Hogyan kell 1 kis Staffordshire Terriert tanítani már kis korától, hogy támadjon emberekre, ha én arra uszítom?
A staffordshire terrier alapvetoen baratsagos az emberekkel.Ergo ha orzo-vedo kutyat akarsz,talalsz naluk alkalmasabbat,olyan fajtakat,amelyek alapbol gyanakvobbak az idegenekkel szemben.Ahhoz,hogy egy staffi emberre tamadjon,komolyan vaditani kell,aminek belathatatlan kovetkezmenyei lehetnek.
Raadasul,ahogy elottem is leirtak,ha emberre uszitod a kutyadat,MINDEN korulmenyek kozott az aldozat javara fognak itelni.A kutyadat elaltatjak,teged meg nagyon megbirsagolnak.Mondjuk egy ilyen kerdes miatt az utobbit nem sajnalnam,mar bocs.Ha meg akarod vedeni magad,akkor jarj Krav-magazni,vagy boxolni,de ne egy szerencsetlen kolyokkutyat akarjal mar bevaditani bazeg.
de az a buli amikor a bevadított kutya széttépi a gazdáját.mindig ők lepődnek meg a legjobban.
nem vagy 12 éves? miért 13? eszed alapján még érettségid sincs.
Te azt hiszed ha támad egy kutya akkor ,,fúúú de jóóóó kemény kutya"
Elárulom neked, egy kemény kutya NEM attól lesz kemény mert emberekre, kutyákra támad.
Egy kutya attól lesz kemény hogy mennyire terhelhető agyilag, ill. mennyit bír az idegrendeszere. Attól lesz pont kemény, hogy utcán közömbös az emberekkel szembe, de ha rád támad valaki akkor megvéd a kutyád.
Attól kemény a kutya, hogy a gyerekek bármikor megsimogathatják az utcán de területén belül soha senkit nem enged be.
Nekem két KEMÉNY kutyám van, mindekettő Dogo Canario.
Támadott már meg ember az utcán baltával, és a kan kutyám védett meg. Területén belül egy őrült vaddisznó, de ha kilépek vele az utcára, bárki meg tudja simogatni.
Vidd el kutya suliba a kutyád! Ott az első lépcsőtől kezdve felépítik az őrző védőt. Ám házilag nem fog menni. El fogod rontani a kutyád,és lehet nem egy agresszív kutyát formálsz belőle, hanem egy farkát maga alá húzó beszari szerencsétlent.
Vidd emberek közé. Minél többen simogatják annál jobb.
ma 09:15
Tokeletesen egyetertek.Sokszor faj latni,mennyi hozza nem erto ember tartja a kedvenc fajtamat,raadasul 20 ezerert szaporitotol megveve,aztan kemenykednek vele az utcan.Felenk meg olyan kutyat is latni,akit szteroiddal tomott a kedves gazdi,mer' hat minel izmosabb,annal jobb,nem?
Itt a GYIK-en is lassan minden nap van staffordshire-es kerdes,a tobbseg mar megvette a kutyat,es akkor kezd el egyaltalan tudakozodni,mit hogy kene.Eleg szetnezni: hogyan vaditsam,6 honaposan meg nem ugatja az idegeneket,stb.De ha felnez az ember az expresszre,es megnezi,altalaban kik kinalnak eladasra staffikat/piteket,olyan embereket lat,akikre egy plusskutyat se biznek ra.Ez utobbi uriember a kedvencem,tegnap talaltam veletlenul:
Szoval nagyon jo otletnek tartanam,ha ezeknek a fajtaknak kotelezo lenne a kutyasuli,alapfoku engedelmesseg,de az se lenne hulyeseg,ha elozetes vizsgahoz kotnek a tartast.Amugy en ezt szivem szerint MINDEN kutyara bevezetnem,meg a yorkikra is-de tudom,ez csak hiu abrand.Bocsi a hosszu irasert.
ma 07:38
Ugyan ,mondd már meg, hogyan tegyen le valaki munkavizsgát, ha nem öv-het előtte? Egyáltalán ,tisztában vagy a munkavizsga fogalmával?
16:38.-nak.
15:38 vagyok.
Szerintem a Bh1 munkavizsgára gondolt az illető. Ott nincsen öv. csak fegyelmező munka. Az én kutyám is letette.
Ahová én jártam régen kutya suliba ott egy nyugalmazott rendőr kutya kiképző tartotta az oktatást. Aki netán elkésett bármilyen okból kifolyólag, már nem állhatott be a többiekhez. Tehát nem vehetett részt sem a fegyelmező részén, sem az öv. részén.
Volt olyan ember aki csak az öv. részére jött volna el. Az oktató megmondta neki, hogy fegyelmező gyakorlat nélkül nem öv.-het.
Ezzel én is egyet értek, nagyon is!
Nem elég az hogy a kutya ráfogjon a karra, vagy akárhova. Ereszteni is tudni kell, és az eresztés sokkal nehezebb feladat megtanítani mint a fogást. És nagyon szükséges, mert mivan ha éppen az egyik ismerősömet harapja meg, vagy netán család tagomat, és nem tudom leszedni a kutyát róla. Végig nézem hogyan szedi szét a kutya mondjuk anyumat vagy a tesómat?
Én személy szerint törvénybe iktatnám, hogy minden kutya iskolába fegyelmező gyakorlatok nélkül NEM öv.-het egy kutya se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!