Fogott már meg/riasztott már el betörőt a kutyád?
Odáig nem jutnak el, hogy bejöjjenek a kapun, mert a magyar agaram már a rigli elhúzásakor elkapja a kezét bárkinek. (Be kell nyúlni a kapun, hogy kiakassza) Nem zavarja, hogy ismerős, akkor sem jöhet be, csak ha én beengedem.
Az alomtestvére egy barátnőmnél viszont elkapott egy fickót, aki benyomta a kocsibejárót és ki akarta tolni a motort. A betörő kirohant, mikor látta a felé induló kutyát, de a kutya az utcán ráugrott és tartotta a földön. A gazdik még félálomban voltak, azt sem tudták mi történik, csak hívták a kutyát és látták, hogy akkor mászik le a pasasról, aki felpattant és elrohant. Sosem volt tanítva ilyesmire.
ismerősöm lány dobermannja-nem volt kiképezve őrző-védőnek-
egyszer a kocsiban maradt,amíg a haverom bement a boltba (sötétített lehúzott ablakok)ki akarták pakolni a kocsit,ahogy benyúltak már harapott és őrjöngött a kutya.
szintén ez a kutya,nyaralójukban bemászott az ember a kerítésen,ahogy leért a földre a kutya támadásba lendült.
unokatesómék 2 ó németjuhásza meg olyan "sunyi" hogy beengedik a betörőt,elbújnak és szép csendben becserkészik és levadásszák.jól nyakon harapták az illetőt:D
Betörőt még nem, de a postást és a szomszédot már tartotta sakkban a német juhászom.
Beengedte a szomszédot, a szomszéd még meg is simogatta, de kimenni csak akkor engedte, amikor már hazaértem. A postással hasonló helyzet. A szomszédnál még csak 8-9 hónapos volt, a postásnál egy éves.
az durva,hogy 16 kutyat tart valaki es csak kiraboljak
En ahogy itt olvastam,a legtobb az nemet juhasz.En amugy is szeretem ezt a fajtat,szoval 10000% hogy a kovetkezo kutyam nemet juhasz lesz.Es hogy nehogy tevedes tortenjen,nem csak az orzesre kell,hanem mert nagyon-nagyon tedszik kulsoleg-belsoleg ez a kutyafajta.
Ha valaki kifejezetten házőrzésre szeretne kutyát, az kuvaszt vegyen. De mindenképp csak tenyésztőtől, nehogy egy ideggyenge példányt fogjon ki.
Hozzánk próbáltak egyszer betörni, belső reteszes a kapu, benyúltak kireteszelni, a kutya meg megfogta az illető kezét, nem tudta kihúzni, csak ott ordított míg a szomszéd elő nem jött megnézni mi van (nem voltunk otthon). Egy nagytestű keverék volt. Óriás schnauzer volt az apja, az anyja ír szetter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!