Hogyan neveljem úgy a kutyusomat, hogy ne harapja meg az ismerősöket, de a betörőt megfogja?
Szia!
A legtöbb kutya ösztönből is őrzi a házat.
Mindenképpen ajánlott a kutyasuli.
Hát, ne szólj rá, ha őrzi a házat, akárki jön is, sőt, dícsérjétek meg érte, de ha ti engedtek be valakit, akkor már tartsátok féken (ha bent van - amíg csak csenget, addig ugasson csak, az a dolga).
A legtöbb kutya nem hajlandó konkrétan megharapni a betörőt sem, viszont az ismerősöknek is adja az arcát, hogy ő itt a nagy házőrző, közben csak arra vár, hogy megsimogassák. Ez teljesen normális. Na meg ha viszed sétálni, emberek közé, akkor nem fog csak úgy harapdálni senkit. A házőrző hajlam meg amúgy vagy benne vagy, vagy nincs, majd elválik.
Van ilyen speciális képzés, hogy kijár hozzád a kiképző, és betörőset játszik, de ahhoz előbb alapengedelmességi, aztán őrző-védő képzést kell kapnia az ebnek.
Ha jó házőrzőt akarsz akkor mindég amikor valaki érkezik, akkor a kutyust zárd be, vagy kösd meg.
Így megtanulja hogy ha ez a "ceremónia" lezajlik akkor jöhet, ha nem akkor nem jöhet senki.
Szia!
Sajna hozzánk is bejöttek a zárt kapun keresztül többször is. 2 kis yorkink van és nyáron egész nap a hátsó kertben szaladoztak és valaki kifigyelte, hogy ott vannak és megpróbálta elvinni őket. Van egy házőrzőnk is, de nem riasztotta el a lopósokat. A kicsiket behoztam a házba, a házőrzőnek meg kitettem egy kutyaházat a kapu elé és csak ritkán van a hátsó kertben a kutya, remélem így nem fognak többet bejönni. A nagy kutyám egyébként kizárt, hogy meg harapna valakit, még betörőt sem, de viszont neki köszönhetem, hogy nem lopták el a kutyáimat, mert az ő ugatására figyeltem fel. Mikor már kimentem a csávónak a kezében volt a kiskutya és ott várta valaki a ház előtt autóval, szóval ha akkor nem megyek ki, vitte volna és azt sem tudtam volna, hogy ki viszi el, kereshettem volna égen földön. Tanultam ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!