Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Paroztassam a golden retriever...

Paroztassam a golden retriever szukamat?

Figyelt kérdés
Van egy 5eves golden retriever szukam.Kiara a neve.Imadom ot,mintha a kisgyerekem lenne.Nagyon aranyos es ugy is viselkedik mint egy kisgyerek.Eppen ezert nem tudom mit tegyek..az a helyzet hogy tuzel es kaptam is egy neki megfelelo golden kant.Mindenki aztmondja hogy el kene vigyem a szukat hogy legyenek kiskutyai..arra hivatkoznak hogy mar 5 eves es meg soha nem volt kolyke.Tulzottan is feltem ot,de akinek volt ilyen kutyaja az tudja hogy mirol beszelek.Vegulis nemtudom.A penzt amit a kolykokre kapnek bizos vagyok benne hogy rakoltenem meg a masik 2 kutyamra.Az egyikuk nemet dog a masik egy cocker.Nagyon imadom oket,de mindegyiket maskepp,es a goldent ugy mintha a kislanyom lenne.Pedig mar 5 eves.Szerintetek mit tegyek?:(
2011. jún. 5. 13:34
 1/8 anonim ***** válasza:
első alomhoz 5 évesen már öreg. Egy alom mindig veszélyes még ha egy többször ellett szuka alma akkor is. Apukám legjobb tényészszukája akinek már volt három alma a múlthéten pusztult el. Sajnos meg kellett császározni (még soha nem kellett szukánkat császározni de az egyik baba beszorult és nemvolt más megoldás... sajnos komplikáció volt és nem élte túl
2011. jún. 5. 13:40
 2/8 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem ne pároztasd!!! Felesleges! A szukának fájdalmas a fedeztetés, és ha eddig nem volt kölyke, most sem kell neki. A vadonban is Ez csak ösztön, fajfenntartás.

Amúgy , fajtára jellemző egészségügyi szűrések rendben? Törzskönyv? Tenyészszemle??

Nem kell szaporítani hidd el. Inkább ivartalaníts! Így is tele vannak a menhelyek!!!

2011. jún. 5. 13:40
 3/8 anonim ***** válasza:
58%
NE PÁROZTASD.Nyilván nem sokat értesz a kutyákhoz,ha egy ilyen kérdést teszel fel. A szukának nem élvezetes a párzás,hanem kifejezetten fájdalmas !A kölykök megszülése is irtózatos fájdalmakkal jár.Buta az aki aztmondja,hogy a szukának legalább életében egyszer szülnie kell..ez BAROMSÁG! Plusz gondolom nincs törzskönyve,nemvoltál vele tenyésszemlén,és gondolom egészségügyi szüréseken sem esett át.(itt nem a kötelező oltásokra gondolok,hanem gondolom nem vizsgálták meg,hogy hordoz e a kutyusod beteg gént)Márpedig ha hordoz,akkor nagy valószinüséggel az alomban lesz beteg kiskutya,mert örökli a nyavaját.Lehet,hogy a kutyusod ránézésre egészséges,de attól még lehet hordozó.Érted? Törzskönyv,tenyésszemle és eü szürések nélkül nem páároztatunk állatot!Ezt bizd a tenyésztőkre..ja és rengeteg kutya sinylődik már a menhelyeken...nemkellenek a felesleges kölykök...honnantudod,hogy a leendő gazda,élete végéig gondoskodni fog arról a kölyökről amit te eladsz neki? Lehet,hogy amikor az az édibédi kiskutya felnő és csinál valami rosszaságot,már dobják is ki az utcára!Mert az emberek ilyenek..kérlek ne pároztasd,megkiméled a fájdalmaktól is többekközött..inkább ivartalanitsd,igy megóvod a méhráktól és még sorolhatnám.
2011. jún. 5. 13:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem szabad.
2011. jún. 5. 13:55
 5/8 panettone ***** válasza:

Az látszik az írásodból hogy nagyon szereted Kiará és az is hogy igazi hobbikutyás vagy aki a legjobbat akarja.

Én a helyedben ivartalanítattnám inkább minthogyfedzetetném.

A golden sajnos annyira felkapott lett hogy észnélkül fedznek a kanokkal.

Írásodbó gondolom hogy, Kirunak nincs tkv-e szűrései és tenyésszemléje ezek pedig elengedhetetlenül fontosak márcsak azért is hogy tudd a kan nem rokona és a kölykök egészségesek lesznek- legalábbis örökletes betegségekre nézve!

A fedeztetés bizony fájdalmas a szukának és elkaphat a kantól betegségeket lsd herpesz...amire a kölykök is és a szuka is rámehet.

A fialás sem rizikó mentes, és a vemhesség is sokat ront egy 5 éves szuka csípőjén...aminek öregkorára látja kárát.

A tenyésztés sokkal több buktatóval jár mintsem azt mi laikusok gondolnánk...

2011. jún. 5. 14:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Egy vemhesség mindig megterheli a kutya szervezetét. Szerintem aki nem tenyésztő, hanem kizárólag állatszeretetből tart kutyát (még mielőtt bárki félre értené, nem azt akarom mondani, hogy a tenyésztők nem szeretik a kutyákat) még ha törzskönyves is, a legjobb, amit tehet az az, hogy ivartalanítja.

Ha jól sejtem, nem tk-es kutyákról beszélünk, tehát nem fognak 40-50 ezret kifizetni a kölykökért. És akkor számolj utána, hogy mi pénz 3-4 kölyökből álló alom felnevelése...

2011. jún. 5. 14:40
 7/8 A kérdező kommentje:
nagyon orulok hogy ezeket a valaszokat kaptam..:) engem nem erdekel a penz,soha nem ten nem ezt a kutyammal..nekem a 3 kutyam a legfontosabb..iamdom oket es kenyeztetem..sokat setalunk,jarunk uszni,erdobe..a nagy dog trenerhez jar..:)eddig voltak ketsegeim mert ugyhallottam hogy legalabb 1x szulnie kell egy szukanak..de tudtam h a szukaknak fajdalmas a parzas..igy mar 100%ra allithatom,Kiaranak nem lesznek kiskutyai...megszerenek kimelni a fajdalomtol..raadasul jon a nyar..viszem oket satorozni meg a tengerre es nem szeretnem hogy ezekrol lemaradjon..habar kiara nagyon egezseges..ugyan a torzskonyvet nem vettuk meg vele..mert szuksegtelennek tartottam..amikor kaptam meg csak 11voltam..mar 16..de a szulei amerikabol voltak hozatva..tenyesztoktol vettuk es ott mutattak bizonyos papirokat az oseirol..nagyin szepek a szulei is..kiallitasokon szerepeltek es ertek el helyezest,aztgan tenyesztesbe fogtak oket..igy lett Kiara..minden esetre megfogadom a tanacsotokat es nem paroztatom..!:)
2011. jún. 5. 15:02
 8/8 A kérdező kommentje:
es koszonom nektek!!!
2011. jún. 5. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!