Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nekem van egy 4 hónapos...

Nekem van egy 4 hónapos yorkshire terrier kutyám, és nem áll fel a füle! Az nagy baj? Mit tudnék ezellen tenni?

Figyelt kérdés
2011. aug. 11. 10:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nehezen hiszem el, hogy egy 40 ezer forintos kölyöknek törzskönyve van, de mindegy.

A füléről teljesen le kell vágni a szőrt (0 mm-re) utána patikában veszel omnisilk szalagot (nem cellux-al, nem leukoplasttal...) és azzal fel tudod ragasztani. 3 napig legyen így, aztán 1 nap pihenő. Aztán újra felragasztod.

2-3 hétig kell csinálni.

De úgy ragaszd, hogy ne húzza a fülét, és figyelj, hogy rendesen szellőzzön!!

2011. aug. 11. 12:07
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

4 hónap, az még semmi!!!!

nem értek ehhez a fajtához, de az én holland juhászomnak csak 6 hónapos korában kezdett egyenesen állni a füle, szerintem normális, hogy kölyökként kajla...

szerintem ne itt járj utána a témának, itt nem látod, ki válaszol, én is kaptam már húdeokosválaszt 13 évesektől...

2011. aug. 11. 12:23
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok húdeokos, viszont már elég sok yorkinak ragasztottam a fülét:)

Ha valamelyiknek nem áll fel magától a füle, azt már a tenyésztő elkezdi ragasztani, tehát 7-8 hetes korban.

2011. aug. 11. 12:30
 14/23 A kérdező kommentje:
Igen amikor megvettük ragasztva volt a füle, és azért nem is értem hogy miért nem áll neki fel a füle,amikor felkéne
2011. aug. 11. 13:52
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is yorkim van.

És nem kell egyáltalán visszavinned vagy ilyen hasonló badarságok amiket előttem írtak páran...

Egyszerűen adj neki porcerősítőt (keverd a kajájához), és ragaszd fel a füleit. Édesen fog kinézni :-)

De hát ami kell az kell.

Mi is ragasztottuk neki talán fél éves koráig is. És nagyon szépen beállt neki, már 2 éves.

Úgy pödörd be a füleit mint egy palacsintatésztát és ragaszd neki össze. + porcerősítő

2011. aug. 11. 18:04
 16/23 anonim ***** válasza:
Meg minőségi táppal etesd.Mit adsz neki most?
2011. aug. 11. 18:49
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ezt most olvastam egy fórumon, egy hölgy írta, akinek sok kiállítási kutyája van:

"Ez is kutya függő, na meg akár lehet örökletesen is gond. Vannak kicsik akiknek maguktól feláll a fülük és soha sem kell ragasztani és van olyan kutya is akinek ragaszthatod élete végéig,akkor sem fog neki állni. A fül felső 1/3-ról nyírd le teljesen kopaszra a szőrt, majd ugy ahogy van belülről tegyél rá (latex free) ragasztószalagot ( ez patikában kapható, allergiamentes és olyan mintha papír lenne, fehér színű). Mind a 2 fület belülről tapaszd meg vele, igy belülről kap egy támasztást és kb. állni is fog ,majd a két fület kösd össze előlről is és hátulról is egy-egy csíkkal. Ez legyen igy rajta 3-4 napig,majd lehet pihentetni ill. igény esetén megint ragasztani. Remélem érthető.

És ajánlatos naponta egy kis mennyiségben kalciumot is adni neki.

Kitartást, sajnos vannak olyan yorkik akinek nagyon hosszú idő kell hozzá. De fontos,hogy ne cellux-al meg hasonló gagyi ragasztóval legyen felragasztva,mert ha kisebesedik neki a végén még sokkal többet ártasz vele és mire helyre jön majd a sebes fül, addigra már lehet késő lesz megint elkezdeni ragasztani."

2011. aug. 11. 21:45
 18/23 anonim válasza:
Szerintem, nem gond, hogy nem állnak fel a fülei, hiszen nem számit a külső a kutyák esetében, mert egy életre szoló barátságot köt a gazdájával, és nála hűségesebb lény nincs a Földön. :)
2011. aug. 18. 17:25
 19/23 anonim ***** válasza:

Utolsó, nagyon kedves, amit írtál, de azért a yorkiknál a lógó fül nem csak esztétikailag számít.

Elég sok olyan fajta van, amelyiknek bizonyos időközönként rá kell nézni a fülére, mert belül is rendesen nő a szőre. A yorkik is ilyenek, ezért kutyakozmetikusnak illik mindig belekukkantani, ha túl sok a szőr, akkor ki kell tépni.

Ez nem igazán fáj(hat) nekik, ugyanis ezek ott elhalt szőrök, amiket ki lehet szedni. Viszont ha még a füle is lelóg, akkor nagyobb esélye van, hogy befülledjen, begyulladjon.

Nem egy nagy kihívás a fülragasztás, nem is állatkínzás. Ha rendesen meg van csinálva, akkor nem is zavarja a kiskutyát. És pár hét alatt "kész van".

2011. aug. 18. 18:24
 20/23 anonim ***** válasza:
Az enyémnek is ragasztva volt. Utólag visszagondolva nem is sokáig. Tündérpofa volt vele :D (is). Nem zavarta. A fülszőr szedést nem tudta megszokni még mindig (és nem azért mert fáj neki, hanem mert nem szereti ha a fülébe nyúlnak). De hát muszáj!
2011. nov. 22. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!