Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan neveljem úgy a kutyusom...

Hogyan neveljem úgy a kutyusomat, hogy ne harapja meg az ismerősöket, de a betörőt megfogja?

Figyelt kérdés
Egy 2 hónapos németjuhász keverék kutyusról lenne szó, akit a menhelyről hoztunk ki
2009. aug. 4. 10:52
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
ja és azt kifelejtettem hogy fontos lenne egy jó házörző, ert kertes házban lakunk, és más 2x betörtek
2009. aug. 4. 10:57
 2/16 A kérdező kommentje:
ezért kéne hogy megfogja a hivatlan "vendégeket"
2009. aug. 4. 10:58
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A legtöbb kutya ösztönből is őrzi a házat.

Mindenképpen ajánlott a kutyasuli.

2009. aug. 4. 11:32
 4/16 anonim ***** válasza:

Hát, ne szólj rá, ha őrzi a házat, akárki jön is, sőt, dícsérjétek meg érte, de ha ti engedtek be valakit, akkor már tartsátok féken (ha bent van - amíg csak csenget, addig ugasson csak, az a dolga).

A legtöbb kutya nem hajlandó konkrétan megharapni a betörőt sem, viszont az ismerősöknek is adja az arcát, hogy ő itt a nagy házőrző, közben csak arra vár, hogy megsimogassák. Ez teljesen normális. Na meg ha viszed sétálni, emberek közé, akkor nem fog csak úgy harapdálni senkit. A házőrző hajlam meg amúgy vagy benne vagy, vagy nincs, majd elválik.

Van ilyen speciális képzés, hogy kijár hozzád a kiképző, és betörőset játszik, de ahhoz előbb alapengedelmességi, aztán őrző-védő képzést kell kapnia az ebnek.

2009. aug. 4. 17:54
 5/16 anonim ***** válasza:
75%
Hali!Ilyenkor az a teendő,hogy szokja meg az ismerősöket!Szoval akik sűrűn járnak hozzátok azok hagyják h a kutyus megszokja a jelenlétüket.Simogassák sokat stb.....hiszen mégcsak 2 honapos és ha növekszik egyre jobban megszokja az ismerősöket és boldogan fogadja őket.de ha esetleg a kutyus agresszíven reagál a látogatóra akkor találj ki egy rövid szót amit a kutyának kiabálsz!és mindig csak azt hiszen ebböl megtanulja h nem szabad.az a fontos h ha bemegy a vendég akkor próbáld meg visszatartani h rád figyeljen.és ha jol viselkedik jutalmazd meg eleinte!tudok is erre egy példát....haverom kutyája nem fogadta jol az ismerősöket ,bevallom egyszer nekem is akart jönni.a haverom azt csinálta a kutyával h ha megnyomták a csengőt ugye a kutya rögtön ugatott meg minden a haverom viszont akkor bezárta a nappaliba...kiengedte és a kutya futott az ajto felé ekkor megint visszazárta.és ezt addig csinálta amíg a kutya rájött h neki nem szabad odarohanni az ajtóhoz hanem leült és nyugodtan megvárta amig bementek az ismerősök:)))))))remélem valamelyest tudtam segíteni:)és a betörőt tuti megugatja !
2009. aug. 4. 19:49
 6/16 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a tanácsokat, most már 5 hónapos a kutyusm és most ugatott először meg az utcán egy nénit... xD de attól félek, h túl barátságos, mert nagyon sok új ember érkezik (neki új) és mindenkinek úgy örül, h bepisil és össze-vissza nyalogatja. Szerintem a betörőnek is igy fog örülni -.-" (mi már annyira nem...)
2009. okt. 26. 13:54
 7/16 anonim ***** válasza:
Sajnos a betörők ellen nem lehet védekezni. Ha valaki be akar menni az be is fog. Szerencsétlen kutyát lefujja, vagy megmérgezi. Nálunk 2 nagytestű mamlasz van, az egyetlen veszélyes dolog amit művelnek, hogy lenyalják a látogatóról a ruhát.:-) A pitiket a méretükkel elriasszák, az elszántakat meg inkább engedjék be, csak ne öljék meg őket.
2009. okt. 27. 19:55
 8/16 A kérdező kommentje:
ez igaz, a mi rotink is elijesztette a betörőket, csak amikor be volt zárva a disznóvágás miatt (xD) akkor mertek bemászni
2009. okt. 27. 19:58
 9/16 anonim ***** válasza:

Ha jó házőrzőt akarsz akkor mindég amikor valaki érkezik, akkor a kutyust zárd be, vagy kösd meg.

Így megtanulja hogy ha ez a "ceremónia" lezajlik akkor jöhet, ha nem akkor nem jöhet senki.

2009. okt. 27. 20:36
 10/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajna hozzánk is bejöttek a zárt kapun keresztül többször is. 2 kis yorkink van és nyáron egész nap a hátsó kertben szaladoztak és valaki kifigyelte, hogy ott vannak és megpróbálta elvinni őket. Van egy házőrzőnk is, de nem riasztotta el a lopósokat. A kicsiket behoztam a házba, a házőrzőnek meg kitettem egy kutyaházat a kapu elé és csak ritkán van a hátsó kertben a kutya, remélem így nem fognak többet bejönni. A nagy kutyám egyébként kizárt, hogy meg harapna valakit, még betörőt sem, de viszont neki köszönhetem, hogy nem lopták el a kutyáimat, mert az ő ugatására figyeltem fel. Mikor már kimentem a csávónak a kezében volt a kiskutya és ott várta valaki a ház előtt autóval, szóval ha akkor nem megyek ki, vitte volna és azt sem tudtam volna, hogy ki viszi el, kereshettem volna égen földön. Tanultam ebből.

2009. okt. 28. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!