Mi lesz, ha ivartalanítom a szukámat?
A szuka kutyámat ivartalanítani szeretném, de vannak róla kérdéseim.(Légyszíves ne írjatok olyan válaszokat, hogy a Google a barátod, mert a Google-t én is tudom használni, de én most tapasztalt gazdikat kérdezek vagy legalábbis olyant, aki nem ír ilyen választ.)
Szóval, ha ivartalanítom, akkor:
-ugyanúgy fog tüzelni vagy akkor nem?
-milyen időpontot ajánlotok? (megvárjam az első tüzelést vagy ne, 6 hónapos kor előtt?)
-befolyásolja ez a további életét (pl.: máshogy reagál egyes dolgokra)
Légyszíves, írjátok meg, hogy nektek milyen tapasztalataitok voltak/vannak.
Előre is köszönöm!
szia!
Ha megvárod az első tüzelést, jobban kifejlődik. Ebben az állatorvosok sem értenek egyet, hogy előtte, vagy utána. Van, aki ezt ajánlja, van, aki azt.
Egy kicsit nagyobb lesz így a kutyád, és hízékony. Erre figyelned kell majd.
Most már eltávolítják a méhet, és a petefészket a rákveszély miatt, tehát nem fog tüzelni.
köszi!
és egyébként a tejmirigy-gyulladással mi a helyzet és az efféle dolgokkal?
Mindenképpen vegyék ki nem csak a méhét, hanem a petefészkeket is. Mi egy éves korig vártunk a kutyusommal, így ő már elérte felnőttkori méretét és súlyát addigra.
A viselkedése semmit nem változott, ugyanolyan tündér, mint volt.
Nem lett hízékonyabb (pedig retriever a lelkem).
A korai ivartalanításról én csak annyit hallottam, hogy az ivarérés előtt műtött kutyák valamivel nagyobbra nőnek. :)
Egy hét alatt túl voltunk a nehezén.
Amellett, hogy semmiképp nem lesz nem kívánt szaporulat, nem lesz emlődaganata, és méhgyulladása sem, nem beszélve az álvemhességről. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!