Hogy vegyem rá őket? És hogy szoktassam le?
12 éves vagyok és van egy 8-9 hónapos, kan, Német juhászkutyám. 5 hónaposan elkezdtem sétáltatni, aztán lett egy kis szünet mert tönkre ment a póráz. Mindig úgy vittem sétálni, hogy barátnőm vagy valaki más is jött. De most nem igazán ér rá senki, és kedvük sincs. A szüleim pedig nem engedik, hogy egyedül vigyem. Megértem, hogy aggódnak, örülök is neki. De azzal őrületbe kergetnek, mikor mondják, hogy csak azt a kutyát kell vinni sétálni ami ki van kötve stb... Nekünk jó nagy az udvarunk, és egész nap szabadon van, szóval nem kellene naponta 3x, de még is! A gond pedig az, hogy sétálunk, és az egész utca a kutyaugatástól zeng. Mikey pedig menne neki a nála még erősebb kutyáknak is, a szüleim pedig attól félnek, hogy kihúz a kocsi elé stb... De pár napja bebizonyítottam nekik, hogy nem bír elhúzni. Pórázon volt, szaladt volna a macska után, de vissza bírtam tartani. Mellesleg szépen sétál, mellettem halad ha éppen nem érünk egy olyan helyre ahol a kerítésen belül ugatnak rá a kutyák. Ezt a viselkedést ki fogja nőni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Főleg az érdekelne, hogy szoktassam le erről a viselkedésről. =)
Jajj de rossz indulatú valaki... A barátomnak 10éves korába 1 rottweiler kutyája volt,szóval szerintem felesleges szidni a másikat. Az,hogy a kutya néha rángat téged azért lehet,mert kí
váncsi esetleg megérzett valami különleges illatot.Arról viszont leszoktathatod,hogy minden kutyát meg ugasson és neki menjen nagyobb testű kutyáknak.Erre a célra tökéletes ha elviszitek kutya suliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!