az OFT pedig óriás schnauzer súlyú, annál picit magasabb kutya, 50kg-nál nincs több. Ismerek 2 felnőtt kant is, mind a kettő pontosan mért kutya, 50kg alattiak.
ok,köszi.
Úgy tudtam Tibeti aztiff meg Angol masztiff is lehetnek 100 kg-osak.
Láttam már 110 Kg-os angol masztiffot,de tibetiről is azt mondják,hogy kb olyan nagy.
Van 110kg-os angol masztiff, sőt ha jól tudom a legnagyobb 130kg felett volt. De ezek már elhízott, extrém méretű példányok.
Az egészséges példányok azok 70-90kg között mozognak, a tibeti masztiffnál pedig inkább 50-70kg között. Az angol masztiff jó 10 centivel magasabb kutya. Gondolj bele, hogy egy nőstény oroszlán, aminek 130cm a marmagassága, ők olyan 110-130kg között mozognak. Persze ők teljesen egészséges, jó kondiban lévő állatok. Sajnos sokan túletetik a kutyájukat, pedig az elhízás mínusz éveket jelent a kutyának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!