Mennyi kalyat adjak a kutyamnak naponta?
Van egy labradorom és egy nemetjuhaszom. Nm tudom, hogy mennyi kajat adjak nekik naponta.valami ilyesmi valaszt szeretnek:
3-4 honapos... x gramm... naponta x-szer
4-5 honapos... x gramm... naponta x-szer
5-6 -||- ... -||- ... -||-
6-12 -||- ... -||- ... -||-
1 ev folott... -||- ... -||-
kalya=kaja
Tényleg rá van írva a tápra, de eltérő lehet egy kutya igénye attól.Úgy kell etetni egy kutyát, hogy mindig kinyalja a tálat.Ha meghagyja, akkor mindig kevesebbet, és rá fogsz jönni, hogy mennyi az igénye.
Mondjuk egy nagyon falánk kutya esetében nem lehet mérce, hogy mennyit hagy meg...
Inkább azt figyeld, hogy milyen a testalkata. Hízik-e, fogyott-e. Ha nem látszanak a bordák, de könnyen ki tudod tapogatni őket, akkor van ideális súlyban.
Kezdésnek nem rossz, ha megnézed a tápon lévő adagolást, de nem kell túl szigorúan betartani. Ez ugyanis csak irányadó. Ha pl. nagyon sokat mozognak, aktívak, többet kell nekik adni.
ha jól tudom, egy éves koráig naponta kétszer kell kapnia a kutyának.
egy éves kortól csak napi egyszer, kivéve, ha nehéz fizikai munkát végez, vagy olyasmi baja van, ami ezt szükségessé teszi.
az idősebb (10 év+) kutyák megint csak naponta kétszer kapjanak...
az adagokat nem tudom pontosan, de azok rá vannak írva a tápra.
a fentiek alapján szerintem már meg tudod állapítani, mennyit kell, hogy kapjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!