Nagyon szeretnék egy ilyen kutyát mit csinálhatok?
Próbáld meg Te megvédeni a kutyáid.
Hidd el nem szép látvány és hallani se jó, amikor verekednek a kutyák. ( persze biztos Te is átéltél már hasonlót )
Én amikor a két nagyot viszem ki sétálni, mindig résen vagyok, mert ha netán odakeveredik egy kutya, akár kicsi akár nagy, azt rögtön szétkapnák. Én nem szeretném ha megölnének akár egyet is. A fiú így is majdnem kinyírt egy nagy testű kutyát. ( az enyém pórázon volt, a másikat meg kiengedte a kö..g gazdája ) Szőrnyű volt hallani ahogy hörgött a másik kutyám szorításától.
Inkább próbáld meg elillyeszteni a kutyákat. Vegyetek gázsprayt, vagy elég ha valami gáz meghajtású sprayt kérsz anyudéktól. Szembe fújod a másik kutyát, és el fog menni. Vagy ami még nekem mindig bejött, jól megdobálom tenyérnyi nagyságú kövekkel. Ha az egyik eltalálja biztos hogy menekülni fog. De a legtöbb szabadon mászkáló kutya, már akkor veszi a lapot, ha lehajolsz egy kőért.
Én először mindig a kövekkel próbálom elhajtani őket, ez be szokott jönni. A kivételeknél, meg lefújom sprayvel.
Megmondom őszintén, inkább kissebb mértékben sérüljön a kóbor kutya, mint hogy a kutyám közelébe érjen, és rátámadjon.
Ha már verekedésre kerül sor, akkor az én kutyám is sérül, és azt nekem senki nem fogja kifizetni az állatorvosnál, a másik meg, hogy lehet a kóbor kutya nem fogja túl élni a ,,kalandját " .
Nem a szerencsétlen kutya tehet róla, hogy az utcán kóboról, de én meg úgy vagyok vele, inkább választom a kissebbik rosszat.
hát nem szeretnélek kiábrándítani, de egy komondortól és kaukázusitól nem fog megvédeni egy amstaff...
röhögve tépi szét bármelyik másik kutya.
ezeknek az eredeti feladatuk az volt, hogy farkasok és medvék ellen védjenek...
ha meg feljelentették a gazdákat, és ennyivel el lett intézve, akkor nem történt valódi feljelentés, maximum fenyegetőzés.
megmondom, mit csinálj:
szólsz a helyi gyepmesternek (neten fent van, ki a körzetetekért a felelős), megmondod, hogy ki szokott szökni ez és ez a kutya...
a gyepmester minden további nélkül befoghatja, ha csak egyszer is gazda nélkül találja az utcán.
Utána a gazda visszavásárolhatja, de figyelmeztetésnek nem rossz...
Olyan is van, hogy a gyepmester rendőrrel jön ki...
a staffit meg ne most akard, várj még vele.:)
Volt a régi kutyasulinkban egy hatalmas amstaff és egy normál méretű kan golden. Mindkettő balhés volt,a golden az enyémre is támadt már. Egyszer összekaptak: a goldent nagy szőre miatt nem tudta a staff megfogni. Vagyis ráfogott,de semmi baja nem lett. A staff,aki erősebb volt, 'megúszta' egy két horzsolással,és a szeme erősen vérzett,a goldennek az ég világon semmi baja nem lett...
Vannak erős fajták: staff, kanári szigeteki, pit, masztiff... de ezeknek rövid szőrük van,hidd el,balhénál sokat számít. Az igazán 'jó' kutya,aki a balhékból nagy eséllyel győztesen kerül ki: kaukázusi, tibeti masztiff, közép-ázsiai...
én az utolsó előtti vagyok, igaza van az utolsónak, a kau, a tibeti és a káj is felvehetné a versenyt a komondorral és a kauval, én magam is közép-ázsiait tartok, de egy 8.-ba készülő gyereknek nem ajánlom, pláne, hogy másik 2 kutyát is sétáltat, mert ha egy káj menni akar, akkor menni fog, és ha megy, ott valaki meghal. (kutya vagy ember.)
ez sajnos nem vicc és nem nagyzolás, szerencsére kevés ilyen sztorit hallani, de nekem volt pár durva esetben részem...
embernek szerencsére súlyos baja nem esett, de kutyák haltak meg igen rövid idő alatt, mert a kedves gazda nem pórázon sétáltatta az ő kutyáját, és összetalálkozott az én pórázon lévő kájommal. (volt köztük óriási német juhász is, kau is.)
+ szerintem nem is az a megoldás, hogy eresszük össze a két kutyát, melyik az erősebb... az csak olaj a tűzre.
gyepmester és rendőrség.
Igen,ezt félre ne értsd! Nem azért írtam,hogy ilyet vegyél,én már elmondtam a véleményem egy 3. kutyáról. Csak egy példa volt,hogy attól,hogy mindenki veszélyesnek tartja a staffokat,nem igen vehetnék fel a versenyt egy-egy ilyen kutyával.
És hidd el,sokszor nekem is kedvem lenne a szomszéd folyamatosan átszökő kutyáját nálunk hagyni pár órára. Nekem csak egy keverékem és egy beagle-m van. Mikor a keverék tüzelt(1.tüzelése volt,nem is fialt,kiivartalaníttattuk),akkor jött át először. Azóta folyton átjön,és már a beagle kicsit unja,hogy folyton a szukáját pásztázza. Sokszor ment már neki,de mindig leszedtem róla. Egyébként egy kb 7 kg-os kutyáról van szó,a beagle 16 kg. Alapvetően jól elvannak,de amint a szukára mászna... De nem szép látvány,mikor verekednek,ezért inkább mindig hazaviszem. Hiába a gazda a felelőtlen,attól a kutya szenvedi meg,én meg mivel állatvédő vagyok,ezt nem szeretném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!