Kutyusom egyenlőre csak fél éves, de sokan azt mondják, hogy mielőtt ivartalanítom (tervezem), jó lenne, ha egyszer szülne, ezzel is elkerülve bizonyos betegségeket. (? )
Tévhit, hogy a kutyáknak ivartalanítás előtt legalább egyszer le kell ellenie. A kutyának a szexuális kapcsolat nem élvezet, mint az embernek, kifejezetten fáj nekik, így az ellés sem a legközkedveltebb tennivalójuk. Kérlek, ne ellesd a kutyádat, törzskönyv nélküli kölyköket fog a világra hozni, akik ki tudja hol landolnak a mai világban..
Szépen ivartalaníttasd, az lesz neki a legjobb, és ezzel kíméled meg egy csomó betegségtől. Az ellés semmilyen betegségtől nem kíméli meg a kutyádat, sőt még fájdalom is neki..
Nekem annó jó pár éve azt mondták ha (akár ivartalanítás előtt is) egyszer szül akkor tovább él,akkor mi ellettük,és immár 9-éves,és semmi baja...
És macskáknál egyik ismerősömnek meg az orvos mondta hogy a macska is szüljön egyszer,bár nem tudom ennek mennyi köze a kutyákhoz!
Állatorvosnál dolgoztam pár évig. A doki is azt tanácsolta akik hobbyból tartanak kutyát, hogy NE ellessék ha nem tenyészállat. A betegségeket az ivartalanítással lehet megelőzni. Az ellésnél számtalan komplikációk lehetnek,és könnyen rámegy az anya kutya.
Ha eljött az idelye ivartalanítsd.
Minden jót!
Ez egy hatalmas nagy butaság! Egyáltalán nem kell szülnie. Azzal óvod meg a későbbi betegségektől, ha ivartalaníttatod.
NE dőlj be ennek a régi hülye babonának!
Annyi alapja van,mint például annak,hogy forró ételtől veszettséget kap a kutya,tehát 0!
Az én előző két kutyám ivartalanítva volt,sosem párosodtak.Egyik 15,másik 17 évig élt.
Azoknak a barmoknak,akik az egyszeri elletést javasolják,oda kéne tenni az így feleslegesen született almokat az ajtajukba,gondoskodjanak róluk ők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!