Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jól tettem, hogy bejelentettem...

Jól tettem, hogy bejelentettem a kóborkutyákat?

Figyelt kérdés
Reggel mentem a buszmegállóba és útközben összefutottam két db (szerintem fajtiszta labrador) kutyával,volt rajtuk hám,ezért úgy gondolom van gazdájuk,de hát én elmentem mellettük,bár nagyon félek az ismeretlen kutyáktól.Felhívtam a rendőrség ügyfélszolgálatát az adott városban és bejelentettem,megkérdezték támadnak e,én mondtam,hogy engem nem támadtak meg,de hát egy gyereket ki tudja meg e támadnának,hiszen én majdnem 170cm vagyok,attól hogy velem nem kezdtek ki,lehet egy gyerekre támadnának.de azt is mondta a rendőr,hogy ha úgy van megölik őket,de sajnálom a kutyákat is,de ha megtámadnának egy gyereket azt jobban sajnálnám..jól tettem,hogy bejelentettem a kóborkutyákat??
2011. aug. 18. 10:54
1 2 3
 11/21 anonim válasza:

Az a baj, hogy Magyarországon nagyon kevés kutyamenhely van pl. Győr-Moson-Sopron megye területén csak 1 menhely működik!! Ahol (ha jól olvastam) 40 kennel található!! Egyik nap néztem egy amerikai dokumentum filmben, hogy az ottani egyik állatmenhelynek több oldalas listája van az altatási rendről. Tehát vannak az egészséges kutyák akiket nem fogadnak örökbe, de mivel férőhely is kevés van, elaltatják őket. Nagyon remélem, hogy ez Magyarországon nem így van, de tény, hogy rengeteg a kutya és kevés a menhely. A helyedben én nem a rendőrséget hívtam volna hanem utánanéztem volna a környéken lévő menhelyeknek. De ne idegeskedj azon, hogy jól döntöttél-e vagy sem. Te legalább tettél valamit.

[link]

2011. aug. 18. 11:16
 12/21 anonim ***** válasza:
30%
Az én kutyám is van hogy kimegy az utcára, de mindig hazajön 1-2 órán belül. Lehet ők is kiszöktek, de a kutyák hazatalálnak. Biztos a gazdájuk halálra aggódja magát otthon, Te meg elviteted elaltatni a kutyákat, mert biztos megtámad egy gyereket.. istene.. ez a fajta a leggyermekszeretőbb kutyák egyike.
2011. aug. 18. 11:19
 13/21 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudom miért kell így leszólni a kérdezőt. Ha eltűnne a kutyám, akkor keresném a környéken, majd a következő utam az ebtelep lenne. Inkább ott találjak rá, mint a főúton elütve! Ha egy kóbor kutyát befognak, nem fogják azonnal elaltatni! Az meg tök mindegy, hogy labrador vagy sem, nagyon óvatosnak kell lenni minden idegen kutyával!
2011. aug. 18. 11:19
 14/21 anonim ***** válasza:
30%

annyiban nem tetted jól, hogy a rendőrséget hívtad.

ilyenkor az állatorvost hívd, jobb esetben vidd el a kutyákat, az leolvassa a chipet, ott van a gazda telefonszáma.

felhívod, hogy itt és itt van a kutya, és intézze el, hogy ne szökjenek ki.

és vége a történetnek, még büszke is lehetsz magadra, hogy segítettél.

így csak abban segítettél, hogy ha befogják a kutyákat, a kedves gazda 10-20.000 forintot fizethet kutyánként.

ennyiből a kerítést pont meg tudta volna csináltatni...

ha segíteni akartál, nem tetted jól.

ha megmutatni, ki a jani, ügyes voltál.

2011. aug. 18. 11:39
 15/21 anonim ***** válasza:
A baj megint az h az emberek nem ismerik a kutyák jelzéseit és testbeszédét, ill. a nem kutyások a kutyákkal kapcsolatban csak negatív híreket hallanak (megölt, megtámoadott stb), köszönhetően a szenny médiának - bár az emberek is lehetnének annyira intelligensek, h ezekről a hírekről leszedik a szaftos csöppögős bulvár mázat, és megnéznék, h mi a másik oldal.
2011. aug. 18. 11:39
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem érdekel az a 10-20 ezer Ft, ha megtalálták és visszakaphatom a kutyámat.
2011. aug. 18. 11:49
 17/21 A kérdező kommentje:
nem is a saját városomban voltam..pont mentem haza busszal.100km-re lakok ezektől kutyáktól,nem lett volna időm menhely meg állatorvos után kutatni.fél órám volt összesen a busz indulásáig.és írtam hogy "szerintem fajtiszta labrador"-az más kérdés hogy tényleg az e.elhihetitek,hogy nem mentem a közelükbe.és látszott rajtuk,hogy nem 1 órája szöktek ki ugyanis az egyik már tiszta sár volt.
2011. aug. 18. 12:31
 18/21 anonim ***** válasza:

Érdekes az emberek abban túlbuzgók amiben nem kellene vagy amihez nem értenek....

Az én kutyám két perc alatt talpig sár lesz. Nem mérvadó. Hámban meg nagyon ritkán szökik ki egy kutya, pláne kettő...

Mindegy mostmár megtetted. Ennyi. A rendőrség úgyse fog vele foglalkozni innentől meg te se foglalkozz vele.

2011. aug. 18. 12:45
 19/21 anonim ***** válasza:
A sintérek sem altathatják el 14 napig.
2011. aug. 18. 12:47
 20/21 anonim ***** válasza:

nekem a tüzijáték miatt elszöktek a kutyáim, egy hétig semmi hír. minden nap sírva jártam a környéket autóval, neten mindenfelé feltettem a képüket stb...

egyik reggel csörög a telefonom, találtak 2 ilyen és ilyen kutyát, és a chipben ez volt a szám. enyémek?

gondolhatjátok, sírtam örömömben!

fizettem 20.000 forintot, az volt az utolsó, ami érdekelt.

szegény kutyáim istenem...

szóval nem, nem cselekedtél helyesen. így meg, hogy nem is a környéken laksz pláne nem tetted jól!!!!

egyébként a rendőrség szerintem pont magasról tojik bele...

és ha hám volt rajtuk, akkor valószínűleg nem kóborkutyák voltak.

ha meg megy a buszod, és nincs időd ilyesmire, minek avatkozol bele?...

csak többet ártasz az ilyen kavarással...:(

legyen ez tanulság a jövőre nézve!

most már tudod, ha segíteni akarsz, dokihoz vidd, ahol leolvassák a chiphez tartozó telefonszámot, és már meg is van a gazda, aki valószínűleg igen csak hálás lesz érte, hogy nem a sintértelepről kapja a telefont...

2011. aug. 18. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!