Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok a dalmatákról?

Mit gondoltok a dalmatákról?

Figyelt kérdés

Eddig kedveltem ezt a fajtát, okos, kedves kutyáknak tartottam őket, de ma egy dalmata bebizonyította ennek az ellenkezőjét.

A kicsi kölyökkutyámmal sétáltam, mikor egy olyan udvarhoz értünk, ahol egy dalmata kutya él. A kiskutyám a kerítés közelébe ment, ez igaz(kb 1 méterre a kerítéstől szaglászott), mikor a dalmata megjelent és olyan agresszívan kezdett el ugatni és örjöngeni a kiskutyámra, hogy szegénykém teljesen lemerevedett, reszketett a félelemtől!

Az egy dolog, hogy a kutyák védik a területüket, de így nekitámadni egy 13 hetes kölyöknek... Örökre csalódtam a dalmatákban.

2011. aug. 17. 14:19
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Ne ruház fel a kutyádat emberi tulajdonságokkal.

A kiskutyád már rég nem emlékszik hogy őt egy kerítésnél megugatták.Az állatok nem gondolkodnak mint az emberek..Amúgy meg teljesen normális hogy a kutya megugatta a kölyök kutyát.

Az állatvilágban ha a kölyök útban van (pl: újra párzás idején) akkor a hím meg is öli a ha kell.

2011. aug. 17. 14:48
 22/32 anonim ***** válasza:
93%

Egy jól szocializált dalmata nem agresszív, az hogy ez a darab így viselkedik, az csak és kizárólag a gazdája hibája. Az ingerszegény környezet, szocializáció hiánya, stb.. Plusz számold hozzá a terület védési ösztönt.

Ilyenkor is mindig az ember a hibás ... ahogy te is az leszel attól hogy bepánikolsz mert megugatják a kutyád, nem porcelánból van, meg kell szoknia neki.

2011. aug. 17. 14:48
 23/32 anonim ***** válasza:
24%

nemrégiben egy norvég férfi lelott 100 gyereket. orokre csalodtam a norvégokban!!

Hasznos volt számodra ez a válasz?

Ha szerinted baj van ezzel a válasszal, jelentsd a moderátorok felé, a probléma megjelölésével! Kérlek csak olyan válaszokat jelents, ahol a válaszoló egyértelműen rosszindulatú vagy szabályzatsértő megjegyzéseket tett, azért ne jelents választ, mert nem értesz vele egyet (ezt csupán értékeld a lefelé mutató nyíllal). Előre is köszönjük segítséged!

Ez a válasz trágár

Ez a válasz provokatív, a válaszadó csak veszekedni akar

Ez a válasz rasszista

Ez a válaszadó értelmetlen dolgokat ír

Ez a válasz egy hirdetés

Ez a válasz más szempontból problémás

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:46

BINGÓ! :))

2011. aug. 17. 14:49
 24/32 anonim ***** válasza:
És akkor mi van ha kiskutya! Te szerintem összekevered azzal hogy egy kutya nem bántja a kölyköket. HA normálisan van nevelve, ez nem egy 100%-os dolog. De könyörgöm az a saját falkájára vonatkozik! Mit gondolsz az farkas örülne ha egy kisfarkas odatévedne a területére? Hát minek amikor az nem az ő családja?
2011. aug. 17. 14:52
 25/32 anonim ***** válasza:
Ja és képzeld én pl versenyzek a kutyámmal és szerintem ahhoz elég normálisnak kell lenni. Mégis ha otthon van, úgy védi a területét mint egy vadállat. Na most akkor mi van? A dalmata védte a területét, és egyik kutyát sem érdekli ha kölyök, idegen és kész. És lehet hogy rosszul is volt nevelve. De a legtöbb kutya nagyon is ugat a kerítésnél. Feltehetőleg a te kutyád is fog majd. Akkor benne is csalódni fogsz?
2011. aug. 17. 14:55
 26/32 anonim ***** válasza:
58%

Sztereotíp vagy.

Meg a kiskutyádnak sem lesz semmi baja, ha megugatják. Hozzá kell szoknia, egész életében ugatni, morogni fognak rá a kutyák. Ha gyermeked lenne, azt is búra alatt tartanád, hogy nehogy összevesszen egy ovis/bölcsis társával?

2011. aug. 17. 14:58
 27/32 A kérdező kommentje:

Sokatoknak igaza van.

Mindenesetre nem egy kerítés elött mentünk el eddig, és általában a kutyás kerteknél a következő volt: A kiskutyám a kerítés közelében szaglászott, odajött a kert felől a "házigazda" kutya, az én kiskutyám lassan odament hozzá, megszaglászták egymást, amennyire tudták a kerítésen keresztűl, és mindketten vadul csóváltak. Ez megtörtént egy labradoros és egy németjuhászos kertnél. A németjuhászt pl régóta ismerem, rengeteg embert, kutyát megugat, elég területvédő kan, de az én kiskutyámmal abszolút barátságos volt.

Egyébként ha az én kutyám így viselkedne egy kölyökkutyával, biztos kapna egy fejmosást tőlem.

2011. aug. 17. 15:02
 28/32 anonim ***** válasza:
Ja persze mert egész nap ülnél az ablakban és lesnéd hogy őrzi a kutya a házat, tesz-e valami rosszat. Az a két kutya nem valami reprezentatív. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy a kertben lévő kutyák ugatnak a sétálókra és nem tudom felfogni hogy valakinek ez miért nem az. Ne csodálkozz ha a következő kutya jól megharapja a tiédet mert felelőtlen voltál és értelmetlen elvárásaid voltak... Arról nem is beszélve hogy nem minden gazda kér abból hogy a kutyájukkal barátkoztasd a tiéd amikor ő nincs ott...
2011. aug. 17. 15:07
 29/32 anonim ***** válasza:

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:49

hahahaha:)) más nem jutott eszembe.

2011. aug. 17. 15:17
 30/32 anonim ***** válasza:
51%

Szerinted egy kutyának, aki védi a territóriumát az az első gondolata, hogy "jaj de cuki kölyökkutya, ezt nem fogom megugatni" ?

Ha jól sejtem, még soha nem volt kutyád.

2011. aug. 17. 15:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!