Jól tettem, hogy bejelentettem a kóborkutyákat?
Az a baj, hogy Magyarországon nagyon kevés kutyamenhely van pl. Győr-Moson-Sopron megye területén csak 1 menhely működik!! Ahol (ha jól olvastam) 40 kennel található!! Egyik nap néztem egy amerikai dokumentum filmben, hogy az ottani egyik állatmenhelynek több oldalas listája van az altatási rendről. Tehát vannak az egészséges kutyák akiket nem fogadnak örökbe, de mivel férőhely is kevés van, elaltatják őket. Nagyon remélem, hogy ez Magyarországon nem így van, de tény, hogy rengeteg a kutya és kevés a menhely. A helyedben én nem a rendőrséget hívtam volna hanem utánanéztem volna a környéken lévő menhelyeknek. De ne idegeskedj azon, hogy jól döntöttél-e vagy sem. Te legalább tettél valamit.
annyiban nem tetted jól, hogy a rendőrséget hívtad.
ilyenkor az állatorvost hívd, jobb esetben vidd el a kutyákat, az leolvassa a chipet, ott van a gazda telefonszáma.
felhívod, hogy itt és itt van a kutya, és intézze el, hogy ne szökjenek ki.
és vége a történetnek, még büszke is lehetsz magadra, hogy segítettél.
így csak abban segítettél, hogy ha befogják a kutyákat, a kedves gazda 10-20.000 forintot fizethet kutyánként.
ennyiből a kerítést pont meg tudta volna csináltatni...
ha segíteni akartál, nem tetted jól.
ha megmutatni, ki a jani, ügyes voltál.
Érdekes az emberek abban túlbuzgók amiben nem kellene vagy amihez nem értenek....
Az én kutyám két perc alatt talpig sár lesz. Nem mérvadó. Hámban meg nagyon ritkán szökik ki egy kutya, pláne kettő...
Mindegy mostmár megtetted. Ennyi. A rendőrség úgyse fog vele foglalkozni innentől meg te se foglalkozz vele.
nekem a tüzijáték miatt elszöktek a kutyáim, egy hétig semmi hír. minden nap sírva jártam a környéket autóval, neten mindenfelé feltettem a képüket stb...
egyik reggel csörög a telefonom, találtak 2 ilyen és ilyen kutyát, és a chipben ez volt a szám. enyémek?
gondolhatjátok, sírtam örömömben!
fizettem 20.000 forintot, az volt az utolsó, ami érdekelt.
szegény kutyáim istenem...
szóval nem, nem cselekedtél helyesen. így meg, hogy nem is a környéken laksz pláne nem tetted jól!!!!
egyébként a rendőrség szerintem pont magasról tojik bele...
és ha hám volt rajtuk, akkor valószínűleg nem kóborkutyák voltak.
ha meg megy a buszod, és nincs időd ilyesmire, minek avatkozol bele?...
csak többet ártasz az ilyen kavarással...:(
legyen ez tanulság a jövőre nézve!
most már tudod, ha segíteni akarsz, dokihoz vidd, ahol leolvassák a chiphez tartozó telefonszámot, és már meg is van a gazda, aki valószínűleg igen csak hálás lesz érte, hogy nem a sintértelepről kapja a telefont...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!