Szívesen.Jajj bocsánat..:DD
Amúgy köszönöm a sok lepontozást...;)))..bizonyára ti mindent tudtok...-.-"
Kedves kérdező!
Tudom, hogy ez egy régi kérdés, de ahogy végig olvastam a sok kommentet muszáj nekem is "beleszólnom". Sok évvel ezelőtt kinéztem magamnak egy kutyafajtát. A neve Cavalier King Charles Spaniel. Ez egy társasági kutya, jó természetű, egyenlőre M.o.-n még nem túl gyakori, de ha beütöd az expressz.hu-n biztos sok találatot kapsz. Persze nekem is az elsődleges dolog az volt, hogy ne legen túl drága. Hiszen mitől kerül olyan sokba egy kutyakölyök? Beírtam a Google-ba : Eladó Cavalier olcsón. Rögtön kiadott egy oldalt, ahol kölykök voltak eladóak. 50 000 foritért kínálták a kölyköket. Nekem még annyi pénzem sem volt. Ez volt májusban. Júniusban megint felhavtam őket, megvan a pénz mikor lesz legközelebb kiskutya? Augusztusban. A "tenyésztő" évente 2x pároztatta mindig ugyanazzal a kannal 2 szukáját. Nem tudom mesélték e már neked, vagy láttad e már, mennyire megterhelő egy szukának a vemhességi időszak, az ellés, a kölyök felnevelése. ÉVENTE 2X. Én többek között így különböztetem meg a tenyésztőt a szaporítótól. A tenyésztőnél ugyanis egy szuka EGÉSZ ÉLETE során maximum 2x-3x ellik. Ez még nem túl megterhelő a szervezetének. Nem úgy, mint az évente 2x-i ellés. Gondolj bele, mennyire kimerült lehet az anyakutya.. Nos csak ezt szerettem volna elmondani neked. Ezek után nem vettem attól a szaporítótól kiskutyát. Megtanultam türelmesnek lenni ( ami a kiskutyához ugye nagy erény) és keményen dolgoztam, amíg összegyűjtöttem a pénzt és attól a számomra megfelelő tenyésztőtől vásároltam Hobby célra fajtatiszta kiskutyát, aki minden információval ellátott a kölyökkel és szüleivel kapcsolatban és megfelelően leszűrette a szülőket a fajta előfordulő betegségeire. Mert, ha a szaporító is mindent megtenne a kölykökért, nem lenne belőle haszna, annyit költene rájuk ( egy szűrés pl. min. 20 e forint= 5 kölyök esetén ez mennyi?)
Nem rovom föl egyik tenyésztőnek sem, hogy mennyiért adja a kiskutyát. Hidd el megéri tenyésztőtől vásárolni! Ezek mellett pedig hasonlítsd össze Expresszes Beagle-k képét egy tenyésztő honlapjával, ami tele van információkkal.
Csak ennyit akartam mondani ( bocsi, hogy hosszúra sikeredett, remélem majd valaki elolvassa az írásomat, és megérti azt amiről írtam) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!