Mit gondoltok a Beagleről?
szerintem finom, nagyon jó az ize, te még nem ettél?
Süti4EVER
A beagle vadászkutya.Imádni való,csökönyös,hízelgő,tündéri,a betörőnek még a kulcsot is átadná egy játékért cserébe.
Nekünk volt beagle kutyánk.Játékos..Talán az egyik legjátékosabb kutya.De nehezen fegyelmezhető.
Mesélek egy kis történetet.
Ugye Anglia híres a kutya neveléséről is.Itt vannak a világ legjobb kutya trénerei.Az egyik barátunk kutyákkal foglalkozik,és kértem mesélje el milyen a beagle,ők hogy boldogulnak.
Azzal kezdte,hogy általában 1 éves kortól lehet vinni a kutyát iskolába.Előtte felesleges mert nem fog tanulni..De mondott egy jó kis történetet.
Tudod mi a különbség a németjuhász és a beagle között??
Gazdi szól a németjuhásznak
- Bob! Lábhoz!
A németjuhász gondolata: "hívott gazdám! Már itt is vagyok! Mit tegyek? Jó vagyok?"
Agazdi szól a beagle-nak
.Jim! Lábhoz!
A beagle gondolata: "mindjááááárt megyek..Várj...szagot fogtam...óóóó micsoda érdekes szagok! várjj ne kiabálj gazdi..megyek már...Játszani akarsz? azért kergetőzöl?? Kapjál el! na gyere,kapj el...Hoppá! van valami finom kaja a kezében..szaladok..."
Először jött nevettem,majd a saját bőrömön tapasztaltam hogy ez így van..Mi a beaglet csak virslivel tudtuk "elkapni"
Később hozzánk került egy másik beagle,és akkor jöttünk rá,hogy ha legalább két kutya van akkor a beagle nem unatkozik,nem rombolt(szét tudta a lakást szedni elég szépen) és idővel lenyugszik..
TAnács: HA jól nevelt kutyát akarsz,ha olyat aki egy szóra ugrik akkor ne beaglet választ.
Imádni valóak,de rengeteg a gond is vele.
Ahogy előttem is írták, divatkutya lett.
Az emberek azt hiszik, hogy attól mert kedves pofija van, és viszonylag kis termetű, ezért már tartható lakásban, napi 3x20 perc sétával.
A beagle kopó, aki ha szagot fog, képes lenne órákon át rohanni. Látásból ismerek kb. 12 beagle-t a környékünkről, egyiket sem láttam még póráz nélkül. Illetve egyet, és a gazdi mesélte, hogy a kutya havi 2-3 alkalommal lelép séta közben, majd pár óra múlva megy (vagy viszik) haza. Azóta talált valami egyesületet, akik heti 1x begyűjtik a beagleket, és kijárnak velük vadászni az erdőbe.
Én biztosan nem tartanék, nem szeretem azokat a fajtákat, akik ennyire önfejűek. Nem a makacs kutyákkal van bajom, mert nekem meg terrierem van, de szeretek 100%-ig megbízni a kutyámban.
ma 12:19 vagyok
Nekem mindkettő beagle nőstény volt..Nem könnyű velük sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!