Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Még mindig bolhás. Mit tegyek?

Még mindig bolhás. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kb.3 hete hoztuk el kiskutyánkat az alomból.Pár napra rá észrevettük,hogy bolhás.Vettem neki Exspot cseppeket,de továbbra is vakarózott és kis koszmószerű sebek voltak a bőrén.Elvittem állatorvoshoz,aki azt állapította meg,hogy az bolhaürülék.Adott neki Advantix cseppeket és megkapta az első oltást is.Ma viszont ismét bolhát találtam benne.Segítsetek! Mit tegyek? Nagyon aggódom,hiszen 2 spotból egy sem használ.Előre is köszönöm válaszotokat!
2011. aug. 12. 18:13
 1/6 anonim ***** válasza:

bolha írtós sampon az hatásos 5 percig kell a kutyán lennie utána jól leöblíteni a szemébe és a fülebé ne menjen...

nálunk ez hatásos volt, régebben voltak a kutyámnak kölykei és az anya és a 3 kölyök is bolhás lett mindegyik kutyát bolhaírtós smaponnal megfürdettük a helyüket kimostuk és eltüntek a bolhák..

2011. aug. 12. 19:02
 2/6 anonim ***** válasza:

első vok:

a kölyköket is bolha írtós samponnal mostuk meg..

2011. aug. 12. 19:02
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszodat! Nem tudod,hogy mi volt a sampon neve??
2011. aug. 12. 19:43
 4/6 Tyukanyo40 ***** válasza:
A sampon csak átmeneti megoldás. A kutyus környezetét kell alaposan bolhamentesíteni. A bolhaírtó cseppek jók, de csak a kifejlett bolhákat öli meg, a petéket nem. Ezért kell egy alapos takarítás, alvóhelye kimosása, és utána ha kész vagy, akkor Biokillel,vagy egyéb bolhaírtó spray-vel végigfújkálni a környezetét.
2011. aug. 12. 20:17
 5/6 anonim ***** válasza:
panzi volt azt hiszem nem emléxem mert nálunk már évek óta nincs bolha és amit leírtam az is 3-4 éve volt..
2011. aug. 12. 20:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, a környezet bolhairtása is is legalább olyan fontos, mint a kiskutyáé. Ha lakásban tartjátok, akkor valószínű, hogy 3 hét alatt már az egész lakás fertőződött. A kutyus közvetlen környezete leginkább, de ti a ruhátokon már szétszórtátok mindenhol. Alapos porszívózás, szőnyegek felszedése, alatta befújkálni vagy beszórni valami bolha ellenes készítménnyel. Az egész lakást kezelni kell, mert különben sosem szabadultok meg tőlük. Ágyak alatt, ágyak kárpitját, szekrények alatt stb.

Sajnos a bolhák nagyon szaporák, sok kellemetlenséget tudnak okozni. Nagyon nehéz őket kiirtani, ha már elszaporodtak és nem olcsó mulatság.

2011. aug. 12. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!